En sväng till Köpenhamn
Publicerat den

Igår tog vi tåget från Malmö över till Köpenhamn. En impulsiv tripp över bron och en välldigt trevlig dagstur. Vi promenerade längs ströget ner mot vattnet, åt lunch på ett litet café och när fötterna började bli trötta av all gående så hoppade vi på en av alla de sightseeing-båtar som går runt i kanalerna i staden.

Detta var ett mycket bra alternativ, man fick se mycket av staden som man aldrig hade orkat gå till och samtidigt så berättade guiden på båten vad det var som vi åkte förbi och såg. Lite kulturellt och allmännbildande på en gång.

I Köpenhamn finns det många gamla vackra hus som fått stå kvar sedan urminnes tider och längs med kanalerna där vi åkte så låg många fina båtar förtöjda

Vi fick även se Köpenhamns vackra konserthus från vattensidan. En mycket mäktig byggnad och en stor stolthet för staden.

Trötta och nöjda efter en heldag i Danmark slog vi oss ner på tåget hem till Malmö igen. UNO-kortleken plockades upp och detta sysselsatte oss hela vägen tillbaka. Var mycket smidigt att åka över till Köpenhamn så det rekommenderar jag er att göra om ni befinner er nedåt i landet. Vi betalade 350kr tur&retur för 2 personer, vi klev på tåget i Malmö och detta tog oss hela vägen till centralstationen i Köpenhamn.








NAMN
 

MAIL


URL





Spara?