Nybakat bröd är helglyx
Publicerat den
SIRAPSLIMPA
Tänkte tipsa om ett superenkelt recept på bröd som ni verkligen måste prova. Även om brödet tar 1 1/2 timme i ugnen och smakar bäst om den får stå över natten – så tar det bra några minuter att röra ihop smeten!
2 bröd
6 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl strödadlar eller russin (kan skippas)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
Värm ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två avlånga bakformar.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda till en lös smet. Häll smeten i formarna och grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 1 1/2 timme. Låt bröden svalna i formarna på ett galler. Stjälp upp brödet ur formen när det har svalnat. Brödet är godast om det får vila en dag.