Elsa 15 månader
Publicerat den



Tiden går fort när man har roligt och vips så har ytterligare en månad rusat förbi och Elsa blir nu femton månader, vart tar tiden vägen?!

Femton månader gammal så är Elsa fortsatt en himla glad och härlig tjej. Hon ger så mycket glädje och lyser upp våra dagar med sitt bus och skratt. Det senaste är att Elsa har börjat prata på sitt egna lilla vis, hon fullkomligt bubblar av prat likt en riktig pratkvarn och vi smälter såklart av detta :) Inga ord som man förstår men många och långa meningar med artikulering och tonhöjning, viftande med fingrar och avbrott för skratt. Måste försöka fånga det på film och lägga upp på bloggen för det är gulligt så man dör.
Frökens stora intresse nu är skor och väskor, leksaker är mindre skoj. Främst bär hon runt på väskor, påsar och typ allt som har ett handtag. Hänger dem på armen och går sen runt med dessa, kan ibland vara 3-4st väskor på en och samma gång och så ska självklart snuttefilt och napp följa med också. Alla hennes skor som vanligtvis står i hallen bär hon också runt på och placerar runt i lägenheten och fick hon själv välja så skulle hon ha på sig sina rosa vinterstövlar dygnet runt.
Hon kan nu alla rörelser i sången "imse vimse spindel" och storfavoriten på youtube är klippet där tre barn sjunger "klappa händerna när du är riktigt glad", även här kan hon alla rörelserna men i lite fel ordning bara :)
Vår tidigare morgontrötta tjej vaknar numera runt 06:00 varje morgon och är då pigg och glad, redo att möta dagen, medans mamma och pappa inte är lika pigga. Sommartiden hjälpte inte heller till, nu somnar Elsa senare men vaknar trots det supertidigt på morgonen. 
Nu när det börjar bli varmare ute så blir besöken till lekparkerna allt fler och Elsas stora favorit är utan tvivel sandlådan. Där kan hon sitta länge och gräva i sanden, fylla sand i hinken och gräva med spaden. Även gunga är himla skoj.
Ute på stan så går Elsa hellre än att sitta i vagnen numera. Hon tar ett stadigt tag i ens hand och sedan leder hon iväg med en åt det håll hon vill. En bestämd fröken men vill ändå ha lite stöttning på vägen.
Elsa sover allra bäst i sin egen säng inne på sitt rum men ibland kommer hon över till oss framåt morgonen och då kryper hon alltid upp på pappa Eddies kudde och somnar om, tätt intill sin pappa som myser och snusar på den lilla varelsen som till slut tar upp hela hans kudde.


Du ger oss så mycket glädje älskade Elsa. Du får oss att skratta många många gånger varje dag, du pussar oss kärleksfullt med vidöppen mun och du hjälper oss att vara så bra föräldrar som vi bara kan. När du tycker att det är dags för oss att kliva upp på morgonen så klappar du oss på pannan eller armen, nyper oss i näsan och delar med dig av din napp. Sedan klättrar du ner på golvet och tömmer våra nattduksbordslådor på hela dess innehåll.

Så mycket kärlek och vi älskar dig mer än någonting annat, ända till månen och tillbaka.






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?