En dag på landet
Publicerat den

Idag har vi haft en riktigt härlig dag på landet. Vi besökte vännerna Karro & Daniel som hyrt ett sommarhus i roslagen och där njöt vi av solen och sommaren hela dagen lång. Blev ett premiärdopp i sjön och även Elsa fick doppa sina fötter i vattenbrynet. Både lunch och middag tillagades på grillen och smakade underbart gott.

Svensk sommar när den är som bäst!

 




Grattis Elsa 7 månader!
Publicerat den

Idag fyller Elsa 7 månader, hipp hipp hurra!
Elsa utvecklas i en rasande fart just nu, hon har b.la slutat amma och äter nu mat på heltid, sedan en vecka tillbaka så sitter hon på egen hand och hon jobbar hårt på att lära sig att rulla runt. Hon kan om hon vill men föredrar att sitta nu när hon kan det :)
Hon är en glad och social tjej som ofta bjuder på sina härliga leenden och vill alltid ha allas uppmärksamhet. Hon har full koll på alla runtomkring henne och charmar gärna främmande människor på stan genom att stirra på dem tills de börjar busa/prata/le mot henne. Hon har ingen direkt favoritleksak utan nöjer sig med allt som går att stoppa i munnen och gnaga på.




En helg i Wien
Publicerat den

Nu är vi hemma igen efter en härlig weekend i Wien. Det har varit full fart från morgon till kväll, mycket att se i denna vackra stad och trots värmen ( +30 grader) så tog vi oss runt och såg en hel del. Att resa med lilla Elsa gick över förväntan och hon har skött sig kanon på sin första semester. Här kommer lite bilder från vår resa.
 
Första kvällen i Wien.
 
Elsa hade det bra i sin vagn och fick en rosa badanka som snabbt blev en favorit.
 
På Stephansplatzen med domkyrkan Stefansdomen i bakgrunden
 
Spontanlunch på stan när Elsa får bestämma.
 
Eddie och Elsa utanför Spanska ridskolan. Tyvärr hade hästarna sommarlov så vi fick inte se någon uppvisning som vi hoppats på.
 
Skönt att komma upp ur vagnen och lufta sig lite ibland.
 
Och från ingenstans så kom en hel trupp med japanska turister och började fotografera Elsa, en upplevelse värd att dokumentera :)
 
Besök på slottet Schönbrunn
 
Familjen
 
Promenad i slottsparken
 
Vacker fontän i mitten av slottsparken
 
Elsa och i bakgrunden utsikt över slottet Schönbrunn och slottsträdgården
 
Elsas första besök på Zoo, djurparken Tiergarten belägen i Schönbrunns slottsträdgård.
 
Elsas första noshörnings upplevelse.
Lemurerna var Elsas favorit, väldigt spännande djur.
 
Middag sista kvällen då vi firade Elsas farmors födelsedag.
 
 
 
Och efter en fullspäckad helg så bar det av hemåt igen



Packning och mera parkhäng
Publicerat den

De senaste dagarna har flutit förbi i härligt semesterlunks tempo och vi har inte gjort så värst mycket spännande. Blir mycket parkhäng när vädret tillåter, promenader, picknick:ar och sköna sommarkvällar på en av alla uteserveringar här i sundbyberg eller så njuter vi av jordgubbar och diverse serier på tvn. Men idag har det packats här hemma för imorgon åker vi till Wien och kommer hem igen på tisdag. Blir Elsas första utomlands tripp så ska bli spännande. Lite osäkert hur mycket man behöver ha med sig till henne men tror vi fått med det viktigaste. Var länge osäkert om vi skulle komma iväg på resan eller inte, hängde på hur Eddie skulle må av alla sina behandlingar men än så länge har han turen att må helt okej så då åker vi iväg och njuter av ett litet avbrott från allt. Nu ska här sovas då vi ska upp tidigt imorgon bitti :)




En dag i parken
Publicerat den

 
Vilken härlig dag det varit idag! Inte ett moln på himlen och sol, sol, sol så långt ögat kunde nå. För första gången i år så njöt jag av att ligga i solen och njuta utan bebis som behövde passas. Tillsammans med bästa vänninorna så har dagen spenderats liggandes på en filt i Marabouparken. Behövde verkligen tanka lite kompis- och ensam- tid vilket jag fick så det räcker länge och väl :) Visste att Elsa hade det jättebra med sin pappa ute hos hennes farmor och farfar så kunde slappna av helt och hållet och bara fokusera på att njuta av solen. Men efter några timmar från min lilltjej så saknade jag henne massvis så när familjen väl kom hem igen så blev det många pussar och bebismys. Ville inte sitta inne i detta underbara väder så vi köpte med oss middag och gick tillbaka till parken och njöt av en varm och skön sommarkväll. 
 
 
 



En härlig sommardag
Publicerat den

 

Idag har vi haft en riktigt härlig sommardag, bara vi tre i vår fina lilla familj. Efter att ha hämtat ut Elsas pass på förmiddagen så for vi till vinterviken och åt en god lunch. Tog en promenad längs vattnet och njöt av solen och sommaren. Busade med vår lilltjej som mycket hellre vill bäras än sitta i vagnen. Så nyfiken och go, vill vara med hela tiden och inte missa någonting. Älskade unge! 
Ett snabbt besök på Danderyds sjukhus för att koppla bort cellgifts pumpen på min älskad man och sedan fortsatte vår fredag. Galet vilka kontraster vi lever med, i ena stunden lunch med familjen och nästa stund på sjukhuset som vi märkligt nog redan börjar känns oss vana vid. Därifrån åkte vi och handlade god fredagsmat, efter en välbehövlig powerwalk runt sjöarna så njöt vi av middag, tända ljus, sovande bebis och började titta på en ny spännande serie. Ett perfekt avslut på en mysig dag! 

Imorgon lördag lovas det kanonväder med strålande sol så då får Elsa spendera lite tid med sin pappa medans jag och väninnorna lägger oss i parken och solar.




Bästa middagssällskapet
Publicerat den

En dag bestämde sig lillfröken helt plötsligt för att det nu var färdigammat och här skulle istället börjas äta riktig mat. Bestämd som hon är så var det bara att göra som hon ville och vips så var vår lilla bebis ytterligare lite större. Nu vid 6 månaders ålder så äter hon matpureér och gröt på heltid med undantag för någon amning under natten ibland. Självklart behövde hon då även ha en egen stol vid matbordet och då det sölas en hel del när hon äter så börjar vi med en IKEA-klassiker. Elsa är kanonnöjd med upplägget och vi får nu äran att ha denna underbara tjej till bordet.




På sysslingen Theos dop
Publicerat den

 
Idag var vi på Elsas syssling Theodors dop, alltså min kusins son. Elsa var väll inte på sitt mest förtjusande humör tyvärr, bortsett från i kyrkan under själva dopcermonin. Då var hon hur glad som helst och busade runt i kyrkbänken medans sysslingen snällt döptes. Men under dopkaffet därefter så ville hon inte vara med längre och kinkade värre än någonsin, somnade en stund för att sedan fortsätta där hon slutat. Väl hemma senare på kvällen så var vår glada Elsa åter tillbaka och gnället tidigare under dagen var ett minne blott. Konstigt det där med barnen, hur de kan vara så oförutsägbara och ändra humör så snabbt. Men bortsett från Elsas personlighets klyvning så var dopet mycket trevligt.
 
Har ju helt missat att lägga upp bilder från Elsas dop som ägde rum den 9 maj, lovar att det kommer inom kort!
 
 



En uppdatering
Publicerat den

Bilder på några av de godsaker som vi avnjöt på vår första bröllopsdag och fina vita rosor fick jag också :)

Kände att det var dags för en uppdatering här på bloggen. Tanken är att det ska komma upp något nytt här varje dag, att jag ska skriva om min vardag så att jag framöver kan blicka tillbaka och läsa om vad vi gjorde. Att vi ska kunna backa tillbaka och minnas Elsas alla framsteg och upptäckter. Men av någon anledning får jag inte riktigt till det. Uppdateringarna och inläggen blir bara sporadiska trots att så mycket händer i våra liv och det finns så mycket att skriva och visa som aldrig blir av. Ska försöka bli bättre på detta, främst för min egen skull för att längre fram kunna läsa och minnas.