Äntligen besked
Publicerat den

Efter en lång dag så lutar jag mig nu tillbaka med en ostbricka och Sommar med Ernst på tv:n


Det har varit en turbulent vecka med många läkarbesök, sjuk stackars man och akutröntgen. Läkarna har inte velat göra något förens röntgenresultaten kom och idag fick vi äntligen svaren på vad som orsakat Eddies smärta och feber. En infektion efter tarmoperationen har resulterat i en var-ansamling i buken som måste dräneras. Så Eddie lades in på sjukhuset och ska opereras ikväll, blir nog kvar resten av helgen. 

Konstigt nog tyckte vi att detta var rätt bra besked då vi fruktade för det värsta, spridning till skelettet. Att det "bara" var en infektion var en stor lättnad.
Man blir verkligen skadas och har en annan syn på bra och dåligt när man lever med cancern tätt inpå :(





Tidig lek
Publicerat den

Med en morgonpigg tjej så är man i lekparken redan kl 09 :)

Annars så väntar vi på ett jobbigt samtal från läkaren idag. På läkarbesöket i måndags fick vi veta att man sett misstänkta prickar på levern vid röntgen men behövde göra ytterligare röntgen för att vara säkra. Smärtorna i ryggen resulterade även i en skelettröntgen som skulle göras samtidigt. Och resultatet av det ska vi alltså få idag. Ingen bra magkänsla men hoppas att jag har fel :(




Lite egentid
Publicerat den


Medans resten av familjen är iväg och handlar lite så njuter jag och Daisy av lugnet här hemma och passar på att läsa några sidor. 
Kan behöva fylla på med energi för imorgon är det läkarbesök inbokade nästan hela dagen. Då får vi resultatet från operationerna och senaste röntgen samt information om vad som händer framöver.




Efter solsken kommer regn?!
Publicerat den


Allt det goda har ett slut!
Idag bröts den extrema sommarvärmen med världens oväder. Det öste ner regn och blixtarna avlöste varandra utan uppehåll. Var helt galet och resulterade i översvämning i källaren på vårt hus.
Med detta oväder ute så passade vi på att stanna inne och mysa nästan hela dagen. Var rätt välbehövligt med lite regn men hoppas självklart att solen snart kommer tillbaka.





Sommardagar och sommarkvällar
Publicerat den


Även idag körde vi park-häng men idag tillsammans med Linda och Emmy. Med denna värme som råder så orkar man inte med mycket annat än att sitta i skuggan i närheten av vatten så detta var perfekt. Mycket att prata ikapp efter semestern så när parkhänget led mot sitt slut så fortsatte vi med middag och balkonghäng i annedal ända in på småtimmarna. Tror vi avklarade livets alla stora frågor tillsammans med ett antal flaskor bubbel :)
 Älskar spontana sommardagar och kvällar med härliga vänner!




Härlig sommardag
Publicerat den


Vi försöker tar vara på dessa underbara sommardagar till max och idag mötte vi upp Elsas kompis Isabelle med familj i marabou parken tidigt på förmiddagen. Vi njöt av skuggan medans flickorna badade och busade. Vid lunch mötte vi upp Eddie, Elsas farmor och farfar och kusiner för lunch på fiket i parken. När de senare gick vidare för en runda minigolf så passade jag på att ta lite egentid och låg kvar i parken.

Kvällen spenderades hemma hos Isabelle, Jennifer och Peter där vi bjöds på god middag och njöt av att kunna sitta ute på altanen och njuta av sommarkvällen. Mycket trevligt!




Blå lagunen
Publicerat den


Idag gjorde vi det enda rätta för att överleva i värmen, åkte till stranden och badade!

Besökte för första gången blå lagunen på Ekerö och bortsett från att det var en hel del folk där så var det mycket fint. Morbror Rickard och Nathalie var också med och Elsa fann direkt två nya kompisar i Nathalies barn och de tre lekte himla bra ihop hela dagen. 

Pappa Eddie ligger däckad hemma i sängen efter gårdagens utflykt till fjäderholmarna, fortfarande inte återhämtad efter operationen. Hoppas att det vänder snart!





Fjäderholmarna
Publicerat den


Årets varmaste dag med nya värmerekord var det idag och det kändes, herregud vilken värme!
Idag har vi varit på fjäderholmarna tillsammans med Elsas kusiner och farfar. Räkfrossa på rökeriet som sig bör, promenad runt ön, doppa fötterna i haver och avslut med glass. En riktigt härlig sommardag om än lite för varmt för att dra runt på stan och på aktiviteter :)





Släktkalas
Publicerat den


Idag har vi firat Elsas farmor som fyller år i veckan. Hela familjen var samlad och det var ett kärt återseende för Elsa att äntligen få träffa kusinerna igen. Energin i denna lilla människa verkar aldrig ta slut och medans vi andra dåsade i skuggan efter god mat så busade Elsa runt som en tok på gräsmattan.





Shopping
Publicerat den


Tog med mig favorit sällskapet och åkte ut till Barkarby outlet idag på jakt efter nya träningsskor. Hittade inga skor men vi hade en mysig dag ändå, jag och Elsa.





Hammarby sjöstad
Publicerat den


Vi tog en paus från parkhänget och fick med oss pappa Eddie ut på utflykt. Blev en vända till Hammarby sjöstad där vi besökte bilhandlare och tittade efter vår nya bil. Kriterier: hög, svart, automat. Fanns många fina som passar in, får se vad det blir.

Vi njöt av god lunch på uteservering och medans Elsa sov middag hann vi även med en fika i lugn och ro.




Lycklig
Publicerat den

Lycka att få åka vattenrutschkana!

Måste bara visa dessa bilder på en lycklig Elsa som flera gånger om åkte vattenrutschkana i går följt av en massa hoppande på studsmatta. Perfekt när man besöker andra småbarnsföräldrar, finns så mycket skoj för barnen också :)

Kvällen var mycket trevlig och det blev sen hemgång.



Bad-Elsa
Publicerat den

Mys med pappa efter bad i plaskdammen i marabou parken. 

Elsa älskar att bada och mamma älskar att sola så det passar perfekt att promenera ner till parken efter lunch. Elsa sover då ca 2 timmar i vagnen och under tiden passar jag på att sola och läsa en bra bok. När hon sedan vaknat så blir det bad för hela slanten följt av mellis. Idag kom även pappa Eddie ner och anslöt till fikat :)

Ikväll ska vi till Jonny och Ida som bjudit in hela stora gänget på grillning. Ska bli himla trevligt att träffa alla!




Eftermiddag i Bålsta
Publicerat den

På vägen hem: Elsa kan du ta ut nappen och sätta dig på trappen så jag får ta ett kort? Bloggbarn som hon är gjorde hon detta med glädje :)

Idag har vi spenderat eftermiddagen hos Jenny med familj i Bålsta medans pappa Eddie stannade hemma och vilade. Stackarn har fortfarande väldigt ont från operationen :(
Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll med bus, fika, grillning och mer fika. Elsa lekte glatt med Vera och Stella och när barnbassängen fylldes med vatten var lyckan total :)





Lite sommarlov
Publicerat den


Bloggen verkar ha tagit lite sommarlov och under tiden njuter vi av sommaren, hänger i parken, badar i morfars pool, umgås med alla fina vänner, grillar på innergården och tar tillvara på varje dag som vi får spendera med underbara Elsa.




Ännu en dag
Publicerat den


Vad skulle vi göra utan marabou parken som granne?!

Eftersom att vi av Eddies läkare rekomenderats att hålla oss hemma i Sverige nu efter operationen och Eddie spenderar mestadels av tiden hemma och vilar så blir det mycket sumpan-häng för mig och Elsa. Tur då att vi har så många fina parker i närheten! 
Även idag spenderades dagen i marabou parken där jag och Elsa badade, fikade och myste. Härligt att det är så varmt, nästan som att vara utomlands :)





Parkhäng
Publicerat den


idag körde vi parkhäng och njöt av en underbar sommardag. Elsa plaskade i dammen med de andra barnen och ville knappt kliva upp. Härligt med sol och värme!






Grillmiddag
Publicerat den


Efter en lugn dag hemma så bjöds vi på på kvällen över på grillmiddag hos "grannarna" Alfred, Karro och Daniel. Barnen lekte på gården medans vi försökte inta den utsökta middagen samtidigt som vi sprang efter busarna. Kaos som alltid med två små röjare men vi hade himla trevligt :) 





Poolhäng i stäket
Publicerat den


Lycka att vakna upp till solsken och 25 grader varmt redan vid 09:00 på morgonen. Eddie var rätt sliten efter gårdagen och behövde vila så vi tjejer åkte ut till stäket och hängde vid poolen hela dagen tillsammans med morbror Rickard och Nathalie. Grillade till lunch, frossade jordgubbar och melon till efterrätt och medans Elsa sov middag i 2h så njöt vi av sol och bad. Elsa trivdes som fisken i vattnet med premiärbadet hos morfar så här lär vi hänga mer i sommar :)
Dagen avslutades med promenad ner till sjömacken där vi åt middag och njöt av kvällssolen.





Middag i parken
Publicerat den


När solen skiner så gäller det att ta vara på den till max så efter en snabb vända hem så köptes det med middag och resten av kvällen spenderades i marabou parken. Barnen lekte på gräset och Elsa togs sig även ett kvällsdopp i plaskdammen. Så himla mysigt, svensk sommar när den är som bäst!





Skansen
Publicerat den


Äntligen sol och värme så då passade vi på att köra en heldag på Skansen tillsammans med Alfred, Karro och Daniel. Vi hade himla trevligt och barnen tyckte om att springa runt och titta på allt. Björnarna och älgarna var Elsas favoriter men vi hann inte med någon ponnyridning som jag hoppats på, får bli en annan gång. Fotades mestadels med kameran under dagen så här kommer de få mobilbilder som togs.

"Pensionärerna" på första parkett inför allsången, några dagar för tidigt/sent :)



Galleriahäng
Publicerat den


Upp som en sol och ner som en pannkaka. Solen lös med sin frånvaro idag och istället var det regn på menyn hela dagen.

För att lysa upp den gråa dagen så mötte vi upp Linda och Emmy för lunch och häng i Bromma Blocks. Länge sedan flickorna sågs så var ett kärt återseende :) lyckades tillochmed timea så bägge flickorna sov lagom till fikat och vi mammor fick dricka kaffe i lugn och ro och prata ikapp om allt som hänt sen sist vi sågs. En mycket trevlig dag!




Äntligen lite sol!
Publicerat den


Äntligen tittade solen fram efter veckor av molnighet. Så då passade vi på att äts lunch i parken tillsammans med Alfred, Karro och Daniel. Lyckan över sol och värme byttes kort därefter ut mot regn och moln så då var det bara att packa ihop picnicen och bege sig hemåt. Typiskt, när det äntligen såg så lovande ut!





Borta bra men hemma bäst!
Publicerat den


Borta bra men hemma bäst!
Efter ett härligt dygn fullt med överraskningar så är vi nu hemma igen. Precis hämtat Elsa hos farmor och farfar där vi bjöds på middag innan vi for hem. Elsa hade haft det bra och var så glad när vi kom dit, fick ett varmt välkomnande och många kramar av henne.




Sovmorgon och hotellfrukost
Publicerat den


Avslutar detta härliga dygn med sovmorgon följt av frukostbuffé och sedan lite shopping på stan