Första avent...
Publicerat den


Idag läser vi första advent i almenackan....


Ni glömmer väll inte att ni idag tänder första ljuset i advents ljusstaken


Jag kommer fira 2008 års första advent på ett flygplan som tar mig hem till Sverige igen.
Inte helt ultimat. Om jag fick välja hade jag häldre spenderat den med nära och kära hemma. Kanske bjudit på lite mat eller fika och julpyntat lägenheten som aldrig för med toner av julmusik i bakgrunden.
Jag älskar nämligen den här tiden på året.


Få ta igen den förlorade Första advent nästa helg istället med dubbelt upp



1h kvar...
Publicerat den


Nu är det endast 1h kvar av semestern. kl:17.00 hämtar taxin mig på hotellet och tar mig till flygplatsen. Dock är det många, många timmar kvar tills jag är hemma. Planet landar 23:30 på Skavsta flygplats och därefter väntar 1,5h körning innan jag är helt hemma :( Något säger mig att jag kommer vara rätt trött imorgon när jag ska upp och jobba....

Ordnade den mesta packningen redan igår kväll så imorrse var det bara att gå upp och sätta sig vid frukosten. Kommer verkligen sakna att kunna gå ner till en stor buffe och äta varje morgon. Det är så mycket lättare att komma upp då. Hade turen att det var soligt idag också så det blev en sissta tur till poolen och solstolen. En tur till Mc Donalds för lite välbehövlig lunch blev det också.

Jätteskönt har det varit att få lite sol och värme och framför allt ljus och vila. Hemma är det ju mörkt dygnet runt nästan och bara jobb, jobb och måsten hela tiden. tror alla behöver lite tid för lyx och reflektion av livet ibland. Jag känner att jag har fått ut mycket av den här veckan och kommer hem med flera insikter i bagaget som jag hoppas ska hjälpa mig framöver.

Borta bra men hemma bäst sägs det och det är jag beredd att skriva under på för nu längtar jag hem!!!!




Lugn Lördag...
Publicerat den


Har haft en lugn och skön lördag som har spenderats i solstolen mestadels. Blev överlycklig när jag vaknade upp till en klarblå himmel som innebar en hel soldag nu sissta dagen på ön. Så efter frukost så intogs första parkett vid poolen och den lämnades inte förens många timmar senare. Har efter det vilat lite på rummet och nu precis ätit middag så nu börjar det dra ihop sig till att gå och packa resväskan för morgondagens hemresa.
Planet går inte förens 19:30 och jag blir hämtad av taxin vid 17:00 så måste hitta på något att göra hela dagen. Har jag tur får jag behålla hotellrummet några timmar till men om inte så ska det checkas ut kl:11.00. Vad gör man då i 6h, vet ej?


Nä upp och packa var det ja!



Konstigheter...
Publicerat den


Har nu visat sig att det inte bara är hissarna som lever sitt egna liv här. Börjar misstänka att hela detta hotell är förhäxat eller nått.

Låg på rummet och läste som bäst i min bok då det det blev kolsvart i rummet ??? Okej, what to do? Springer ut på balkongen och ser att hela staden är nersläkt... Börjar vid det här laget bli lite smått orolig och det blir inte bättre av att brandlarmet drar igång efter en kort stund. Kort där efter fick hotellet igång ett extra-agregat eller nått (UPS:en kanske? ) för en svag lampa tänds iallfall på rummet så lite såg jag. 
Vad gör man i detta läge tro? ska man packa ihop resväskan och dra? brinner det och jag kommer brinna inne? tänk om det kommer plundrare och plundrar mig här på rummet i mörkret? Hoppas de är snygga... va vad tänker ja nu?!

Tog min väska, en tröja och begav mig ut i korridoren. Möts av grannarna som ser lika undrande ut som jag. Fortsatte mot trapporna för jag tänkte då inte bli fast i helvetes-hissarna om det brinner eller är krig eller så. Ser att fler tänkt samma tanke som jag att vi nog bör överväga att utrymma hotellet. Lite Titanic-panik i blicken på folket men ingen Leonardo i sikte :(

Väl nere i lobbyn verkar alla så lugna, ingen panik här inte så får anta att det inte är någon fara.. tur det för det regnar ju fortfarande ute. Hade blivit kallt!


Detta senario inträffade i samband med min inbokade massage som ni kanske kommer ihåg?
Eftersom att alla verkade så lugna så gick jag ner till spaa:et och frågade hur det skulle bli med min behandling. Jodå det gick bra att få massage utan lampor.. fick bara tända lite fler ljus där nere.
Frågade receptionisten om vad som stog på och hon svarade att ' the goverment must have shut down the electricity again' som om detta händer och är inget konstigt. jaja är hon lugn så kan jag också vara det.

Men lite märkligt ändå??


Fredagsmys på malta = massage, chips, choklad och SATC (sex and the city-filmen)

Hoppas ni får en toppen fredag!



Regn på semestern?
Publicerat den


Vad är det som händer? vaknar upp och ser ut genom balkongfönstret och vad möts jag av, jo regn och halv storm?
Jättetråkigt, är ju inte så många dagar kvar här nu och vad finns det att göra när man inte kan vara utomhus. Kanske får bli en bra bok på rummet eller så.




Måste ju berätta om gårdagens äventyr också. Hoppade på en av lokalbussarna med känslan i magen av att jag aldrig någonsin kommer hitta tillbaka igen. Nåväl bussresan till Sliema gick över all förväntan och vipps så var jag framme. Redan vid busstationen kunde jag se skymten av ett flertal shoppingcenter så lyckan var fullständig.
Vandrade runt i stan och besökte i stort sett varenda affär som staden kunde erbjuda men favoriterna blev helt klart Mark & Spencer och Zara där jag kunnat bli kvar resten av dagen.

     

Promenerade även en bit längs strandpromenaden och kom då bort till en stor båthamn med helt fantastiska båtar. Herregud alltså!

     

Blev en härlig dag här i Sliema och hem kom jag också, efter att ha skickats runt av busschaufförerna i 30min. Först gick ingen buss till St Pauls bay och sedan gick helt plötsligt alla dit, blev inte klok på dem alls?
Resten av kvällen spenderades på hotellet.

Nä nu ska jag försöka hitta något att göra för att få denna regniga dag att gå. Har bokat massage ikväll så har det att se fram emot :)

PS: jag tar numera trapporna nar jag ska ta mig upp och ner på hotellet. Blir inte klok på hiss-f****n för de åker fel varenda gång? whats wrong with them?



Dagens...
Publicerat den


Humör: Förkylningen börjar äntligen ge med sig, skönt!
Gjort: vaknade vid 09:30, ätit lite frukost och bokat massage för imorgon
Planer: Ta lokalbussen till Sliema och shoppa hela dagen
Ser på: datorskärmen just nu
Lyssnar på: tyska gäster som pratar i lobbyn
Läser: Hus & Hem, vill hem och renovera nu!
Dricker: inget men borde hälla i mig vatten, tycker inte om vatten!!
Äter: inget
Bästa: Att få gå i affärer hela dagen, längtar redan... Shopoholic!
Sämsta: Lite rädd för att hoppa på lokalbussen, tänk om jag inte hittar hem?
Katterna: inga katter idag,än!
Väder: Molnigt ute idag, så perfekt shoppingväder.

Nu är det snart bara 3dagar kvar tills jag kommer hem. Längtar lite faktiskt men så får man nog inte säga när man är i värmen långt borta? Men det gör jag, saknar Lillis & co, saknar min lägenhet, mina vänner, svensk mat m,m m,m.
Vet att jag kommer läsa detta om ett par veckor/dagar och känna 'skärp dig !!!' så jag ska ta vara på sissta tiden här men sedan njuta av att vara hemma...

Dagens citat:
'Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv.'
//Okänd



Summering onsdag
Publicerat den


Blev ett par timmar i solstolen idag, värmer skönt att få ligga och göra ingenting en hel dag. Bara läsa en bra bok och njuta.
Frammåt eftermiddagen började det dock bli långtråkigt så tog mig upp på rummet, bytte om och gav mig ut på en ny upptäcktsfärd men idag gick jag åt andra hållet på strandpromenaden. Det är mycket fridfullt och tyst här på ön så man kan utan problem gå och filosofera i sin egen värld... tills man blir avbruten av detta vill säga!


mitt på bilvägen kom helt plötsligt en travhäst springandes??

Tydligen ska detta inte vara en ovanlig syn här då malteserna är välldigt intresserade av travsport och de tränar sina hästar lite varstans. Tydligt det! Märklig syn kan jag lova!

Stannade och åt middag på ett litet fik längs stranpromenaden och efter det stannade jag på Mc Donalds och köpte en stor capuccino.

det var en mycket fin kväll med en härlig solnedgång

Nu ska jag springa ner och ordna en stor kanna med th'e och sedan återgå till mina Greys Anatomy-avsnitt på rummet. Jäkla förkylning som aldrig släpper :(



Saknar....
Publicerat den


När man är långt hemmifrån som jag är nu så saknar jag helt plötsligt alla möjliga, annars så obetydliga ting

Idag saknar jag:
Täcket - varför envisas de med att bara sova med lakan utomlands? jag vill ha mitt tjocka täcke hemmifrån!
Vatten - hemma kan vi dricka vatten precis när vi vill, det saknar jag nu. Orkar inte köpa mer vatten!
Svenska - Vi tar det för givet att kunna prata utan att fundera allt för många gånger innan... Har inte träffat en enda svensk hittills vilket innebär att jag inte pratat svenska sedan i söndags.. jobbigt!
Pålägg - bor mestadels engelsmän och tyskar här på hotellet så frukostbuffen är välldigt anpassad efter dem. Vad sjutton har de för frukostvanor? deras skinka ser då verkligen inte ut som den skinka vi har hemma. Jag vill ha svenska pålägg!!


har ett problem här på hotellet och det är hissen. Börjar misstänka att den har något emot mig för vi kommer inte överens för fem öre! Har jag tur så kommer den när jag tryckte på knappen men allt som oftast står jag och väntar ett tag utan resultat, ger sedan upp och tar trapporna de 4-6 våningarna upp.
De få gånger den väl behagar dyka upp så åker den till fel våning. Idag tryckte jag på 4:an och den släppte av mig på -1 ??? Igår hamnade jag inte rätt förens efter 5:e försöket, då hade många redan hunnit både kliva på och av hissen...
Tror nog att hiss-guden eller någon har välldigt roligt medans jag förtvivlat försöker ta mig upp/ner?!

PS. som ni ser har jag fått till detta med å,ä & ö, hur gjorde jag?
control cutt + controll vutt så vips finns det å,ä & ö med i inläggen. B1 $ lemur som lärt mig :)



Ny dag här på Malta
Publicerat den


Godmorgon alla där hemma!

Ytterligare en ny dag har börjat här på ön. Blev en lång natt då förkylningen bara blivit värre, så drunknar i snorpapper på rummet. Typiskt att man ska vara sjuk när man åkt ända hit :(
Nåväl jag överlever nog....



Idag skiner solen som aldrig förr här nere, inte ett moln på himlen så det blir till att ligga vid poolen idag också och tina upp min förkylning.
Har inte blivit någon träning sedan i måndags så om jag orkar blir det kanske en vända ner till gymmet ikväll. Eller kanske man skulle boka in en massage på hotellets spa.. mmm får fundera på saken :)


"Mra" här kommer dagens Lillis-subtitutsbild:

Hotellets egna pool-katt :)



Dagens...
Publicerat den


Humör: Solen skiner så humoret är bra, dock blivit sjuk så hostar som en galning
Gjort: vaknade vid 09:30, gick ner till frukostbuffen och åt lite
Planer: Ligga vid poolen hela dagen och sedan träna ikväll
Ser på: datorskärmen just nu
Lyssnar på: musiken i receptionen, hotell-lobbyn
Läser: de roliga komentarerna från mina kollegor och vänner
Dricker: inget men är sugen på en kopp th'e
Äter: pockad med chipsen i poolväskan
Bästa: Att solen skiner och det blir en soldag for mig
Sämsta: Att jag blev sjuki redan forsta dagen och det blir bara värre :(
Katterna: inte sett nagon katt idag, än!
Väder: Solen skiner, 25grader men lite blast.


Dagens Citat:
"ändra dina tankar, och du ändrar din värld"
// Norman Vincent Peale



Upptäckt så det räcker för idag
Publicerat den


Nu har jag upptäckt så det räcker för idag, fick skoskav efter 2h  och känslan av att inte ta mig hem dök upp igen. Några av er har nog någon gång hört om min traumatiska promenad i skogen när jag nästan inte höll pa att ta mig hem, well så var det nästan idag också, nära ögat...


Dit bort och en bra bit till gick jag


Skoskavsmin eller semester bild kanske


Ock sedan hela vägen tillbaka igen

Blev ett stopp på Mc Donalds på vägen hem igen, måste ju fylla på med energi...

Kommentarer till kommentarerna
Allihopa - hade lite hemlängtan redan när jag kom hit igår men om ni har snostorm där hemma kan jag likväl stanna kvar ju!
huvpwu - vad heter kontrollpanelen på en engelsk dator?? (vet att jag borde veta det men men..)
Mattias R - Kan detta vara ett substitut till Lillis denna vecka?


Mathias H- innan du hinner fråga, JA jag ska träna... snart... ska bara vila lite forst... sen ska jag träna... har iallfall redan varit och spanat in gymmet. det ser lovande ut!


PS. om ni undrar varfor jag spenderar tid med att blogga sa är det endast for att det är molnigt här idag. resten av veckan hoppas jag att den spenderas i solstolen
kram



Rapport fran Malta
Publicerat den


Sammanfattningsvis så gick resan hit till malta bra. Jag var ute i god tid så fick sitta och vänta ett tag på skavsta innan incheckningen och inte klarade jag viktgränsen for resväskan häller så det blev till att betala övervikt. Flygresan gick även den bra, hamnade bredvid 2 glada svenskar som båda bodde pa Malta sedan många år tillbaka så vi samtalde nästan hela vägen hit. De var minst sagt pratglada för det var ingen hejd på dem...
Väl framme fick jag tag på en taxi som körde mig till hotellet, tror dock att maltesen som körde tog den resan som om det vore pa liv och död for det gick undan utav bara h*****te. Höll krampaktigt i mig i dörrhandtaget tills resan var över.

Kom till hotellet runt 20:00-tiden igår kväll och checkade in. Hotellet och hotellrummet är jättefint och håller god klass så här ska jag nog trivas.....

Var helt slut efter den långa resdagen sa jag somnade tidigt efter att ha tittat på ett Greys Anatomy avsnitt.. japp datorn är självklart med. datanord ju!?

Idag har jag ätit frukost i hotellets frukost buffe och nu ska jag ge mig ut på upptäcktsfärd på ön.

bloggar igen lite senare

ps. är det nagon som vet hur jag gor for att fa svenska bokstväverna å,ä & ö?????



Hej då Sverige
Publicerat den




Nu åker jag mot Skavsta flygplats, mot Malta och mot värmen....



Klar/färdig/redo
Publicerat den


Så nu hoppas jag att jag fått med mig allt. Resväskan är fullproppad med vad som nu känns som livsnödvändiga saker, men vet från tidigare erfarenheter att jag kommer använda en tredjedel av allt som är med. Bättre för mycket än för lite! Eller?

Har dock inte någon våg hemma så kan inte väga väskan, hoppas att den inte väger mer än 15kg för då blir det problem med incheckningen. Kanske får lämna hälften på flyplatsen....

Ska nu gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen. ska försöka hinna att blogga innan jag åker men om jag inte hinner så hörs vi först när jag har anlänt till malta.

Sov gott



Packning pågår...
Publicerat den


Packningen pågår för fullt här hemma.


detta shoppades på turen till Kista C. Tidningar, pocketböcker, godis, tuggummi och 2st nya scarfs

Har fyllt datorn med serier och filmer som jag ska ha med mig och fyllt på mer musik i mp3-spelaren. Under tiden som jag fixade detta så stog tv:n med filmen "Bring it on"  på som jag småsneglade på. Chic-flick film om någon, till och med lite för tjejig för mig som annars älskar sådana filmer.

    
Packningshjälp får man alltid och ja, min resväska är rosa!  förvånade?

Nä nu ska jag packa vidare så jag blir klar någon gång. Förhoppningsvis hinner jag med lite slappa i soffan också innan det är dags att sova



Nyheter
Publicerat den


Åkte en sväng till Kista C för att köpa böcker och allt annat som behövs inför resan imorgon. Självklart kunde jag inte låta bli att ta ett varv i favorit affärerna för att se vad de fått in för nyheter

En gemensam nämnare för de flesta butikerna just nu är party-kläderna inför nyår.

Bild tagen på Cubus där de avsett en hel vägg för party-nyheterna. Mycket svart är det i år, mycket snygga klänningar, fuskpälsar och kragar samt handväskor med kedjor som axelrem. Detta kunde man se här


Även Gina Tricot har tagit till rätta fest-trenden. Många snygga klänningar, accessoarer och jackor hittar ni här



Kändis garderober...
Publicerat den


Många kvinnors dröm är att ha en egen "walk in closet" fylld med kläder, skor och handväskor ifrån hela världens modehus. Dessa fyra kändiskvinnor behöver inte drömma, de har redan allt det och lite till...


Eva Longoria Parker
Känd från: Desperate Housewives
Garederobs storlek: 133 square foot
Plats: Los Angeles
Special Collections: Christian Louboutin espadrille wedges "a beautiful pain", 50 par jeans och fler än ett par Ugg boots.


Mariah Carey
Känd från: fem Grammy award-vinnande  artist
Garderob storlek: 12,000 square foot
Plats: Manhattan
Special Collections: ca1,000 par skor, Louis Vuitton resväskor


Nicky Hilton
Känd från: Hilton arvtagerska, designar klädesmärket Chic and Nicholai
Garderobsstil: 2 stycken couture-fyllda walk-in closets
Plats: Sunset Strip
Special Collections: Manolos, Chanels och Louboutins skor, 200 eller fler handväskor , och en Roberto Cavalli pärlklädd fjärils minidress som designer gav henne till hennes 24-års födelsedag.


Paula Abdul
Känd från: American Idol jurryn
Garederobs storlek: 5,000 square foot
Plats: San Fernando valley
Special Collections: består till största del av högklackade skor, outfits och accessoarer från kända designers.


Inte utan att man blir lite avundsjuk på dessa garderober!!




Namnsdag...
Publicerat den


Namnsdag - Lördag den 22 November

Cecilia 

Cecilia, kvinnonamn av latinskt ursprung (Caecilia). Ursprungligen bars det av kvinnliga medlemmar av den romerska släkten Caecilius. Namnet betyder "blind", "den blinda" för att den släkten inte ville se det onda i världen. Just nu finns det 63115 kvinnor som har förnamnet Cecilia. Av dessa har 22906 namnet Cecilia som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 22 november.År 2002 var sista året för namnet Cecilia på topplistan.


idag är det min namnsdag, hade helt glömt bort det tills min snälla vän & kollega Sandra påminde mig
Grattis till mig




Fixardag...
Publicerat den


Efter en välbehövlig sovmorgon så satte jag direkt igång med uppdrag storstädning av lägenheten. Lillebror ska bo här  och vara kattvakt under tiden då jag är på semester och då vill jag inte lämna över nycklarna till en smutsig lägenhet.
2 h senare så är jag nu någorlunda färdig med städningen så första uppdraget för dagen avslutat med ett skinande rent hem. 

Nu ska jag äta lite frukost/lunch och efter det ska jag bege mig ut i vinterlandskapet. Måste shoppa lite saker inför resan imorgon och på inköpslistan står det:

- Pocket-Böcker (många)

- mascara Max Factor

- kattmat (så de inte svälter när jag är borta)


Saker att göra idag
- städa lägenheten    - Avklarat!!!
- Köpa nödvändiga saker inför resan
- packa resväskan
- promenera i snön om det blir tid över



Snöar ute...
Publicerat den



Har ni sett hur mycket det snöar ute? Så himla mysigt!



Hemma igen
Publicerat den


Jag och Laura har nu agerat målare/snickare/allvetare de senaste timmarna. Det har rivits tapeter, spacklats hål i taket, skruvats loss lister m.m m.m i hennes nya lägenhet.



Mycket tapeter blev det som revs ner så jag fick städa så gott det gick

Vi jobbade på riktigt bra och det kommer bli toppenfint i slutändan men tillslut gav jag upp för ikväll och lämnade Laura målandes tak som aldrig förr. Tror dessvärre att större delen av färg hamnade på golvet och inte i taket?
Du kanske skulle stå upp och ner när du målar?


Laura fick måla vidare medans jag begav mig av hemmåt

Som tur är så ligger Lauras lägenhet ca 50 meter från mig så det var nära hem...


Hej då Laura och Lilo, tack för idag!

Fortsättning följer........



Hemma & vände..
Publicerat den


Slog en signal, på vägen hem från jobbet, till den nyblivna lägenhetsägaren Laura för att kolla om hon fått någon mat i magen än.
Det hade hon inte så blev bara till att hem & vända för sedan åka iväg & köpte pizza... gott!!

Så nu är vi mätta och belåtna och ska nu ner till Lauras lägenhet och kontrollera strukturtapeter och hål i taket som ska spacklas igen..

Hörs lite senare igen



Jag åker...
Publicerat den

 
Jodå efter välldigt mycket funderade fram och tillbaka så bestämde jag mig nu för att åka, flyget var ju redan bokat så bara hotell som saknades. Hotellet är bokat och nu finns ingen återvändo.

Jag kommer bo på San Antonio hotel & spa , fick ett dubbelrum så kommer bo som en prinsessa där med frukostbuffe på morgonen, utomhus samt inomhus pool och spa-anläggning där jag lär bli stamkund :)


Bild på hotellets underbara utomhuspool, hoppas solen skiner för då kommer jag ligga här hela veckan

Visst ser det fint ut?


Bilder på hotellets spa-anläggning samt inomhuspoolen




Sover på saken...
Publicerat den

Nä ännu inte kommit fram till hur jag ska göra så jag får lov att sova på saken till imorgon. Förhoppningsvis vet jag då hur jag ska göra för sedan börjar det bli ont om tid att hinna boka hotell på ön innan ankomsten..

Sov gott kära läsare
 



Förrvirrad!!
Publicerat den


Får ingen ordning på tankarna idag.


Som ni vet har jag bokat flygbiljetter till Malta på söndag. Anledningen till att dessa helt impulsivt bokades var därför att jag skulle åka ner och hälsa på min vän som bor där för tillfället.
Well som ni läst så har jag inte fått tag på personen ifråga sedan i lördags så nu vet jag varken ut eller in.

Ska jag åka ändå, boka hotell och bara ha det lugnt och skönt i en vecka?
 Eller ska jag strunta i alltihop och stanna hemma, spara semesterdagar och pengar och ta en utlandsresa någon gång senare?

Velar fram och tillbaka men kommer inte fram till något bra, varför ska det vara så krångligt?



Hur skulle ni ha gjort? Åka eller inte åka?



Festklänningar...
Publicerat den

Hur kan jag ha missat dessa festklänningar som H&M har släppt?



Självklart är de allihopa slutsålda, så typiskt...


Helt underbar klänning med en stor rosett under den djupa rygg-urigningen. Hade varit berädd att betala dyrt för den skönheten

Någon som han köpa någon av dessa?



Dagens...
Publicerat den


Humör: Tröttast, blev lite sent igår
Gjort: Inte hunnit med så mycket än, lagat en kopp thé och startat datorerna
Planer: Träning på lunchen, 400m rodd, 10 armhävningar, 15 benböj, 5 pullups x5ggr
Ser på: Två kollegor som står framför mig
Lyssnar på: samtalet dem emellan, sägs inget vettigt där inte
Läser: inget särskilt
Dricker: Forest fruits-thé
Äter: snart dags för frukost
Bästa: Att det forftafande var välldigt fint i lägenheten när jag steg upp imorrse
Sämsta: Ännu inte fått tag på Mr T men det ordnar sig.
Katterna: full fart på dem alla 3 imorrse
Väder: Ser ut att bli sol idag


Citat:

"Den bästa förberedelsen för mogondagen är att göra ditt bästa idag"
// H. Jackson Brown, Jr




Blev rosa!
Publicerat den

Resultatet av projekt "färga rosa" är nu klart och här har ni resultatet:



Fotpallen är nu mera rosa som ni kan se, jag är mycket nöjd med resultatet. Även kuddarna i soffan färgades i samma rosa nyans som pallen

När tvättstugan ändå var bokad så tvättades sängkläderna också, så ikväll har jag en nybäddad säng att se fram emot.



Lins-lusen Daisy gick inte att hålla borta ifrån den nybäddade sängen så hon fick vara med på bilderna



Fler kuddöverdrag färgades i den rosa tvätten, dessa är stora och bra att ha både i soffan, på golvet och i sängen.

Summerat så är jag mycket nöjd med resultatet. med små medel så blev det stora försändringar i mitt hem på kort tid. Visst blev det välldigt rosa men tröttnar jag så är det bara att färga om det igen eller lägga undan det ett tag tills nästa rosa period.

Tack för idag, slut för idag!!




Fortsättning färga tyger...
Publicerat den


Fotpallen när den fortfarande var vit

Nu är klädseln till fotpallen samt en uppsättning med kuddfodral oåterkalligt rosa. Ser helt okej ut men fotpallens klädsel blev kanske lite väl Barbie-rosa. Hoppas att det lägger sig lite när det torkat


Färgen som användes till färgningen

Återkommer när tvätten är torr och allt är på plats



Färga tyger...
Publicerat den

Mitt hem är i ständig förändring och nya ideér ploppar upp som svamparna i skogen på hösten.
På vägen hem från jobbet igår dök den geniala ideén upp att jag ska färga om klädseln till min fotpall i vardagsrummet. Har länge tänkt att jag ska hitta något snyggt tyg och klä om fotpallen med men tills dess ska den nu alltså färgas. Svängde förbi det lokala varuhuset men de hade ett mycket magert utbud av textilfärger så jag fick snällt åka hem utan textilfärg den dagen och planerna sköts på framtiden.

Idag hittade jag en hemsida för Nitor textilfärg och där har de ett stort utbud av färger


Och framför allt så har de en perfekt Rosa färg så den ska det bli.

Vit fotpall innan...

Och förhoppningsvis en rosa fotpall efter färgningen

Tänker även färga in ett par vita kuddfodral så de matchar fotpallen

återkommer med resultatet när jag är klar



Alldeles tyst...
Publicerat den

Alldeles tyst har det varit ifrån mig här på bloggen idag. Har vid flera tillfällen loggat in och känt att det är dags för ett inlägg, men där tar det stopp.
Kommer inte på något att skriva. Vet inte om det beror på alla känslor som är i obalans eller om det är min extrema trötthet som sätter stopp för kreativiteten men tomt på ideér är det.


Hände dock något roligt för en stund sedan. Telefonen ringde och i andra änden hördes ex-pojkvännen J , samma J som jag träffade på ålandsterminalen i fredags. Han var utanför mitt jobb och undrade om jag kunde komma ner och möta honom.
Vi träffades nere i fiket och blev sittandes där en lång stund och pratade det var ett bra tag sedan vi senast sågs så det fanns mycket att uppdatera oss om runt varandras liv och vad vi sysslar med nuförtiden.

Ett trevligt möte så flera sådana tack!!



God natt tisdag...
Publicerat den

Nyligen hemkommen från vår tjejkväll som vi ju har varje tisdag. Vi har tittat på Desperate Houswifes så klart och även ätit massa onyttigt men ack så gott. Bjöds på både popcorn, läsk, morotsstavar och dipp. Det blev en hel del bus med underbara lilla Vera också så nu är bebiskvoten nådd för denna vecka :)

Efter en snabb dusch är det nu dags för sängen och om jag inte somnar på studds så blir det nog lite läsning i boken "otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson också. Denna bok är en fortsättning på hennes första bok "Gravidchock! reporter erkänner" om reportern Agata Hansson, detta är mycket bra läsning både ettan och tvåan, helt enligt min smak.

Sov Gott mina vänner :)
Kram


Bild på min trötta katt Love som somnar långt innan mig på kvällarna :)


PS. fortfarande inte fått tag på Mr T, should i be getting worried?



Skicka vidare....
Publicerat den

Fick denna på mailen och tyckte att den kan vara rolig att även göra här på min blogg:

1. Vad är klockan?

09:56

2. Ditt namn?

Cecilia
3. Smeknamn?

Cissi

4. Piercings:

Hål i öronen och piercing i naveln

5. Ögonfärg:

Blå
6. Födelseplats:

Stockholm

7. Favoritmat?

Hmmm äter ju allt, kan inte komma på någon favorit
8. Någonsin varit i Kalifornien?

Nej

9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper?

Nej

10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta?

Ja

11. Varit med i någon bilolycka?

Nej

12. Krutonger eller baconbitar?

Bacon

13. Favoritdag på veckan?

Fredag

14. Favoritrestaurang:

Har ingen favorit tror jag

15. Favoritsport:

Hästsport kanske?

16. Favoritdrink:

Läsk, gärna coca-cola

17. Favoritglass:

Periodare, byter favorit välldigt ofta

18. Walt Disney eller Warner Bros:

Walt Disney

19. Favorit-snabbmatrestaurang:

SVEA pizzeria i Kallhäll!

20. Vilken färg har din sovrumstapet?

ljusbeige/äggvita med egenmålad randig fondvägg

21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet?

 0gånger, klarade på första försöket

22. Vem fick du ditt förra mail ifrån?

Anna A

23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort?

Mulberry eller Louis Vuitton

24. Vad gör du oftast när du är uttråkad?

Tittar på tv

25. När går du och lägger dig?
Vid 22-23 för det mesta

26. Vem kommer att svara på detta e-mail först?

Laura ?

27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara?

Karro?

28. Vilket tv-program missar du inte?

Desperate housewifes och Lost

29. Senaste person du gick ut och åt middag med?

Jobbtjejorna på kryssningen i fredags

30. Ford eller Chevrolet?

Ford

31. Vad lyssnar du på just nu?

Surr i kontorslanskap

32. Vilken är din favoritfärg?

Rosa och vitt!

33. Hav eller flod?

Hav

34. Hur många tatueringar har du?

Ingen

35. Har du någon gång kört slut på bensinen?

Nope aldrig fått soppatorsk

36. Katter eller hundar?

Katter

37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet/inlägg:

10:23




Dagens...
Publicerat den

Humör: helt ok idag
Gjort: samma som vanligt, skyndat till jobbet och äter nu lite frukost
Planer: Träning 150sittups och 300 hopprepshopp &  tjejkväll ikväll!
Ser på: Två kollegor som disskuterar
Lyssnar på: samtalet dem emellan
Läser: Blondinbellas blogg just nu, läser varje morgon igenom favoritbloggarna
Dricker: Frukost-thé
Äter: Fralla med leverpastej och gurka

Bästa: Att jag får träffa tjejerna ikväll
Sämsta: Får inte tag på Mr T som jag ska till på söndag
Katterna: Lillis öga är mycket bättre
Väder: Grått, tror det blir regn snart

Citat:

"Konsten är inte att tala om vad det blir för väder. Konsten är att ha ett paraply när det regnar."

//Hans Werthén



Matlagning och tvättstuga
Publicerat den

Måndags kvällen firas med tvättstugan och lite matlagning. inte så roligt men skönt när det är klart.


Köttfärssås och spagetti bjuds det på ikväll



V47...
Publicerat den

Så äntligen har en ny vecka börjat.
vad händer då denna vecka:

- tisdag = tjejkväll som vanligt
- måndag, måste tvätta!
- torsdag, har då jobbat 2år på jobbet. värt att fira?
- söndag så åker jag till Malta, hej då kylan och sverige!

Planerna än så länge.. får se vad mer veckan har att erbjuda!



Dagens...
Publicerat den

Humör: Utvilad och glad (förståligt om ni läst gårdagens inlägg)
Gjort: Jobbar och åter jobbar
Planer: Träning med killarna på lunchen, tvättstuga i kväll
Ser på: skärmarna på datorerna
Lyssnar på: småpratet i landskapet
Läser: bloggar
Dricker: varm choklad
Äter: ätit frukostmackan för en stund sedan, snart dags för lite youghurt

Bästa: vet inte
Sämsta: kallt ute :(
Katterna: Lillis har ont i ögat, inte bra :(
Väder: -3 grader imorrse men nu skiner solen

Dagens citat:
"Det finns bara en bra sak med måndagar. Att det är så långt till nästa måndag."
// okänd




Resa bokad...
Publicerat den

Japp, sent igår bokade jag tur och retur biljetter till Malta från Skavsta flyplats, åker nästa söndag 23/11 och jag blir där i 1 vecka.

Har varit lite mycket för min del sissta tiden så jag behöver verkligen komma iväg från verkligheten och bara få vara ett tag. Anledningen till att det blir just till Malta som jag åker är därför att min vän Mr T bor och jobbar där så jag kommer bo hos honom på Hotell Metropole i Silema.

Bilder på hotell metropole

Känns lite läskigt att ge sig iväg på en sådan impulsiv resa, helt på egen hand. Visst kommer jag känna Mr T men han kommer jobba hela dagarna så jag får själv sysselsätta mig. Blir nog inga problem så länge solen skiner för då kan jag ligga uppe vid takpoolens kant och bättra på solbrännan.

Har även googlat efter olika sevärdigheter och naturligtvis shopping-möjligheterna på ön. Ser lovande ut så går nog ingen nöd på mig där.


Lite bilder fråm Malta bla Silema längst til höger



Men oj, snö?
Publicerat den

Som ni nu vet så har jag alltså sovit bort hela dagen.

Läste snabbt igenom vännernas bloggar för att uppdatera mig om vad som hänt i deras liv sedan igår. Började med Laurah  och fortsatte därefter med Jennys blogg. Läste där "Dagens bästa?? Snön så klart!! Wiii.. äntligen kanske vi får lite vinter!!??"  vadå snö tänkte jag?

Sprang iväg till fönstret och ser då att det är vitt ute på gräsmattorna.


Nåja kanske inte så här mycket snö ute, men nästan!

Så inte nog med att jag missat ett helt dygn, jag har även missat den första snön!!

Give me a break!



Törnrosa...
Publicerat den

Hade planerat massor som skulle göras idag. Skulle gå upp tidigt och se på Idol som jag missade i fredags. Boka tid till tvättstugan så jag kunde tvätta under eftermiddagen och skulle även åka iväg och köpa kattmat då den är slut....

Well blev inte riktigt som jag tänkt mig!

Vaknade och kände mig ovanligt utvilad, lite märkligt var det dock att det var mörkt i hela lägenheten. Alla katterna låg utspridda runt mig och sov som stockar. Låg kvar och myste lite med dem, tänkte att klockan måste vara välldigt tidigt på morgonen så bäst att somna om igen. Tittade på klockan efter en stund för att se vad den var och fick då mitt livs chock.
16:40 visade mobiltelefonens klocka!! Trodde först att den visade fel eller hade stannat så gick även upp för att kontrollera klockan på tv:n. Jodå även den visade 16:41....

Jag har alltså sovit i hela17h inatt utan att vakna en enda gång. Känns helt overkligt och jag kan fortfarande knappt tro på det. Har aldrig någonsin sovit så länge och hela dagen är ju över nu så blir varken kattmats köp eller Idol :(

Snart dags att gå och lägga sig igen, kommer nog inte kunna sova inatt är jag rädd för och det innebär att jag kommer vara välldigt trött imorgon istället.

Inte bra!!



Slitsamt..
Publicerat den

Slitsamt att kryssa kan jag lova. Väl hemma i hemmets trygga famn så gick luften ur mig. Fick använda det sissta unset av krafter för att packa upp väskan med all packning men nu är jag färdig som artist!!


Tänder ljus och kryper ihop i soffan nu och hoppas på en bra film på tv:n.
Annars blir det SATC-filmen eller några avsnitt av Greys Anatomy som får gälla ikväll.


Trevlig lördagskväll kära läsare!


Dagens citat:
Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att man ska njuta av det
//Samuel Butler



Hemma igen del 2...
Publicerat den

Del 2

Lördag morgon vaknade vi och kändes oss nog oförskämt pigga för upp hoppade vi och tog oss till frukost buffén i Food Garden. Älskar att få lyxen att äta frukost buffeér, där man kan gå runt och välja mellan alla möjliga tänkbara läckerheter och godsaker. Tänk att ha sådan valfrihet vid frukosten varje morgon, det vore lyx.

Mätta och belåtna blev det en andra vända til taxfree-shoppen men hittade inget direkt som lockade, tro det eller ej :)
köpte lite godis men inget annat.

Mötte upp de av oss tjejer som sovit lite längre och tillsammans gick vi till båtens spa-avdelning där vi kl:12:00 bokat in badritual. På med badrockar och tofflor och in i duschrummen. Alla fick en varsin påse med små flaskor i och därefter gjorde man ett flertal steg av scrubbande, peelande, tvättande osv. på med lermasker och hårinpackning och in i bastun.. Svettig värre! badritualen avslutades ute i bubbelpolerna där vi alla bokstavligt talat trivdes som fisken i vattnet :)


Några av oss bokade också in 10 min spabehandlingar. Jag fick nack och hårbotten-massage vilket var helt underbart skönt!
Precis vad jag behövde efter ett dygn på sjön med dans och hårda hytt-sängar.

När vi var klara med spaandet så var det bara 1h kvar av våran kryssning. Väskor packades och vi tog oss tillslut av båten. Trötta men välldigt nöjda


Tack för en trevlig resa tjejer, hade jätte trevligt och det har jag er att tacka för!!!



Hemma igen...
Publicerat den

Del 1

Nu är jag äntligen hemma igen. Kryssningen med jobb-tjejorna blev mycket lyckad och vi fick en trevlig kväll/dygn tillsammans på Cinderella.

Direkt efter jobbet tog vi oss till slussen för vidare färd mot Viking Line-terminalen. Ett snabbt stopp på Mc Donalds han vi med på vägen också.

Glada tjejer på väg till båten

När vi anlände till terminalen för incheckning kunde vi snabbt konstatera att vi inte var de enda som tänkt åka på kryss just den dagen. Hela lokalen var full med förväntansfulla, partysugna människor och mitt i folkmassan stötta jag ihop med min ex-pojkvän J. Hur stor är chansen att vi ska träffa på varandra på ålandsfärjans terminal en fredag i november som denna???  inte stor skulle jag säga. Nåväl det blev ett kort möte för vi skulle checka in och han skulle inte med båten utan skulle bara dit för att hämta något i informationsdisken. Trevligt möte iallafall.

Vågar knappt tänka på hur mycket godis som åts i vår hytt.. detta var bara början av kryssningen :)

Väl på båten blev det en snabb vända till taxfree-shoppen för innhandling av nödvändigt godis (salmiakki) och nödvändig smink drink (smirnoff ice). Alla gjorde sig iordning inför middagen och kl:21:00 så var det sittning i skärgårds-restaurangen. De serverade fantastiska skaldjursplatåer som några av oss beställde . Själv tog jag lammfilen som även den var grymt god.




Vi satt nog och åt fram till 23-tiden så efter det bar det direkt av till discot. På scenen stog olika live-band hela kvällen som varvade schlagerlåtar med 70-tals klassiker och rock-låtar. Var välldigt mycket folk på dansgolvet men bättre stämning får man leta efter... dansades så svetten lackade men oj vad kul vi hade!



Runt 3-tiden inatt började vi tacka för oss på dansgolven, så ett gäng slagna hjältar tog sig tappert ner till hyttarna där vi slocknade likt de slagna schlager-kämpar vi var...

Sov Gott Fredag!



Snart dax...
Publicerat den

Arbetsdagen börjar närma sig sitt slut snart vilket betyder helg och ledighet.
Vid 16:00 idag ska vi tjejer här på jobbet ta oss till båten Cinderella som ska ta oss tur och retur till Åland.



Båten går kl:18:00 och vi har bokat bord till kl:21:00 för middag. Hmmm många timmar tills middagen alltså? blir nog ett stopp på Mcdonald på vägen dit och antagligen en vända till taxfreen också när vi väl är på båten.

På vägen hem har vi bokat badritual i spa-avdelningen på båten. Ska bli skönt med lite avkoppling, hoppas vi inte är allt för trötta då bara....

Lovar att återkomma med bilder från resan nr vi kommer hem imorgon :)



God natt...
Publicerat den

Nu är väskan packad och allt bör vara klart inför kryssningen imorgon... ska bara stryka lite och sedan gå till sängs så jag orkar med morgondagen


God natt !!



baksidan med bloggandet...
Publicerat den

Har fått uppleva baksidan med bloggandet... 
Jag har idag fått ett antal otrevliga kommentarer skrivna på mina inlägg på bloggen från någon som kallar sig  "Anonym". Alla är skrivna av samma person.
I kommentarerna har han gått till personangrepp mot mig och det jag skriver om samt sättet jag skriver på.

Antar att man får räkna med att råka ut för knäppgökar när man bloggar, men det är tråkigt när de skriver dumma saker.
Alla kan inte gilla det jag skriver om men samtidigt väljer var och en vilka bloggar man vill läsa. Tycker man inte om bloggen så sök vidare efter en annan.

Tappade helt lusten att blogga för en stund, men nu släpper jag detta och går vidare..


ps. jag har tagit bort kommentarerna från "Anonym" så de finns inte kvar



Maltabilder...
Publicerat den





Googlade Malta och hittade dessa bilder:

Minns ni samtalet jag fick mitt i natten för en tid sedan? En god vän till mig bor och jobbar på Malta för tillfället och vill att jag kommer dit och hälsar på.

Som ni läste igår så kliar det i rese-nerverna så erbjudandet känns mer & mer lockande för varje minut som går.
Tittar lite på resor ner dit och konstaterade snabbt att det är välldigt varierande priser men väljer man att åka med Ryanair från Skavsta så kommer man välldigt billigt undan.

Så vem vet, kanske bloggar ifrån malta snart? ......



Dagens torsdag...
Publicerat den


Humör
: Har knapp vaknat än, men jobbat i 30 min
Gjort: Jobbat sen 07:00
Planer: träna på lunchen idag också. springa 400m, 10armhävning, 15 benböj, 5 squats x5ggr
Ser på: datorskärmarna
Lyssnar på: kollegans radio
Läser: detta
Dricker: grönt thé med grapefrukt och päron
Äter: snart frukostmackan
Bästa: Snart fredag
Sämsta: inte börjat packa inför imorgon, vet inte vad jag ska ta med mig
Katterna: alla tre sov tillsammans i en hög i sängen när jag vaknade, mysigt
Väder: mörkt och regnar


Citat:
"Tacksamhet handlar om att uppskatta det vi faktiskt har istället för att snegla på det som andra har."
/Ur "En härlig bok".



Myskväll= Myskläder...
Publicerat den

En mysig kväll som denna kräver klädsel därefter. Galaklänningar och pumps i all ära men ikväll önskar jag att jag hade någon av dessa uppsättningar:

Juicy Couture


Cotillion Set ,Juicy Couture från Nelly.com  1749kr



Onsdagskväll...
Publicerat den

Denna onsdagskväll spenderar jag i soffan med ett helt gäng avsnitt från serien Greys Anatomy, säsong 4.
Jag har följt serien nästan slaviskt sedan den började men under säsong 4 nu så krockade den med Lost som sändes samma tid men på annan kanal. Och då vann Lost den kampen.
Därför har jag nu massor av avsnitt att titta in mig på.
Perfekt underhållning en kall höstkväll som denna...



Blev ingen träning på lunchen idag då vår maffiaboss/slavdrivare/träningsledare Matte var på kurs, så vi skolkade.
Dock kom det dåliga samvetet ikapp mig så gick ner till gymmet efter jobbet och körde dagens träningspass alldeles själv. Kände mig mäkta stolt över mig själv efter det så belönade mig med 20 min i solariet innan jag åkte hem.

Är alltså både vältränad och solbränd nu, eller nästan iallafall!!



Thailandsfeber...
Publicerat den

Jag har Thailandsfeber, inte thailandsfeber som så att jag har feber i Thailand utan att jag länktar dit något helt galet.
Ända sedan jag lämnade landet i November för ett år sedan så har jag längtat tillbaka, förälskade mig helt i landet, människorna  och stämningen där.
Planen var att vi skulle åka dit även i år men som det ser ut nu så har planerna blivit ändrade och det blir inget thailand för mig 2008...



Läser Gizmolinas blogg om deras tid i Phuket och känner så väl igen många av stränderna och platserna hon beskriver i sina inlägg vilket gör att jag än mer vill åka dit NU!!



In on the Beach - apollo 
3+ -stjärningt hotell
Mitt på Karon-stranden och på bekvämt gångavstånd från restauranger, barer och shopping ligger detta mindre och nyligen renoverade hotell.
14/11  6798kr

Någon som vill åka med?


Blombilder tagna på Phi Phi 2007



Höstoutfits...
Publicerat den


Nu när hösten är här med besked så gäller det att klä sig varm så man inte fryser, men samtidigt snyggt, när man ska ge sig ut i kylan. En shoppingtur på stan eller en promenad bland höstlöven, välj själva.

Så här ser jag gärna ut under höstpromenaderna:



Vit kappa tv: 779kr  Ellos.se
Vit kappa th: 664,30kr Ellos.se
Mulberry Bayswater: £695
Bruna stövlar: 1579kr
Svarta Stövlar: 1599kr Brandos.se
Skinnhandskar: 249kr Lindex
Rosa mössa: 79kr Lindex
Rosa tummvantar: 79,50kr Lindex



Dagens...
Publicerat den

Humör: Välldigt trött, lite ont i magen
Gjort: Jobbat sen 07:00
Planer: träna på lunchen
Ser på: datorskärmarna
Lyssnar på: en irriterad kollega
Läser: mailen
Dricker: första koppen thé
Äter: frukostmackan
Bästa: kommer inte på något bästa idag :(
Sämsta: denna onsdag
Katterna: Lillis löper fortfarande (please stop)
Väder: solen skiner och det regnar


Onsdags-citat:
"Tänk om man kunde skilja på äkta och oäkta kärlek på samma sätt som man ser skillnad på champinjoner och flugsvamp."
// Katherine Mansfield

Följ min blogg med bloggkoll



Tidlös klassiker...
Publicerat den

Marint och easygoing som i New England.
Bomullsränder och -rutor. Virkat och stickat i 100 procent ull. Idel svalkande blåvita textiler mot värmande bast, ­rotting och trä. En enkel kistkoffert som förvaring. Till och med en skepparkavaj på väggen! Kan det bli mera New ­England-lantligt? Och stilen har också visat sig vara tidernas mest ­tidlösa och lättsamma ...





Bilder och text: SkönaHem.se

Skapa stilen 2008


detta nummer kan ni beställa här



Letar tavlor...
Publicerat den

Letar efter fina tavlor till vardagsrummet...

kanske denna skulle passa?

Manhattan Rosa
















Manhattan Rosa


Eller denna
Close-up of Cow Parnsip Flower
Close-up of Cow Parnsip Flower



Dagens...
Publicerat den


Humör: Lite trött, lite hängig
Gjort: Jobbat sen 07:00
Planer: 150sittupps & 150 hoppreps-hopp på lunchträningen
Ser på: datorskärmarna
Lyssnar på: kollegornas samtal
Läser: Inget
Dricker: HImlaGott Thé
Äter: Youghurt med granatäpple och jordgubb
Bästa: Att jag förhoppningsvis träffar tjejerna ikväll
Sämsta: Att det är tungt att andas
Katterna: är överlyckliga över att de får sova i sängen igen
Väder: mulet och grått



Slut på ord...
Publicerat den




Så var det måndag...
Publicerat den

Så var det måndag igen och en ny vecka framför mig. Kan för tillfället inte bestämma mig för om detta är en bra eller dålig vecka, brukar för det mesta kännas i maggropen hur veckan kommer bli men denna känns dimmig och osäker.

Planer för veckan:
- Bära upp vinterdäcken (nä inte gjort det än)
- Måndag - Torsdag CrossFit-träning, känner mig laddad
- Tisdag =tjejkväll!
- Fredag-Lördag ska vi jobbtjejer på kryssning med Cinderella (oj,oj  ;)  )
- Renovera vidare på hallen (nä blev inget gjort i helgen som jag tänkt)


Detta är planerna hitills bör tilläggas så listan kan uppdateras under veckans gång. Gärna med spontanta bowlingkvällar eller dylikt.

Citat:
Ett sätt att få veta hur en människa har det är att ta reda på om hon längtar efter Fredag eller Måndag
// Stig Johansson



Nytt läge...
Publicerat den

Såg ni på programmet Nytt Läge i torsdags på TV3. Duktiga inredaren karin Myrenberg renoverade/inredde ett hus i Upplands Väsby och det var många snygga och bra tips som jag snappades upp där som är perfekt inspiration för framtida renoveringar




I köket ovan så bygde de upp valnötsgolvet på väggen och satte därefter långsmala skåp på träväggen. Och på de övriga två väggarna satte hon högblanka kakelplattor. Så snyggt och välldigt annorlunda. Bra tips




och i vardagsrummet bygde de en ramp i taket, mot väggen och innanför den sitter det spotlights hela vägen. Syns inte så bra på bilden men när de tändes så gav de en läcker eftekt längs hela väggen. Funderar skarp på att annamma detta tips i mitt vardagsrum



Fars dag..
Publicerat den

Grattis på fars dag pappa!
Idag är det alla pappors dag och detta kommer jag fira hemma hos min far med lite middag i eftermiddag


Hur firar ni era pappor idag?



Singstarkväll...
Publicerat den


Var hemma hos min kusin och hennes sambo igår kväll tillsammans med min andra kusin med respektive samt min lillebror och hans flickvän. Det bjöds på grymt god middag och ännu godare vin till, vilket känns i hela kroppen nu. Har beredskap även idag så när första samtalet ringde kl:08:03 så visste jag knappt vart jag var, mådde så himla illa! Men nu har det värsta illamåendet lagt sig och det känns helt okej.


Vi mjukstartade spelkvällen med att spela Buzz, jätteroligt. Därefter drog de igång singstar som jag aldrig tidigare kört men det var verkligen toppenskoj. Stackars grannar säger jag bara, gud vad vi väsnades.



Blev en riktigt lyckad kväll med alla nära och kära, detta måste vi göra om snart!



Förändringar på bloggen...
Publicerat den


Som ni ser har jag nu igen varit inne och ändrat "lite" här på bloggen:
- Ny "header" är upplagd
- bakgrundsfärgerna är ändrade
- länkar har fått rosa bakgrundsfärg

Nå vad tycker ni om förändringarna?



Godmorgon lördag...
Publicerat den

God morgon på er denna gråa lördagsmorgon. Har beredskap hela helgen (ingår i mitt jobb) så väcktes kl:08:04 av första butiken. Efter det var avklarat så var tröttheten som bortflugen så det var bara att upp och hoppa!

Humör: Nöjd med den lyckade fredagskvällen och hoppas på en lika bra lördag
Gjort: Tagit 4st samtal och borstat tänderna
Planer: Bära upp sommardäcken  från bilen, ikväll hem till kusinen för middag och Singstar
Ser på: Det gråa vädret utanför fönstret, blir nog stanna inne så gått det går
Lyssnar på: Lillis (katten) som löper, kuttrar som en kanariefågel ungefär
Dricker: Inget än men sugen på en kopp thé
Äter: Inte ätit ännu häller, funderar på om det finns någon frukost hemma?

Bästa: Att det är långt kvar till måndag
Sämsta: vädret och beredskapen
Katterna: Lillis löper som sagt och de andra två har precis sprungit runt som galningar är 
Väder: Grått och mulet

Hoppas ni får en toppen lördag allihopa




Fredagsskoj...
Publicerat den

Oj så skoj denna fredagen blev, kom precis hem efter en toppen kväll med några av mina kära kollegor.
Runt kl:16:45 ställdes frågan "-ska ni med och bowla?" ... Tja varför inte så hängde på

Började med middag på O´learys i Sundbyberg och därefter begav vi oss till Birka Bowling  på St.Eriksplan där vi bokat
2st banor till kl:21:00.



Vi hade himla roligt och bowlade för glatta livet, Detta måste vi göra om snart, välldigt snart men då lämnar vi bilarna hemma hörrni!



Hall-inspiration...
Publicerat den

Har lite smått börjat planera hallens möblering som ska ske så fort renoveringen är klar.
Funderar på om jag ska byta ut de nuvarande möblerna och köpa nya eller om de gamla ska bli kvar

Hittade lite fint som jag kan tänka mig till hallen:
skohyllor:

  SKÄR 695kr     IKEA.se                                   TRONES 299kr    IKEA.se

Hatthyllor:

     SKÄR 299kr    IKEA.se                                  TUVA 1250kr  Mio.se

taklampor:

RIMFROST 149kr/st    IKEA.se



Äntligen fredag...
Publicerat den


Så var det äntligen fredag igen, gud så skönt. Har inga planer för kvällen än men det vore skönt med en slapp fredags kväll hemma.

Ska som sagt ta tag i hallen denna helg och försöka bli klar med den. har även ett lampfots-projekt på gång men återkommer i annat inlägg om just det.

Imorgon ska jag hem till min kusin och hennes sambo, även resterande kusiner med respektive kommer. tanken är att vi ska äta och dricka lite gott och sedan ge oss på Singstar. ska bli jätteskoj att pröva, har aldrig kört detta tidigare...



Fredagscitatet:
Det som en man har grubblat över i ett helt år kullkastar en kvinna på en dag. 
//  
Demosthenes



Sminktips...
Publicerat den

Hittade ett bra sminktips på Frida fahrmans blogg som jag testat ett par gånger och det blir jättefint

Klumpa ihop fransarna på nedre raden med varandra efter att du lagt på mascaran. Görs lättast med en pincett eller med fingrarna. Detta gör att fransarna ser längre och tjockare ut och skapar en "dock-look" ...


Bild lånad från Frida Fahrmans blogg



Shoppingskoj...
Publicerat den

Fick denna serie-strip av en av mina kollegor, kändes som den passar bra in här på min blogg..
Ni hittar denna på DN.se  (längst ner på höger sida)

texten syns inte så bra men dialogen ser ut såhär:
- älskling jag är hemma
-du sa att du bara skulle handla lite?
-jag gjorde det
-kallar du det där "lite" ?
-beror på vem man pratar med kanske

Tror många av oss shoppingberoende känner igen oss i detta samtal :)



Gossip Girl...
Publicerat den

har ni precis som jag fastnat för serien gossip Girl? Jag är helt fast i serien som just nu har startat med en ny säsong på Kanal 5, sänds på söndagar kl:19:00.



Älskar kläderna och stilen på alla seriens medlemmar och webshopen LeiLei.nu har annammat detta genom att ha satt ihop olika outfits knytna till de olika karaktärerna.

     
Serena                    Blair                                      Jenny



44 nyanser av vitt...
Publicerat den


Är helt inne på vitt just nu när det gäller inredning vitt,vitt,vitt!!!  
så då passar dessa inspirerande inredningsbilder från sköna hem perfekt...






Bild: skönahem.se

Mitt  "vit-hall" projekt står lite stilla i veckorna men till helgen hoppas jag på att åtminstone spackling av tapetskarvarna ska vara klart. Lovar att hålla er uppdaterade om hur det går



Kära Lillis...
Publicerat den

Om man som jag har 3st små katter hemma så är det en sak som är säker, man behöver aldrig känna sig ensam. De är precis överallt hela tiden och ska alltid vara med och hjälpa till med vad det än må vara som jag gör:



Så här kan det se ut en vanlig onsdagskväll när matte och Lillis bloggar



Efter en stund tryter tålamodet så då går hon iväg & leker med något istället

Skulle inte byta dem mot några pengar i världen, trots alla katthåren!



It´s Your Party...
Publicerat den


Äntligen har H&M släppt årets party-kollektion och det finns många godbitar att välja på:


Vit klänning 298kr
Svart klänning i siden 298kr
Rosa klänning med skärp 349kr
Svart spettsklänning 298kr



Partyskorna:
Vänster: 198kr
Mitten: 298kr
Höger: 298kr



Party-väskan
Vänster: 179kr
Mitten: 129kr
Höger: 129kr

Skyndade mig att beställa den svarta spetts-klänningen samt 2 par av skorna (de i mitten och de till höger)



Vart tog onsdagen vägen...
Publicerat den

Vart tog onsdagen vägen? Inte hunnit blogga på hela dagen...

Jobbade på förmiddagen fram till 12:00 och sen var det utbildning i stan hela eftermiddagen.
När jag ändå var i city så blev det en snabb runda i några affärer på drottninggatan. Det enda som egentligen skulle shoppas var ett par svarta pumps som jag såg i torsdags. men som vanligt när man bara strosar runt i affärerna så finns det helt plötsligt massor av snyggt överallt...


Köpte denna marinblå kofta på Zara 249kr



Och tre par strumpor från Lindex   45kr, 39,50kr och knästrumporna för 69,50kr


De svarta pumpsen var dessvärre slutsålda så blev ingen sko-shopping, så typiskt. Varför köpte jag dem inte när jag såg dem förra veckan? Som tur var finns de nu på H&M´s webshop så beställde dem istället



Stressig dag...
Publicerat den

Detta blev en stressig dag så inte hunnit blogga något. Var full fart på jobbet då vi endast var halva styrkan på plats, resten var på utbildningen i stan som jag ska på imorgon.

Hanns inte med någon träning på lunchen med killarna så fick snällt pallra mig ner och köra tisdagspasset ensam efter jobbet istället. 150 sittups och 150 hoppreps-hopp. Kändes riktigt bra och hurtig som jag var tog jag dessutom 400m på löpbandet efter.
Kändes som en bra ide då men nu känns det i vaderna kan jag lova. Får se hur träningsvärken blir imorgon

Ringde bilverkstaden på dagen då det är dags för vinterdäck på bilen. Fick komma förbi efter jobbet och efter 15min så satt vinterskorna på och sommarsandalerna ligger inpackade i bagageluckan i väntan på att bli uppburna till förrådet

Just nu sitter jag hemma hos Jenny tillsammans med Laura och Karro. Har ätit god lasagne och skymtade dessutom en blåbärspaj på diskbänken.. gott


1,5h kvar tills desperate housewifes börjar, spännande! Ska det fortsätta var 5år frammåt i tiden nu eller? Ska Gabby verkligen se ut så här fortsättningsvis? frågorna är många.. får se vad som händer



Väcktes 04:15...
Publicerat den

Väcktes av att min telefon ringde kl:04:15 imorrse(inatt?)... välldigt märkligt samtal, lät så här ungefär:

Jag - ööhhmm
T      - Jag är på Malta
Jag  -  Va????
T      - jag är på MALTA, kom hit!!
Jag  - vad gör du på Malta?
T      - Men kom hit !
jag  - Vart?
T      - Jag bokar och betalar din biljett
Jag  - va, när då?
T      - bokar imorgon så kommer du hit på fredag!!
Jag  - Ööhöhh?!
T      - Jag är dyngrak!!
Jag  - Mmmmm

Jättemärkligt samtal verkligen, från en gammal gammal bekant. helt klart inget samtal man bör ha kl:04:15.

När vi väl lagt på var det bara 30min kvar tills väckarklockan skulle ringa så ingen mening med att somna om häller. Läste lite bok och myste med katterna. Kom iallafall upp i tid idag :)



Bondbrud...
Publicerat den

Bondbrud för en dag:



Bild: Aftonbladet

Grå kappa, 3 500 kronor, Acne. Guldhalsband, cirka 500 kronor, http://www.asos.com/. Bh, 149 kronor, trosa, 69,50 kronor, båda H&M. Läppstift "belladonna", 225 kronor, www.accessora.se. Svart klänning, cirka 200 kronor, www.forever21.com. Klocka, 295 kronor, www.cocoo.se. Kuvertväska, cirka 300 kronor, www.topshop.com. Svarta skor, cirka 400 kronor, www.asos.com. Parfym "crabtree & Evelyn Rose", 379 kronor, www.eleven.se.






Godmorgon Måndag!
Publicerat den

Ännu en ny härlig Måndag. HIttade detta inspirerande citat som får bli dagens:

"Måndagar är ett jäkla sätt att använda en sjundedel av sitt liv på"
Källa: Okänd

På veckans agenda står detta än så länge:
- CrossFit-träning Måndag-Torsdag
- Utbildning med jobbet onsdag
- Tjejkväll på Tisdag (ja laura jag tänker fortsätta kalla det tjejkväll!! )
- SingStar-kväll med middag och vin hos Kusinerna på Lördag
- farsdagfirande med Pappa på Söndag
- JOUR för jobbet hela veckan (mindre roligt)

Hoppas ni får en underbar måndag

kram




Listerna på plats...
Publicerat den

Nu är äntligen alla taklister på plats i hallen så nu är nästa steg att spackla tapetskarvarna innan målningen kan påbörjas...Mycket nöjd hittills, lite pilligt och svårt var det att få till hörnen ordentligt men det ser bra ut.


Hela helgen har gått åt till hall-projektet

Efter flera timmars arbetande i hallen så var vi välförtjänta av lite middag



Chili con carne, sallad med avokado, aioli och varsin öl bjöd jag på

Hoppas ni haft en bra helg allihopa, imorgon är det dags för en ny vecka!



Trevligt besök..
Publicerat den

Fick nyss besök av familjen Jenny, Robin och Vera som var på promenad och hade vägarna förbi, jättertrevligt!
E slog på kaffebryggaren och jag plockade fram bullar från frysen och bjöd på, tur att det fanns fika hemma när man får finfrämmande...

Nä nu mpste vi ta tag i hallen så den blir klar någon gång... ska bara titta lite på tv först.... :)



Skaldjursafton....
Publicerat den

Igår kväll var hela släkten hembjudna på skaldjursafton hos min morfar, detta har blivit en tradition i vår släkt nu sedan 4år tillbaka. det bjöds på hummer, krabba och kungskrabba-ben. Så oehört gott, ett perfekt slut på arbetsveckan. Sådan lyx borde man bjudas på oftare.



Fick till en fin inakad fläta som jag var tvungen att fota, flätade runt hela huvudet och avslutade med en flät-knut på sidan

Blev en mysig kväll som slutade rätt sent, var nog hemma runt 23-tiden. Så därför blev det lite sovmorgon idag, lördag. har dock redan hunnit med att dammsuga och skura golven, vattnat orkideerna, plockat ur diskmaskinen och tömt blommkrukorna på balkongen på jord.

Förhoppningsvis fortsätter denna lördag lika produktivt med hall-renovering och en tur till återvinningscentralen.

Men först ska det ätas frukost/brunch!!



Shoppingen i tordags...
Publicerat den

Skulle ju visa bilder på vad som shoppades på H&M i torsdags...

detta blev det:


Puderrosa silkes-topp 349kr och linne 149kr båda från H&M Trend, samt ros-brosch även denna puderrosa från H&M



Höstskor 349kr från H&M