Elsas namnsdag
Publicerat den

Grattis Elsa på din namnsdag!

Idag firar vi Elsa-dagen med frukost på sängen och paket. Mycket spännande tyckte Elsa som glatt mumsade i sig allt gott och samtidigt smulade ner hela sängen. Vi passar på att fira lite extra under året eftersom jul och födelsedag ju infaller samtidigt. 

Farmor och kusin Josefin ville också fira Elsa på namnsdagen så på eftermiddagen blev det tidig hämtning på förskolan för fika på café princess.




Hemmakontoret
Publicerat den


Utsikten denna tisdagseftermiddag då jag jobbar hemifrån. 
Lillis tar sin eftermiddagslur i soffan och jag känner mig produktiv här vid datorn.
 




Tillsammans mot cancer
Publicerat den


Ikväll sänds årets kanske viktigaste gala, kl 20:00 på sjuan. Tillsammans kan vi göra skillnad mot denna fruktansvärda sjukdom som skördar och förstör liv hämningslöst.
 1 av 3 får cancer men alla drabbas. 
Visst kommer det vara tungt och jobbigt att titta på men det är ännu värre att leva med cancern 24/7 som vi gör, så blunda inte för verkligheten.

Fuck cancer!




Måndag
Publicerat den


Möttes av detta när jag skulle hämta på förskolan idag, Elsa ville absolut så bak på cykeln så snälla kompisen ställer upp och skjutsar medans Elsa gör ambulansliknande ljud i kurvorna :)


Efter en lugn söndag med storstädning på schemat så är det äntligen måndag vilket innebär egentid för mig för att ladda batterierna. Frukost i sängen med senaste numret av Amelia och Mama, 3,5h i frisörstolen, sedan hämta veckans matkasse och slutligen hämta hem Elsa. Det är vad som hinns med en ledig dag.




Shopping och middag
Publicerat den


Idag mötte vi upp Elsas kusiner i Täby centrum och det blev som alltid ett kärt återseende. Efter lite gofika så styrde flickorna stegen mot lekrummet medans jag passade på att spana in rean, blev några nya plagg som fick följa med hem. Lördagen avslutades sedan med middag hos svärföräldrarna i åkersberga 





Middag i Blocksen
Publicerat den

Blivande hästtjej, javisst!

Efter ytterligare en jobbdag full med föreläsningar så mötte vi upp Linda och Emmy i Blocksen för middag, lek och fika. Flickorna hade himla skoj med varandra medans vi mammor pratade ikapp om allt och inget. Jättetrevlig onsdags kväll.

Skoshopping är ett måste på tjejkväll
Och flyga flygplan
Avslutades med att testa senaste modellerna av telefoner 






Föreläsningar
Publicerat den


Idag hämtade vi hem en liten tiger från förskolan, gulligt så man dör!!


Efter en heldag på föreläsning i stan så fortsatte vi kvällen på samma sätt. IT-support i fokus byttes ut mot lärdom i kommunikation och konflikthantering som förälder. Tillsammans med Karro och Jenny fick vi lite nya infallsvinklar på barns behov och varför konflikter uppstår om vi inte tillgodoser barnens behov i tid. Vi fick även lära oss vikten av tydlighet mot barn, vad menar vi egentligen när vi säger åt barnen att sköta sig/skärpa sig/uppföra sig?!
Mycket intressant och lärorikt. Innan hann vi även med en snabb middag med tjejsnack och god mat. En trevlig kväll med finaste tjejerna.






Lekparken
Publicerat den




Lite lekparksbus hann vi med på vägen hem. Kallt och grått ute men inget som hindrar Elsa från att gunga, åka rutschkanan och gräva i sandlådan. Kom hem lagom tills det var dags att laga middag och efter att Elsa nattats så intogs soffan för att se premiären av "så mycket bättre".






Fika
Publicerat den




Premiärfika på café Princess som äntligen öppnat igen efter attentat och återuppbyggnad. Vi var ju stammisar här under mammaledigheten, perfekt att svänga förbi efter sångstunden på öppna förskolan för lite mammafika medans barnen sov i vagnarna. Och nu är vi tillbaka igen fast idag tillsammans med kollegan Kerstin. 

Eddie åkte tidigt imorse mot Malmö för lite kompishäng och hämtning av moped. Så jag och Elsa kör tjejhelg.






Torsdagsbesök
Publicerat den

Kompisarna kör matchande adidas overaller dagen till ära


Idag fick vi besök av Karro, Alfred och Daniel som kom förbi efter jobb och förskola för lek och middag. Hämtmat i form av sushi, vin och fika med havrebollar bjöds det på medans barnen röjde loss i lägenheten. Fullt med energi i de små liven trots en heldag på förskolan. Alfred sportade adidas overall så självklart svidade Elsa om så de matchade, sötnosarna!

Sen åkte tröjorna av och städpatrullen ryckte in





Födelsedagsfirande
Publicerat den

Missade helt att fota under kvällen så detta är den enda (suddiga) bilden som togs


Idag firar vi min lillebror, Elsas morbrors födelsedag med middag och tårta hemma hos pappa i stäket. Nathalie och hennes två barn var också med och firade så Elsa fick minst sagt leksällskap, herregud vilken fart det var på barnen! De hade så kul tillsammans och det var nog länge sedan det röjdes runt så här högljutt hemma hos pappa :)

Start grattis igen Richard!






Måndag
Publicerat den

Vår fashionista kör en lite alternativ outfit: adidasoverall med vintermössa, gummistövlar och handväska. Ser med spänning fram emot när hon ska börja klä sig själv :/


Måndag innebär ledig dag för mig så medans Eddie är på jobbet och Elsa är på förskolan så är jag hemma och laddar batterierna som går på sparlåga för det mesta just nu. Blev bjuden på lunch och fika hos Linda och Emmy i annedal, en perfekt aktivitet för denna dag!







Söndag på ikea
Publicerat den


Vilken trevlig kväll vi fick igår! Middagen blev en "all nighter" som slutade någon gång inpå småtimmarna. Sara och Peter var också där med lilla Julia och efter middagen så lyckades vi natta bägge barnen vilket möjliggjorde att vi kunde vara kvar och umgås hela kvällen lång. Detta händer inte ofta när man är småbarnsföräldrar så gäller att ta vara på tillfällena :) 


Tanken med söndagen var att åka till leklandet i Barkarby så att Elsa fick busa av sig men vi hamnade på ikea istället. Lika kul det tyckte Elsa som röjde runt på varuhuset och var busigare än någonsin. Att hon dessutom fick pinnglass efter maten var grädden på moset och dagen var komplett enligt Elsa.






Äntligen helg!
Publicerat den


Äntligen helg, gud så skönt! 
Idag har vi varit in till stan och lunchat med Elsas kusiner Josefin och Isabella som är på besök för att gå på musikal. Även Elsas farmor och farfar var med. Elsa blev som alltid överlycklig över att träffa kusinerna.

Ikväll är vi bortbjudna på middag hos nyinflyttade sumpan-borna Matte och Julia. 








Brödbak
Publicerat den


Ikväll bakar vi bröd här hemma, jag och Elsa. Hon var mycket nöjd med att få ha en egen liten bunke där hon fick röra runt ingredienser även om det medta hamnade på golvet och russinen hamnade i magen. En mysig kvällsaktivitet en gråtrist onsdagskväll.

Eddie är nu igång med första cellgiftsbehandlingen för denna omgång och det går väll bra även om biverkningarna kom som ett brev på posten.
Imorgon ska jag på konferens med min avdelning så dagen spenderas på mysiga stallmästargården följt av middag på restaurang Bon Bon, ska bli trevligt!






Kvartsamtal på förskolan
Publicerat den

Vår lilla mystjej bäddade noga ner sig och alla gosedjur på golvet och läste saga efter förskolan idag 


Idag har vi varit på kvartsamtal (heter det så?) på förskolan. Det var två mycket stolta föräldrar som fick höra att deras dotter älskar att vara på förskolan, att hon är en glad och social tjej som gärna leker med dockor och väskor i lekrummet, att hon kallar alla fröknar för mamma, hon sover bra och äter med god aptit och är en bestämd fröken som vet vad hon vill. Det är vår tjej det :) skönt att hon är likadan på förskolan som hemma, måste betyda att hon är trygg och trivs där.
Vi fick även kika i hennes pärm där fröknarna sätter in foton på Elsa och skriver lite kring vad hon gjort på dagarna. Mycket positivt att de tar sig tid till att sätta ihop detta, bra minne för oss att spara.






Måndag med vännerna
Publicerat den


Ny vecka och ny måndag. Förskolan är stängd idag så jag och Elsa har haft en mysdag tillsammans med Jenny, Maria och deras små finingar Stina och Lilly. Kändes som att jag var tillbaka i mammaledigheten igen, Love it!
Jenny hade ordnat med god brunch och på eftermiddagen gick vi och hämtade hem jennys stortjejer Vera och Stella. 
En perfekt start på veckan och lite påfyllning av energi från mina härliga vänner. Välbehövligt för imorgon startar Eddie igång en fyra månader lång cellgiftsbehandling och efter fyra stora operationer, viktminskning, med pågående infektion i buken och dagisbarn i hemmet så kommer detta troligtvis inte bli någon dans på rosor. 







Ny bil?!
Publicerat den

Lady & Luffsen fast mamma & Elsa :)

Bilhandlandet fortsätter och eftersom att vi i vår familj är lite mer "thinkers" än "doers" så tar detta sin tid. Andra familjer hade hunnit köpa många bilar på samma tid som vi åker runt och kikar hos olika bilhandlare. Lets just do it!!

Efter en heldag på stan med besök hos otaliga antal bilhandlare så bjöds in till middag hos familjen Berg. Ett perfekt avslut på lördagen :)








Morgonmys
Publicerat den


En helt vanlig torsdagsmorgon innan förskolan och jobb, alla fyra tjejer i familjen kör morgonmys i soffan!






Long time, no see
Publicerat den



Det har varit tyst på bloggen ett tag, livet hände och kom ikapp mig. Allt som inte handlat om att överleva har fått stå på vänt och jag har bara tagit en dag i taget.

Har slängt upp en hel drös med inlägg från denna tid främst för vår egen skull för att kunna gå tillbaka till detta framöver men ni kanske också uppskattar att se och läsa om vad som skett senaste veckorna.

Allt kanske ser glatt och bra ut och stundvis är det så, det är vad som visas upp. Men det är långt ifrån hur vår vardag ser ut numera. Under den senaste 1,5 månaden så har vi skolat in Elsa på dagis, jag har börjat jobba igen med allt vad det innebär i form av krav och prestation kombinerat med halvtidssjukskrivning. Eddie har gått igenom två leveroperationer och kämpar på med infektioner, röntgenundersökningar, läkarbesök och nu framåt väntar fyra månader med cellgifter. Tillsammans med detta så ska livet fungera och rullar på oavsett hur man mår. Eftersom att jag inte har någon familj som "bär upp" mig när det är tungt så är det rätt ensamt ibland trots fantastiska vänner runt om mig och jag tvingas till att vara starkare och duktigare än vad jag egentligen klarar av och orkar med.

1,5 år med cancer har kommit ifatt mig och jag känner mig trött, besviken, arg, rädd, orolig, utmattad men samtidigt enormt lycklig och tacksam över den kärlek vi får från älskade Elsa, en konstig ekvation av känslor!

Vill med detta visa att cancern inte går obemärkt förbi och man ska inte låta sig luras av hur glatt och härligt det kan verka på en blogg. Men det är den sidan som jag oftast väljer att viss upp för det är den jag vill minnas.