När en dröm går i uppfyllelse
Publicerat den



Charmen med en gammal lägenhet är alla de detaljer som tillsammans skvallrar om den historia lägenheten bär på.

När en dröm väl går i uppfyllelse vill man aldrig vakna upp ur den. Jag lever min dröm i denna underbara lägenhet. Varje morgon när jag vaknar så är det med sorg jag lämnar mitt underbar hem, under dagen som går så längtar jag hem och när jag väl kliver innanför dörren här hemma så är jag verkligen HEMMA och njuter av varje sekund. Jag är så lycklig.

Jag hoppas att denna känsla ska sitta i och att jag får fortsätta leva i denna dröm i många år framöver.




Celiah - presentation
Publicerat den

Under de senaste veckorna har besökar antalet ökat rejält här på bloggen så vill här hälsa alla nya läsare varmt välkomna.
Tänkte samtidigt passa på att presentera mig och mitt här nedan:

Mitt namn är Cecilia, jag är 27 år gammal och jobbar som Teamledare/Incident koordinator på IT-avdelningen för en av de stora ledande dagligvaruföretagen. För 2 år sedan träffade jag min älskade pojkvän som jag numera bor tillsammans med i Sundbyberg utanför Stockholm .

Tillsammans med oss bor även mina tre älskade katter Daisy, Love och Lillis. De är mina ögonstenar och återkommer ofta på bilder här på bloggen. Vill ni se fler bilder på dem kan ni titta här och under kategorin "katterna" här på bloggen.

Den 13 november 2010 flyttade vi in i vår drömlägenhet där vi nu inreder för fullt, så denna är också ett återkommande ämne här på bloggen. Just här och nu lever jag min dröm i denna sekelskiftes lägenhet med vita trägolv, kakelugnar och mitt i centrala Sundbyberg. Får ibland nypa mig i armen för att se så jag inte drömmer.


Jag älskar all inredning men framförallt annat så älskar jag vit inredning. Vitt, vitt, vitt... och Shabby Chict, kan man få nog av detta? Jag inspireras dagligen av bilder på nätet, i tidningar och på andra bloggar och mitt hem är i ständig förändring.
 
Ett annat intresse är att måla om möbler och självklart i favoritfärgen vitt. Under kategorierna "Inredning" och "Renovering" hittar ni flera inlägg där möbler fått sig ett ansiktslyft med hjälp av lite färg.



Jag älskar även att resa och just här och nu i detta kalla mörker som råder så längtar jag tillbaka till Thailand som vi besökte tidigare i år. Vill ni läsa mer om de resor vi gjort så hittar ni dem under kategorin "Celiah reser".


Jag skriver först och främst denna blogg för mig själv men jag hoppas även att alla ni som tittar in här ska trivas och inspireras av det jag skriver.

Ps. glöm inte att lämna en kommentar innan ni "går" :)




Före och Efter - Byrå.
Publicerat den

Mitt i allt flyttande har jag helt glömt bort att visa hur fin byrån blev som vi började måla om här.

Före:

Så här såg byrån ut innan renoveringen startade.
Efter:

Så här blev slutresultatet: Byrån har målats i en vit, matt lackfärg.

Kanterna har slipats för att få fram ett slitet och gammeldags utseende i sann Shabby Chic stil.

Och byrån har fått en ny placering, numera i köket i vår nya lägenhet.

Fler möbler står i tur att målas så fler bilder samt min utlovade "målarskola" kommer framöver.




Möbeljakt och Skaldjursafton
Publicerat den


Vad är väll ett hem utan en katt i fönstret, spejandes ut i vinterlandskapet?

Vi letar möbler till vårat nya hem. Vita och lite gammeldagsa ska de vara är det tänkt. Så möbeljakt pågår för fullt kan man väll minst sagt säga. Idag hade butiken Englesson & Company Julutförsäljning med upp till 50% rabatt på möbler och inredning så dit bar det av . Fanns en hel del fint men vi hittade inget som fick följa med hem. Möblejakten fortsatte vidare på Bernhardssons möbler, Stalands och EM. Alla har massor av fina möbler men ändå åkte vi vidare tomhänta.

Lördagskvällen bjöd på Skaldjursafton hemma hos min morfar. Detta har blivit ett årligt evenemang som alla ser fram emot under hela året. Det bjöds på hummer, krabbor, räkor och kungskrabba och det var så gott!

En underbar lördag och imorgon hoppas jag på en lika härlig söndag då första advent ska firas hos Juliga Jenny :)




Ledig fredag = utflyktsdag!
Publicerat den

Idag var vi lediga och vad passar väll då bättre än en liten utflykt? Tillsammans med vår vän och kollega Sara bar det iväg ut mot Mariefred. Målet för resan var den omtalad Antik & Kuriosa-Loppisen Qvartinge Antik.



Med sina 2500kvm var detta helt klart värt ett besök. Blev inga stora fynd den här gången men med tanke på att de får in nya saker flera gånger i veckan så lär vi åka tillbaka.


Därefter bar det av till Taxinge Slott.

Där jag träffade en frusen liten vän som nog gärna hade följt med oss hem om den fått. Vi spanade även in den tårtbuffé som slottet är så känt för och utanför slottet låg två inredningsaffärer helt i min smak, vitt och gammeldags :)

Vi intog lunch på mysiga restaurangen Greken i Turinge. Har ni vägarna förbi så titta in här och ät lite äkta grekisk mat serverat av ägaren Georgios.
 
Dagens sista stopp blev Mångfaldens hus och tur var väll det för det här var ett besök utöver det vanliga. Ett helt hus fyllt med inredning och möbler från golv till tak. det mesta i Shabby Chic-vit stil så det var himmelriket för mig!






Vilken dag det blev. Helt på rekommendation från en kollega drog vi iväg på denna utflykt och alla butiker vi besökte överaskade mig en efter en så vi var mycket nöjda när bilen bar av hemmåt full med nya fynd. dessa får ni dock se en annan dag för nu är det fredagsmys här hemma! 




Söndags lugnet infinner sig
Publicerat den


Så härligt att kunna tända en brasa och mysa framför så här på kvällarna

Efter en god middag hos pojkvännens föräldrar så infinner sig nu söndagskvällens lugn här hemma. Pojkvännen är iväg på konsert och jag myser framför tv:n och brasan här hemma.

Snart dags för en ny vecka med nya möjligeter.




Första veckan har nu gått
Publicerat den


Bild som visar delar av vår "walk in closet" här i lägenheten

Idag är det exakt en vecka sedan vi för första gången vaknad upp i vårat nya hem. Veckan som gått har spenderats med att packa upp de sista flyttkartongerna och att komma iordning med allt. Det tar ett tag att boa in sig i ett nytt hem och det känns fortfarande lite främmande här. Men vi är så nöjda och njuter av varenda sekund som spenderas här hemma. Bättre lägenheten hade vi inte kunnat hitta.




Lite bilder från flytthelgen
Publicerat den


Ett helt gäng killar kom farandes i lördags och fyllde snabbt flyttbilen med alla mina ägodelar.

Hela lägenheten fylldes med flyttkartonger...

Så det var bara att sätta igång att packa upp dem :)

Sängen monterades ihop...

Även detta gick av bara farten.

För kl:18:00 i lördags så fick vi besök. Vi bjöd på lite fördrink innan vi skulle iväg på födelsedagsfest/inflyttningsfest hos Karro och Daniel. Blev en mycket trevlig kväll som höll på ända in på småtimmarna.

På söndagen var det dags för det viktigaste av allt... TV:n!

Och denna dag flyttade katterna in i lägenheten. Självklart hjälpte de till där det behövdes, som alltid!

Hela flytten har gått både snabbt och smidigt. Allt är upp-packat ur kartongerna och på sin plats så vi har jobbat på bra. Det gjorde även alla dem som hjälpte till under flytten, tack så mycket för hjälpen!

Nu när flytten är klar kan vi börja bekanta oss med vårat nya hem men redan nu känns det som att vi kommer trivas otroligt bra här!




Flyttning pågår!
Publicerat den


Detaljbild från vårat nya kök där många härliga middag ska laga.

Idag är en hektisk dag med flytt från två lägenheter som nu ska bli en. Killarna börjar i Hornstull kl:10:00. Lämnar av lasset i Sundyberg och kommer därefter ut hit till Kungsängen och flyttar nästa lägenhet.

När flyttandet är klart så ska vi vidare på inflyttningsfest/födelsedagsfest hos Karro och Daniel, som vi nu nästan blir grannar med :)




Sista kvällen i Kungsängen
Publicerat den



Allt är packat, kartonger är redo att bäras och nedräkningen har börjat. Imorgon går flyttlasset till nya lägenheten så ikväll spenderar jag min sista kväll här i Kungsängen. 5 år har jag bott i denna lägenhet och mycket har hänt under dessa år, många minne i väggarna här alltså. Men nu är det dags för ett nytt kapitel i mitt liv så det är med spänning och förväntan jag tackar för den här tiden och vänder blad i livets bok.




Första besöket i vårat nya hem!
Publicerat den





På bilderna ovan är vi på vårat första besök i vårt nya hem. En märklig känsla att kliva in i lägenheten som vi drömt om så länge. Vi har ju även vant oss vid att titta på alla de möblerade bilderna från tidigare ägarna men nu var det tomt och redo att fyllas med våra möbler.

Ska bli så spännande att få skapa vårat första gemensamma boende här i denna härliga lägenhet!




Nu är den äntligen vår!
Publicerat den


Nu är den äntligen vår!




Flyttveckan
Publicerat den


Planskiss över vår nya lägenhet

Så var den äntligen här, veckan som vi väntat på så länge. Med start idag går vi nu in i flyttveckan. På onsdag får vi nycklarna till lägenheten, torsdag och fredag har jag tagit ledig för att förbereda och packa det sista och på lördag går det stora flyttlasset från Hornstull och Kungsängen.

En hektisk vecka som vi har framför oss men just nu spelar det ingen roll för om en vecka bor vi i vår drömlägenhet!




Ny vecka, nya möjligheter
Publicerat den


denna måndag drog igång med en riktigt rivstart. Har varit full vart ända sedan jag kom till jobbet vid 07-tiden imorrse och nu vips så var arbetsdagen över. Ska iväg på kurs resten av veckan så nu blir det hem och packa inför det och förbereda mig mentalt för några dagar fullspäckade med plugg.