Lördag
Publicerat den


Middagen är förberedd så nu väntar jag på att pojkvännen ska komma hem så vi kan äta en god lördags middag tillsammans

Som ni ser på bilden ovan så har jag precis förberett kvällens middag, rotfrukter som ska rostas i ugnen, köttet ligger i marinad och till det en god sås innehållande creme fraiche, vitlök, mynta, salt och citron.
Man bli hungrig av att pyssla och fixa här hemma och pojkvännen är nog lika hungirg han då han varit och bytt däck på bilen, lika bra att vara förberedd för man vet aldrig när snön och vintern slår till.

Veckan har varit full med händelser och den har därför gått mycket fort. I tisdags var vi på föreläsning med Mia Törnblom som var mycket inspirerande och intressant. Så enkelt och logiskt men ändå så svårt att ändra på sina beteenden, tankar och känslor, men finns viljan där så har man redan kommit en bit på vägen.
Onsdagen ägnades åt middag och fotboll efter jobbet tillsammans med ett glatt gäng kollegor, matchen i sig var kanske inte allt för spännande men sällskapet var desto trevligare så vad gör väll det.
Efter allt detta roliga så vips var det helg igen, hemlagad indisk mat och Idol på fredagen och nu inväntas alltså pojkvännen inför kvällens middag.

En toppen vecka och en hittils mycket mysig helg




Lördags projekt
Publicerat den

Har precis dragit igång ett nytt litet projekt här hemma och som vanligt är det något som ska bli vitt


Denna lampfot är det som ska målas, eller rättare sagt sprayas vit idag

Och så ser den nu ut efter ett par lager med färg.
Åkte med en tavelram av bara farten som också fick bli vit när jag ändå var igång

Så nu väntar jag på att dessa ska torka så de kan ställas på plats




Höst helg
Publicerat den



Helgen har verkligen gått i höstens tecken och det har även blivit riktigt kallt ute nu, hösten är här med besked. Varvat med arbete så har pojkvännen tagit upp båten för vintervila, vi har varit på höstmarknad, gått på promenad i Hagaparken och haft Jenny med familj på söndagsmiddag.
En riktigt mysig helg har det varit och nu hoppas jag på en ny härlig vecka. Imorgon ska jag gå på en föreläsning av Mia Törnblom som ska berätta om hur vi bättrar på vårt självförtroende och självkänsla, blir mycket intressant att se vad hon har för tips.




Dåligt med bloggande
Publicerat den

Dåligt med bloggande har det blivit på sissta tiden och även ikväll fortsätter det så. Pojkvännen är ute middag med kollegor ikväll så jag är alldeles själv, så jätteskönt att kunna göra som man vill, äta vad man vill (mackor) och se på precis vad man vill (säsongstart av Bonde söker fru). Men bara någon kväll ibland, för sedan får han gärna vara hemma resten av tiden

Hoppas ni får en mysig höstkväll




Fredag med bakning och Idol
Publicerat den

Efter den goda middagen igår så satte pojkvännen igång att baka Bästiskakan som jag skrev om i detta inlägg. Snabbt spred sig doften av choklad och kokos i hela lägenheten, helt underbart och den blev så god. Ni måste prova den, receptet hittar ni här.

Under tiden som det bakades i köket så tittade jag på Idol där det var kvalfinal, herregud vad duktiga alla deltagarna är iår! Vart var alla dessa människor förra året? Har många favoriter redan och framförallt är tjejerna som deltar helt galet bra...


Men hur pinsamt är inte detta klipp??? Missade torsdagens utröstning så tittade på den idag via nätet och skämdes så grovt när jag såg detta. skulle dött om det var jag

Vad tycker ni om årets Idol?




Fredagens middag
Publicerat den



Till middag igår lagade vi en lax och spenat-sås som serverades med färsk pasta. Tänkte dela med mig av receptet då rätten blev välldigt god, dessutom både snabbt och enkelt att laga.

Ingredienser:
Lax
Färsk blad spenat ca 450g
2st Arla creame fraiche franska örter
2st vitlöksklyftor
Färsk pasta
smör
salt, peppar

1: Stek laxen i stekpanna på medelstark värme i ca 5min per sida, Skär laxen i fyrkantiga bitar
2: medans laxen tillagas så smält en stor klick smör i en stekpanna, pressa i två vitlöksklyftor och lägg sedan i den färska spenaten och fräs samman detta
3: salta och peppra laxbitarna och häll sedan i creme fraichen i stekpannan tillsammans med laxen och värm upp. Tar ca 5min och sedan kan ni vända ner spenaten i såsen.

servera med färsk pasta och en god sallad (eller avokado och keso som jag har)




Ideétorka vad det gäller middagar?
Publicerat den

 

Vad sägs om Daimchokladkaka med digestive eller Bästiskaka, kladdkaka med kokosglasyr.

Tycker att ett ständigt återkommande problem är vad man ska äta till middag och ofta blir det samma recept som upprepas när man ska förslå något att äta, inte så roligt i längden. Hittade bloggen Kalasgott som är full med bra och goda mat och bak-recept, bläddrade igenom den och känner mig nu full med nya ideér inför närmaste tidens middagar. Gå in och kolla, en riktigt bra blogg!

Idag är det så fredag och snart helg som ska bli skönt, har varit så trött hela denna vecka och att börja jobba kl:07:00 varje morgon tär ordentligt på mig. Längtar efter sovmorgon imorgon men antagligen kommer jag vakna vid 8 och vara klarvaken bara för det. Varför är det så mycket skönare att sova på vardagar än vad det är på helgerna?

 




Snö i oktober
Publicerat den

Såg ni vad som precis hände?? 13:02 den 1 oktober 2009 så kon årets första snö (möjligt att det bara var hagel)
Snart är vintern här :)