Okej då håller vi tummarna nu allesammans!
Publicerat den

Idag har vi gått som på nålar hela dagen, jag och pojkvännen. Vi var nämligen och tittade på vår drömlägenhet igår kväll och när vi tillslut fick tag på mäklaren idag så lade vi ett bud.

Så nu håller vi tummarna jättehårt och vågar knappt andas i väntan på att höra av mäklaren som förhoppningsvis meddelar att säljarna accepterar budet och vill sälja till oss.

Kan drömmar gå i uppfyllelse bara så där?




Alexa vs Bayswater?
Publicerat den

Med en förkylning som inte vill ge med sig så spenderas tyvärr måndagen hemma i soffan, funderandes på om den lyckade lägenhetsförsäljningen kanske ska firas med en ny väska. Men Mulberrys klassiker Bayswater har fått en klar konkurrent i den nya modellen Alexa. Så nu har jag fått beslutsångest och vet inte vilken jag vill ha. Kan man kanske önska sig den ena i julklapp Eddie?

 

Och på tal om valmöjligheter. Efter de lägenhetsvisningar vi var runt på igår blev vi inte mycket klokare på vart vi vill bo. Ska vi bo i en omyggd skola med 4 meter i takhöjd? eller kanske i en nybyggd tvåa? eller varför inte i en sekelskiftes etagelägenhet? Och som om inte dessa val vore nog så hintade en av mäklarna att han har den "Perfekta" 3:an på väg ut som skulle passa oss  och våra önskemål perfekt!

 

Oj herregud så svårt det ska vara att hitta sig ett hem.




Visnings söndag
Publicerat den


Igår flyttade denna skönhet hem till mig.

Som ni ser på bilden ovan fick jag igår hem en superfin byrå som skulle slängts i grovsoporna under flytten hos vännerna. Får se om den ska målas vit eller om den får vara som den är. Älskar det gamla utseendet och slitningarna som blivit under åren på byrån.

Idag ska vi iväg på lägenhets visningar runt om i Sundbyberg och Gamla Råsunda. Håller verkligen tummarna att någon av lägenheterna faller oss i smaken och att inte allt för många fler då också vill ha den. För nu måste vi hitta en ny lägenhet när min blivit såld!




Äntligen helg
Publicerat den


Firade den lyckade lägenhetsförsäljningen med en stor skål godis

Då både jag och pojkvännen är dunderförkylda så blev det inget storslaget firande av den lyckade lägenhetsförsäljningen igår. Istället stannade vi hemma, åt god mat och fredagsmyste med Idol och Skavlan på tv:n. Duger det också :)

Idag är pojkvännen iväg och hjälper vänner till oss att flytta. Bäst att lägga ut lite krokar här och där nu när vi snart också ska flytta. Skulle varit med och hjälpt till med flytten men denna förkylning tar upp alla krafter i kroppen så ligger istället kvar hemma, nerbäddad i soffan.





Nu är det klart
Publicerat den

Jag har precis sålt min lägenhet. Träffade köparen hos mäklaren och skrev på kontraktet nu på eftermiddagen så nu finns det ingen återvändo. Nu måste vi hitta en ny lägenhet att flytta till, annars blir det 28kvm i Hornstull from. 1 december.

Lite bilder som jag tog efter visningen i söndags:

en bit av vardagsrummet


Sovrummet


Sovrummet från annan vinkel och en Lillis


Sovrumsfönster


En bit av köket


Matdelen i köket


Bild tagen från köket där man även ser hallen och badrummet längts bort


Badrummet (här hittar ni fler bilder på det)


En närbild på handfatet

Mycket har hänt under de 5 år som jag bott i denna lägenhet så det var med blandade känslor som jag skrev under papprena idag. Men det som väntar nu med flytt till en ny lägenhet ska bli så himla stort och spännande.

Dags för ett helt nytt kapitel i mitt liv!




Stora förändringar på gång!
Publicerat den

Det är stora förändringar på gång här men med lite släng av vidskeplighet så väntar jag till fredag med att berätta.



Lägenhet sökes!
Publicerat den






Ljusa trägolv, vita väggar, kakelugnar, högt i tak, balkong, höga golvlister, 2:a eller 3:a?

Ja valen och möjligheterna är oändliga när vi nu letar efter vår nya lägenhet.




Hoffmaestro & Chraa på Gröna Lund igår
Publicerat den


Hoffmaestro & Chraa live på Gröna Lund 2010, hoppklipp från spelningen igår, 2,58min in i filmen kan man se hur de fick hela Gröna Lunds publik att springa fram och tillbaka. Helt Galet!

Igår var jag på ett fullsatt Gröna Lund för att se vad som måste vara Sveriges bästa liveband, Hoffmaestro & Chraa. Jag har nog aldrig sett något liknande, det var helt galet. Ett publikhav sträckte sig så långt man kunde se från Gröna Lunds stora scen. Vid 24 000 insläppta personer stängde de igen grindarna och utanför stod över 4000 som inte kom in skriver Aftonbladet idag. Hoffmaestro & Chraas spelning kommer gå till historien som en av de mest välbesökta i Gröna Lunds historia.


Hoffmaestro & Chraa - Slimmy Jimmy Bobby Boy

Hoffmaestro & Chraa - My Shoes




Kyckling i parma skinka och tomatsalsa
Publicerat den

Här kommer receptet på middagen som utlovat:

Ingredienser för
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
4 kycklingfiléer
1 krm peppar
4 skivor parmaskinka
1 msk rapsolja
Tomatsalsa:
½ kg tomater
1 röd chilifrukt
1 rödlök
½ dl olivolja
1 lime
2 krm salt + 2 krm peppar
Till servering:
4 portioner bulgur (eller matvete)
rucola
Kall sås:
Creme Fraiche light
Sweet chili sås
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Peppra kycklingfiléerna, dela dem på mitten om de är stora, linda in dem i parmaskinka, fäst med tandpetare och stek i olja på medelvärme.
3. Lägg över kycklingbitarna i en ugnssäker form. Stek i ugnen 15–20 min tills kycklingen är färdig och köttsaften är klar. Koka bulguren.
4. Tomatsalsa: Grovhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka rödlöken. Blanda allt med olivolja. Pressa i limejuicen. Smaka av med salt och peppar. (man kan skära i vad man vill i denna salsa, så gå på tycke och smak)
5. Servera med bulgur, rucola, tomatsalsa och creme fraiche sås.

Snabbt, enkelt, nyttigt och gott!!




Födelsedags firande
Publicerat den


Bild från den mysiga restaurangen Le Rouge där vi firade min födelsedag

Denna vecka har jag fyllt ett år äldre och möjligt ett år klokare. Min kära pojkvän firade mig med middag på den supermysiga restaurangen Le Rouge i Gamla Stan. Deras mat var toppen god så dit hoppas jag få återvända. Firandet forsatte igår (onsdag) med middag tillsammans med mina fina tjejer som kom hem till mig på lite middag och fika (Jenny: receptet kommer i separat inlägg).

Allt som allt en riktigt bra födelsedag.

Tack alla för uppvaktandet!