Härlig helg
Publicerat den

En trött tjej efter helgens alla skojigheter

 

Swich så var även denna helg slut, behöver mer helger och färre vardagar helt klart. I lördags var vi på lunch/middag hos Elsas farmor och farfar och idag har vi ätit brunch och firat vännen Carina som fyllde år. Trevligt med så mycket inbokat men helgen går då om möjligt ännu fortare och imorgon är det måndag igen och ny vecka. Dock kortvecka eftersom det är påsk så snart är familjen samlad igen :)

Imorgon ska Elsa få sin tremånaders vaccinering. Hoppas att hon inte blir allt för ledsen och att vi klarar oss ifrån febern som kan komma efteråt.




Lördagsmorgon
Publicerat den

 

Äntligen helg igen och hela familjen är samlad. Lilltjejen vaknade vid åtta imorse och hade inga planer på att somna om så efter en stunds mysande i sängen gick mannen upp med henne och jag passar på att ligga kvar. Ena katten passar på att få lite kvalitetstid med matte genom att lägga sig till rätta och kurra medans jag läser bok och njuter av hemmets lugn. Hör glada gurgel från en nöjd tjej ute i vardagsrummet och mammahjärtat blir alldeles varmt :)

Ska snart kliva upp och göra mig i ordning men först ska det ätas god frukost. Idag ska vi träffa Elsas farmor och farfar, alldeles för länge sedan sist vi sågs så ska bli mysigt.




Då tar vi helg!
Publicerat den

En glad tjej :)

 

Äntligen helg igen! Hämtade upp mannen efter jobbet och åkte tillsammans iväg och handlade mat till helgen. Ikväll blir det fredagsmys för hela slanten med obligatoriska charkisar, massor av tända ljus och veckans serier. Veckans höjdpunkt!




Vart tog våren vägen?!
Publicerat den

Lite bilder på skänken i vårat kök. Har målat en ram och fäst snören på den och detta agerar nu anslagstavla där vi hängt alla fina grattiskort vi fick när Elsa föddes. För er som tycker om tygblommor kan jag rekomendera  artflowers, de har ett stort utbud av konstgjorda blommor till bra priser. Därifrån kommer den blå hortensian som ni ser på bilderna ovan. 

 

Hörrni vad hände med vädret, vart tog våren vägen?! Har varit strålande fint väder de senaste två veckorna men nu är vintern tillbaka med kyla och snökaos. Inte alls vad jag räknat med!

Håller mig nog inne idag också för vem blir sugen på en långpromenad när det är grått och trist utanför fönstret. Behöver ladda lite energi och ork till allt som pågår runt omkring mig just nu, känner mig helt dränerad. Tur att jag har min lilla solstråle här bredvid, alltid lika glad och gosig. Ett leende från henne räcker långt :)




Fröknäcke
Publicerat den

Riktigt busväder ute i dag, yr snö i luften och känns inte alls lockande att gå ut. Så vad passar väll då bättre än att prova lite nya recept. Här har bakats Fröknäcke som precis kom ut ur ugnen och det blev riktigt gott. Ska provas med något gott pålägg till.

 

FRÖKNÄCKE

Blanda i en bunke:

1/2 dl Solrosfrön
1/2 dl Sesamfrön
3/4 dl krossade Linfrön
1/2 dl Pumpafrön/kärnor
1/2 tsk salt
1 dl Maizena majsstärkelse


Häll sedan 1/2 dl Rapsolja och 1 1/2 dl kokande vatten på fröblandningen och rör om. Häll ut gröten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut tunt och strö över lite flingsalt. Grädda sedan i ca 1 timme i 150 grader. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ca 15 min på eftervärmen. Ta ut och låt svalna och bryt sedan i lagom stora bitar!




Mammatid
Publicerat den

Två dagar innan min förlossning startade satt jag i denna stol för att fixa håret en sista gång innan jag skulle bli mamma, visste ju inte när det skulle hinnas med nästa gång så bäst att passa på liksom. Nu tre månader senare är jag tillbaka i samma stol för att färga utväxten och bli lite vårfin i håret. Lilltjejen är med sin pappa medans jag får lite egentid.




Glaskupol
Publicerat den

Denna vackra glaskupol (Åhlens) pryder vår tv-bänk. I den står en figur som avbildar en kvinna och ett barn vilket känns passande som nybliven mamma :)


Måndag och ny vecka! Förr innebar måndagarna ytterligare en ny arbetsvecka med långa dagar på jobbet och en hel del stress men nu som mammaledig innebär måndagarna en ny spännande vecka med bara roligheter inbokade i kalendern. Ingen väckarklocka behöver ställas och dagarna styrs av vår lilla tjej som ibland tar sovmorgon ända fram till lunch och ibland vaknar tidigt för att mysa vidare med mamma i soffan eller sängen. Har vant mig vid livet som mammaledig. Går här hemma och plockar lite, fixar med sådant som faller in och myser för fullt. Och bättre kommer det bli nu när våren är på intågande. Har en härlig vår och sommar framför mig, längtar!




Far och dotter
Publicerat den

Kärlek mellan far och dotter - något alldeles speciellt!
 

Vad tycker ni, var det rätt låt som vann Melodifestivalen? Tycker den var helt okej och en bra sverigerepresentant i Eurovision om några veckor. Vi hade en mysig kväll igår med Tacosmiddag och Mello tillsammans med Jenny & co. Idag ska vi få bebismysa hemma hos våra vänner som för en vecka sedan äntligen fick sin efterlängtade lilla prins. Tänk att det är 2,5 månad sedan vår lilla tjej kom till oss, tiden går så himla fort!



Babygympa
Publicerat den

Elsas nya favorit är att ligga i babygymmet och prata med de roliga leksakerna och slå på dem

 


Härliga helg! Det är så skönt när helgen kommer och hela familjen är samlad. Denna lördag startade vi med långfrukost medans Elsa lekte i sitt babygym. Strålande solsken påminner om att det nog är dags att putsa fönstrena men går nog hellre ut och njuter av det vackra vädret :)

Idag blir det en sväng in till stan och ikväll kommer Jenny med familj hit på middag och självklart för att se Melodifestivals finalen!




Glad liten tjej
Publicerat den

Detta underbara leende möts jag av varje morgon från en nyvaken tjej :)

 


Vips så har ytterligare en vecka rusat förbi och snart är det helg igen. Denna vecka har det varit fullt upp. Vi har b.la hunnit med föräldragrupp på BVC, besök på mitt jobb och idag har vi varit på Me and I -party i Farsta hos en tjej i mammagruppen "Höstmammor". Elsa brukar för det mesta sova sig igenom de olika eventen vi är på medans de andra bebisarna håller igång för fullt. Blev ingen shopping på dagens tillställning för vår del men  trevligt att komma iväg och träffa andra mammor :)

Ikväll är mannen på konsert så jag och Elsa har tjejkväll här hemma.