Grillpremiär
Publicerat den

Kompisarna Elsa och Alfred värmer sig i solen på trappan


Det fina vädret håller i sig och söndagen bjuder på strålande sol igen. Idag blev det grillpremiär hos Karro och Daniel som bjöd över oss på korvgrillning på innergården till lunch. Elsa och Alfred lekte runt och hade nog saknat varandra lite medans Alfred var bortrest så blev många små kramar. Härligt att ha vännerna så nära, bara ett kvarter bort. 








Vilken härlig dag
Publicerat den


Nu är våren här! Femton grader varmt och strålande sol, kan inte bli bättre. Vi har haft en underbar lördag med häng i Annedalsparken tillsammans med mammorna. Barnen sprang runt och lekte medans vi satt i solen och njöt. Första gången i år som man kan gå utan jacka, som jag har längtat.

På eftermiddagen skjutsades Elsa ut till farmor och farfar i åkersberga då vi hade festligheter på schemat. Kvällen spenderades i Solna hos Matte och Julia och hela kompisgänget var samlat. God mat och mycket trevligt sällskap gjorde det hela till en kanonkväll!





Äntligen helg!
Publicerat den

Äntligen helg igen och Elsa-mys hela dagarna!

Avklarat min tredje arbetsvecka och nu börjar jag bli varm i kläderna och hitta tillbaka till den jag var innan jag blev mamma på heltid. Hjärnan kommer så sakta igång och produktiviteten ökar för varje timme på jobbet. Saknar såklart Elsa sjuk mycket på dagarna men så länge man har fullt upp så rusar dagen förbi och vips så är det dags att åka hem till lillfröken. 

Men nu tar vi helg och ser fram emot att mysa och busa med Elsa så mycket det bara går. Hoppas dagens fantastiska väder håller i sig så vi kan hänga i lekparkerna hela helgen ocg njuta av sol och värme. Dessutom festligheter inbokade imorgon som ska bli himla trevligt!



Elsa 15 månader
Publicerat den



Tiden går fort när man har roligt och vips så har ytterligare en månad rusat förbi och Elsa blir nu femton månader, vart tar tiden vägen?!

Femton månader gammal så är Elsa fortsatt en himla glad och härlig tjej. Hon ger så mycket glädje och lyser upp våra dagar med sitt bus och skratt. Det senaste är att Elsa har börjat prata på sitt egna lilla vis, hon fullkomligt bubblar av prat likt en riktig pratkvarn och vi smälter såklart av detta :) Inga ord som man förstår men många och långa meningar med artikulering och tonhöjning, viftande med fingrar och avbrott för skratt. Måste försöka fånga det på film och lägga upp på bloggen för det är gulligt så man dör.
Frökens stora intresse nu är skor och väskor, leksaker är mindre skoj. Främst bär hon runt på väskor, påsar och typ allt som har ett handtag. Hänger dem på armen och går sen runt med dessa, kan ibland vara 3-4st väskor på en och samma gång och så ska självklart snuttefilt och napp följa med också. Alla hennes skor som vanligtvis står i hallen bär hon också runt på och placerar runt i lägenheten och fick hon själv välja så skulle hon ha på sig sina rosa vinterstövlar dygnet runt.
Hon kan nu alla rörelser i sången "imse vimse spindel" och storfavoriten på youtube är klippet där tre barn sjunger "klappa händerna när du är riktigt glad", även här kan hon alla rörelserna men i lite fel ordning bara :)
Vår tidigare morgontrötta tjej vaknar numera runt 06:00 varje morgon och är då pigg och glad, redo att möta dagen, medans mamma och pappa inte är lika pigga. Sommartiden hjälpte inte heller till, nu somnar Elsa senare men vaknar trots det supertidigt på morgonen. 
Nu när det börjar bli varmare ute så blir besöken till lekparkerna allt fler och Elsas stora favorit är utan tvivel sandlådan. Där kan hon sitta länge och gräva i sanden, fylla sand i hinken och gräva med spaden. Även gunga är himla skoj.
Ute på stan så går Elsa hellre än att sitta i vagnen numera. Hon tar ett stadigt tag i ens hand och sedan leder hon iväg med en åt det håll hon vill. En bestämd fröken men vill ändå ha lite stöttning på vägen.
Elsa sover allra bäst i sin egen säng inne på sitt rum men ibland kommer hon över till oss framåt morgonen och då kryper hon alltid upp på pappa Eddies kudde och somnar om, tätt intill sin pappa som myser och snusar på den lilla varelsen som till slut tar upp hela hans kudde.


Du ger oss så mycket glädje älskade Elsa. Du får oss att skratta många många gånger varje dag, du pussar oss kärleksfullt med vidöppen mun och du hjälper oss att vara så bra föräldrar som vi bara kan. När du tycker att det är dags för oss att kliva upp på morgonen så klappar du oss på pannan eller armen, nyper oss i näsan och delar med dig av din napp. Sedan klättrar du ner på golvet och tömmer våra nattduksbordslådor på hela dess innehåll.

Så mycket kärlek och vi älskar dig mer än någonting annat, ända till månen och tillbaka.



Slut på helgen
Publicerat den


Så var denna härliga helg slut. Vädret har varit kanon med strålande sol och vi har hängt i lekparken både lördag och söndag. Elsa som tidigare varit smått reserverad i lekparken verkar nu ha vant sig och tycker det är superskoj att gräva i sandlådan, gunga i gungorna och knata runt på gräsmattorna.
Helgen avslutades med middag på The Public och Elsa tyckte det var himla spännande att äta middag någon annanstans än hemma. 



Värmande solsken
Publicerat den


Vilken härlig lördag vi haft.
Solen sken och värmde himla skönt hela dagen. Riktig vårkänsla här i sundbyberg och den snöiga veckan vi haft är ett minne blott. Mötte upp Emmy med familj i annedals lekpark och tjejerna tyckte det var skönt att äntligen kunna gräva i sandlådan utan vantar på. Får gärna bli ännu varmare så att vi slipper alla bylsiga kläder också :)



Besök av världens bästa
Publicerat den


Fick besök på jobbet av världens bästa Elsa idag. 
Kunde inte ha avslutat denna arbetsdag på bättre vis än att familjen kom och hämtade mig. Att det i sin tur resulterade i spontan torsdags middag hos Sara, Peter och Julia i stan var också kanon :) 




Tillbaka till vardagen
Publicerat den


Slut på VAP:andet och tillbaka till jobbet igen. Efter ett besök på akuten och mer kurerande så mår Eddie nu bättre, skönt att det inte blev något långvarigt!
I tisdags hann vi möta upp småkompisarna i parken för lek i snön. Vad hände med våren som kommit??





VAP - vård av pappa
Publicerat den


Måndagen blev inte riktigt som planerad. Var inställd på ny arbetsvecka men fick snabbt ställa om då Eddie fått hög feber under natten och var sängliggande. Så istället för att arbeta fick det bli en dag hemma och ta hand om Elsa medans Eddie kurerar. Får hoppas att febern ger med sig snabbt så vi slipper sjukhusbesök. 




Helgen redan över
Publicerat den



Helgen svischade verkligen förbi i en rasande fart och nu är det redan söndagskväll. Eddie jobbade hela lördagen så jag och Elsa hade tjejdag med mys hemma på förmiddagen och sedan shopping och bus i Bromma Blocks under eftermiddagen. Idag söndag har vi varit på cykeljakt då jag tänkt börja cykla till jobbet men hittade ingen. Får leta vidare. Besökte Mulle Meck-parken i järvastaden på vägen hem och Elsa tyckte den var rätt spännande men det var många stora barn där som busade och Elsa var kanske i minsta laget. Vi får återkomma när hon blivit lite större.
Eftermiddagen spenderades hos Ylva som fyllde på med nya fransar så nu är jag redo för en ny arbetsvecka :)






Dagarna rullar på
Publicerat den

Hann med lite mys med nyvaken Elsafis imorse innan jobbet


Dagarna rullar på och snart är första jobbveckan avklarad. Börjar allt mer komma in i min nya vardag med rutiner och allt annat och på kvällarna får jag några timmar med Elsa innan hon somnar. Medans jag sitter på jobbet och pluggar processer och annat skoj så har Eddie och Elsa fullt upp. Hittills denna vecka har de hunnit med sångstund, fika på stan, lek i lekhuset i Barkarby och idag lunch med pappagänget. Välkommen till det "tunga" livet som föräldraledig :)






Första dagen på jobbet
Publicerat den

Äntligen har mina nya underlägg från Spode kommit. Mycket nöjd!


Så var första arbetsdagen på över ett år avklarade. Ovant att ställa väckarklockan, göra sig iordning och ta bussen till jobbet för en heldag med kollegorna. Dags att damma av Hjärnkontoret och komma in i nya rutiner med arbete och möten hela dagarna istället för mammahäng och sångstunden som vi vant oss vid. Kommer nog däremot aldrig att vänja mig vid att vara ifrån Elsa på dagarna.



Projekt "FixaElsasRum"
Publicerat den


Sista söndagen innan jobbstart och vad passar väll då bättre än att dra igång projekt "fixaelsasrum". Bokhyllan fick flytta in i vårat sovrum och sedan bar det av till ikea för att shoppa till rummet. Hylla till kläder, leksaker, mjukdjur och böcker köptes och ett minikök samt kastruller och köksredskap. Eddie och Elsa spenderade sedan kvällens sista timmar med att skruva ihop det hela och strax innan läggning fick Elsa äntligen leka med köket, hon älskade det! Blir nog mer bus imorgon när fröken vaknar. Trist att jag inte är där och ser detta.





Fredag!!
Publicerat den


Äntligen fredag igen!

Eddie var ledig idag så han fick följa med oss till öppna förskolan, måste ju praktisera inför den kommande pappaledigheten :)
Efter allt busande med kompisarna och mat i magen så somnade Elsa som en stock i vagnen. Vi passade då på att äta lunch i lugn och ro på The Public. Vet inte när man senast år lunch med ett sovande barn i vagnen. Trodde hon skulle vakna av alla ljud på restaurangen men icke, hon sov som aldrig förr. Efteråt gjorde vi lite ärenden inför de två kalas vi ska på i helgen och eftermiddagen avslutades för min del med en inbokad thaimassage. Perfekt avslut på min sista vecka som mammaledig!





Sångstund
Publicerat den


Torsdagen startades med sångstund på öppna förskolan. Vi har inte varit där på evigheter känns det som så roligt att hinna med nu på slutet av mammaledigheten. Efter lunch åkte jag och Karro till sickla köpcenter för lite shopping och för att byta mina nya skor till en storlek större. Härlig torsdag med bus och shopping :)






Pappa hemma igen!
Publicerat den


Äntligen är pappa Eddie hemma igen! 
Efter ett dygn inlagd på sjukhus pga magsmärtor så fick han äntligen komma hem igen. Det var ett dygn med mycket oro och det var väldigt tomt här hemma. Nu hoppas vi att det onda håller sig borta.



Semeldagen
Publicerat den


Idag har vi hälsat på Jenny och Stina i Bålsta tillsammans med Karro och Alfred. Vi bjöds dagen till ära på hembakade semlor och macarons och till lunch blev det våfflor. Riktiga kaloribomber men ack så gott. 






Hemmastros och tripp till stan
Publicerat den


Sista måndagen på denna mammaledighet! Nästa måndag är det till att ställa väckarklockan och åka till jobbet. Kommer kännas väldigt annorlunda efter att ha varit hemma i nästan femton månader. Kommer sakna Elsa något enormt mycket! 

Måndagen mjukstartades här hemma, vi tog långfrukost och strosade runt i mjukisarna hela förmiddagen. Efter lunch hoppade vi spontant på bussen till stan för att reklamera mina trasiga skor. Mötte sen upp Sara och lilla Julia för fika och vips så drog tiden iväg och det var middagstid så även middag intogs i stan. Jag och Elsa kom hem först halv åtta, långt efter sovdags för fröken. Tokigt det blir ibland :)



Söndag
Publicerat den


Busfia plockar ur och mamma plockar i, ett evighetsjobb här hemma


Pappa Eddies tur att få sovmorgon idag så denna söndagsmorgon hade jag och Elsa tjejmys. Hon röjde och jag tittade på med en kopp the i handen :)

Eftermiddagen spenderades hos min pappa i stäket. Hela släkten var samlad för middag och som alltid när vi ses är ljudvolymen hög men hjärtlig. Min farmor och farfar hade med sig sin hund Ricky dit och även om Elsa älskar hundar så är hon inte riktigt van vid att ha dem så nära inpå. Det var med skräckblandad förtjusning och nyfikenhet från bägges håll som Elsa och Ricky cirkulerade runt varandra under hela besöket och framåt slutet gick det riktigt bra. Kanske kan bli kompisar de två tillslut :)

Blev en himla aktiv helg med massa släkt och vänner precis som det ska vara. Härligt! 




Lek, fika och middag
Publicerat den


Efter en lugn start på helgen med sovmorgon och hemmamys så mötte vi på eftermiddagen upp Elsas småkompisar Isabelle, Alicia och Cian för lek i lekparken. Härligt att se dessa små, som vi följt i över ett års tid, nu leka med varandra och gå runt i lekparken. Så stora helt plötsligt! Var ingen direkt värme ute så efter en timmes lek ute i kylan värmde vi upp oss med en välbehövlig fika på gröna stugan.


Kvällen spenderades hemma hos Jonny och Ida där vi bjöds på middag och tittade på melodifestivalens andra chansen. Blev lite besviken att inte Martin gick vidare till finalen. Men vi hade en mycket trevlig kväll ändå :)