Första advent
Publicerat den



Elsa kunde inte motstå denna fantastiska gran fylld med gosedjur på ikea, tänk vilken dröm för en 2-åring!


Efter att ha spenderats söndags förmiddagen hemma med att julpynta och möblera om på Elsas rum så åkte hon och jag en sväng till Mio och IKEA för att spana på julklappar och annat skoj. Elsa tycker att allt är som ett äventyr så busar glatt runt i möbelvaruhusen och får många runt sig att skratta. Hon är helt underbar verkligen :)


Efter att Elsa somnat så firade jag första advent med julmust, julskinka, glögg och lussebulle till filmen Love Actually




Äntligen helg
Publicerat den


Äntligen helg och vi myser runt här hemma och förbereder oss för att snart åka in till stan och möta upp Elsas farmor, faster och kusin som ska ta med henne hem till åkersberga för övernattning. Vi ska iväg på 30år + 50års fest ikväll på restaurang Bar vilket ska bli trevligt. 




Konferens och julfest
Publicerat den


Dags för årets julfest med jobbet som började med konferens på eftermiddagen följt av middag och show ledd av Lets Dance deltagarna Tony och Cecilia. Har skrattat så mycket denna dag och kväll så det lär bli träningsvärk i skrattmusklerna imorgon :) 




Förberedelser till advent
Publicerat den


Första advent närmar sig med stormsteg så efter jobb och dagis idag åkte jag och Elsa till plantagen och köpte julblommor, minigran och årets julpynt som kommer gå i färgen vitt!!

Elsa körde vagnen och jag shoppade, bästa hjälpredan i världen :)




Måndagslyx
Publicerat den


Äntligen måndag igen vilket betyder ledig dag för mig och tid för mig själv att fylla på batterierna. Detta görs idag med tid hos sundbybergs bästa massör. Det är jag värd!




Lycklig tjej
Publicerat den



Lyckligare tjej får man leta efter!

Efter en shoppinghelg i Ullared och oändligt många timmar i en bil så var det skönt att komma hem. Elsa hade spenderat helgen hos sin farmor och farfar och kom hem först på söndagen så då blev det många kramar och pussar, tänk vad man kan sakna denna lilla tjej!

Hemma pratas det mycket om hästar från Elsas håll, det bläddras i hästboken och favoritgosedjuret är såklart en häst. Så i jakt på ponnyridning åkte vi på eftermiddagen till huvudsta gård. Lyckan var total när Elsa fick syn på hästarna i hagen och ögonen tindrade medans hon klappade den stora hästen på mulen. Blev ingen ridning men Elsa var glad ändå. Kan det bli en lite hästtjej av henne tro?





Äntligen klara
Publicerat den


8 timmar senare så är vi äntligen färdigshoppade!
Smått kaos, trångt och galet mycket shopping kan väll sammanfatta denna dag. Nu har vi 5-6 timmars bilfärd hem att se fram emot.




Då kör vi!!!
Publicerat den





Torsdagsbesök
Publicerat den

Bästisarna kör napp och mobilspel i väntan på middagen

Redan torsdag och större delen av veckan är avklarad. Ikväll fick vi finbesök av Alfred med familj. Elsa var inte på sitt bästa humör men det var ändå trevligt med lite middag och prat. 

Imorgon är det fredag och efter jobbet ska jag iväg på road trip tillsammans med Jenny och Laura. Destination: Ullared. Smått galen spontant bokad tripp men ska bli skoj :)




Tjejerna Bus
Publicerat den




Finaste kompisarna Elsa och Emmy hade idag playdate i Bromma Blocks efter förskolan. Lek i lekrummet, middag i food courten och sedan lite shopping blev det när tjejerna fick välja. Inte lätt att ha döttrar ;)




Julpynt
Publicerat den


Idag tittade Elsas mormor förbi här på ett spontanbesök. Med sig hade hon en blinkande, snurrande och spelande juldekoration som present och Elsa var mycket fascinerad av denna. Tur att någon här hemma tyckte om den.




Tjejkväll
Publicerat den






En grym kväll i bilder
Karro skämde bort oss med supergod mat och lördagen hade inte kunnat spenderas på bättre sätt. Mycket prat och skratt med bästa tjejerna så nu är energin påfylld till max om än lite smått trött idag eftersom det blev så himla sent :)




Lördag
Publicerat den


Wohoo äntligen lördag!

Efter att ha städat badrummet i 3h idag så bär det nu iväg på välbehövlig och efterlängtad tjejmiddag hos Karro. Elsa är dressad och redo för lördagsmys med pappa




Vardadsrutiner
Publicerat den


Vissa dagar är man lite mer trött än andra när man kommer hem från förskolan 


Vardagsrutinerna går på repeat just nu: lämna, jobba, hämta, laga middag, bada, natta och sen börjar det om igen. Detta tillsammans med det konstanta mörkret som november bjuder på gör en inte helt på topp så förstår Elsa helt och fullt när hon "hjälpte" mig med middagen idag. Hur undviker man detta ekorrhjul? Eller är det bara att åka med och vänta på bättre tider kanske....






Kompisarna
Publicerat den

Tvillingpojkar? Nä det är bara Elsa och Alfred som leker efter dagis och Elsa fick låna lite kläder av kompisen.


Idag hämtade Karro och Alfred upp Elsa från förskolan så jag anslöt till dem när jag kom hem med lite hämtmat i form av sushi. Mycket att prata ikapp när bästisarna varit iväg på semester en hel vecka. Barnen skämdes bort med glasskalas och en himla massa bus medans vi mammor skvallrade.




Fashionista
Publicerat den


Vår alldeles egen fashionista blomstrar i ny fantastiska kreationer var och varannan kväll just nu. Hon drar helt enkelt ut alla lådor i sin byrå och klär sig i det som känns rätt för kvällen, vilket idag var: uppdragna jeans, för små ballerina skor, jacka med luvan uppfälld och som kronan på verketen vintermössa i "ryss-stil". Amazing!!!!






Fars dag
Publicerat den

Grattis på fars dag pappa Eddie!


Idag har vi fått en välbehövlig sovmorgon efter en trevlig kväll med kompisar igår som slutade rätt sent. Elsa har sovit över hos sin farmor och farfar och ska hämtas hem i eftermiddag så att vi kan fira pappa Eddie på fars dag.




Playdate
Publicerat den


På förmiddagen idag så har vi varit på playdate med Elsas kompisar Alicia och Isabelle. Flickorna var lite blyga för varandra i början men det gick snart över och då var det full fart på dom. Elss hittade en dockvagn och väskor så hon var mycket nöjd. Efter att barnen fått i sig lunch bar det av hemåt och nu sover Elsa middag. 








Fredag
Publicerat den

Här är uppdukat för en fredagskväll i soffan med Idol medans Eddie är ute med kompisar på bilmässa i Nacka.


Förkylningen blir sakta bättre men hostan sitter envist i, nu orkar jag inte vara sjuk längre. 
Nackdelen med att bara ta det lugnt och ligga hemma är att jag då får massa tid över till att läsa cancer-bloggar. Ända sedan Eddie fick sin diagnos så har jag haft en stort behov av att läsa om andra i samma situation som oss. Unga småbarnsföräldrar med svåra cancerdiagnoser själva eller vars man/fru är sjuk. Starka, ärliga, positiva kämpar som slåss för sina liv mot denna hemska sjukdom, deras livs största kamp. Så när jag hittar en ny sådan blogg så läser jag den från "pärm till pärm", gråter, känner igen deras känslor och tankar, förundras över deras styrka och känner hopp om att vi människor klarar även det värsta tänkbara. Tyvärr slutar de flesta bloggarna på samma sätt, spridd cancer har inte så många olika utvägar. 
När jag läser dessa bloggar så känner jag mig lite mindre ensam men samtidigt arg över hur cancern skördar liv, lämnar kvar sörjande och barn som får växa upp utan sin förälder. Livet är orättvist!




Första snön
Publicerat den




Så kom äntligen den första snön, som vi har väntat!
Elsa tyckte det var spännande med allt vitt på marken men efter att ha känt hur kall den var så fick mamma torka av handen. Vi får jobba på detta under vintern tror jag. Längtar tills vi kan åka pulka.




Maskerad och disco
Publicerat den

Elsa redo för maskerad

Idag är det maskerad på förskolan med tillhörande disco. Det var en mycket stolt Elsa som trippade fram mot förskolan och glatt visade upp sin outfit när hon kom fram. Dog sötdöden vid ett antal tillfällen den morgonen och alla hennes småkompisar var så fina i sina maskeradkläder :)

Vår stora lilla tjej! tänk så mycket kärlek du ger, älskar dig till månen och tillbaka tusen gånger om!




Förkylning
Publicerat den


Sådan mor, sådan dotter!

Vaknade i fredags och hade ingen röst alls och sedan dess har jag haft en riktig dunderförkylning med hosta och halsont som vägrar att gå över. Så bortsett från en avstickare till morfar för släktkalas i lördags så har de senaste dagarna spenderats i soffan för att kurera. Att Eddie kör cellgifter denna veckan gör inte saken bättre så jag får lov att masa mig upp på eftermiddagarna för att hämta Elsa och laga middag. Tur att vi har en lugn tjej som mer än gärna myser i soffan efter förskolan.