2-års kalas
Publicerat den


Med pappa Eddie åter hemma i tryggheten så gick Elsa och Alfred på kalas i annedal och firade kompisen Jack som fyller 2 år. Stor fördel att bo på bottenplan med en lekpark precis utanför när man bjuder hem ett stort gäng med 1,5-2 åringar :)
Barnen hade skoj och vi bjöds på gott fika. Dagens höjdpunkt var nog när det var dags för fiskdammen och nyfikna barn ställde sig snällt i kö och väntade på att få gå fram och fiska fram sin påse. Mycket spännande tyckte Elsa!

Lördag
Publicerat den

Lite eftermiddagsfika hos pappa på sjukhuset

Eddie är kvar på sjukhuset och man bevakar hans feber och försöker hitta vad den beror på. Självklart är oron stor varje gång det blir bakslag och ovissheten om vad som kommer härnäst är övermäktig.

Förövrigt så har jag och Elsa tagit det lugnt denna lördag då båda är lite hängiga pga förkylning. En lång och välbehövlig lunchvila fick vi innan vi på eftermiddagen hälsade på Eddie. 
Annorlunda fredagskväll
Publicerat den

En morgonbild på Elsa som har fullt upp med dockvagn, väskor och ballong :)

Fredagskvällen blev inte riktigt som vi planerat. Eddie hade under dagen fått hög feber så kvällen slutade med att vi fick skjutsa in honom till akuten där han blev inlagd och fortfarande är kvar. Det planerade släktkalaset som vi skulle till fick vi avboka. Om febern beror på leveroperationen, infektionen i buken eller alla dagisbaciller som florerar här hemma vet vi inte men vi hoppas att det inte är något alvarligt så han får komma hem snart!
Torsdag
Publicerat den

Om mamma har halsband så vill jag också ha det! / Elsa 1,5år

Andra dagen på jobbet avklarat och det går över förväntan. Imorse lämnade vi Elsa på dagis tillsammans och sedan skjutsade Eddie mig till jobbet. Går på kurs denna vecka som ger bra inspiration inför nästa vecka när riktiga jobbet drar igång. 
Eddie mår okej efter operationen men lite mör och trött, inte så konstigt kanske. Nästa operation blir den 9/9 så bara att ladda om tills dess.
Morgonrutiner
Publicerat den


Med pappa Eddie på sjukhuset så var det bara vi tjejer här hemma på morgonen. Elsa som skulle till dagis och jag som skulle till jobbet för första gången på många månader. Hej vardag!
Medan jag gjorde mig iordning så drack Elsa välling i soffan iförd tjocka raggsockor och gummistövlar på fel fot tillsammans med pyjamas, hur gulligt ?!
Bästa kompisar
Publicerat den

Bästisarna mumsar majskrokar efter en dag på dagis

För att bekanta oss med varandras dagis inför kommande hämtningar så mötte jag på eftermiddagen upp Karro på Alfreds förskola och sen gick vi vidare för att hämta hem Elsa. Som vanligt hade hon inga planer på att gå hem, det är lite för roligt där så krävdes lite övertalning :)
Resten av eftermiddagen spenderades hemma hos oss där barnen röjde loss ordentligt och vi mammor unnande oss en god sushimiddag.

Imorgon är det jobbstart för min del vilket känns lite konstigt efter all ledighet men mjukstartar med utbildning i tre dagar som ska bli skoj.

Operationsdag
Publicerat den

Idag skulle dockan i mjuklift följa med ut samt handväska innehållande snuttefilten, mycket bestämd tjej!

Vi var upp tidigt i ottan idag för att skjutsa Eddie till Danderyds sjukhus där leveroperationen äger rum. 
Därefter lämnades en förväntansfull Elsa på dagis innan jag gick hem och vilade lite. Vid lunch ringde Eddie från uppvaket och meddelade att operationen hade gått bra och att han mådde helt okej. Skönt!
Vi fick igår beskedet att man idag bara skulle ta ut 5 tumörer och den 6:e måste tas på en egen operation så om två veckor blir det operation igen. Aldrig något slut på denna skit.

I detta klipp ser ni Eddies kirurg samt lite kring hur operationen idag går till:
http://www.tv4.se/utvalda-nyhetsklipp/klipp/ny-operationsteknik-hj%C3%A4lper-cancersjuka-2526132

Grattis älskade Elsa 20 månader
Publicerat den


Idag kära Elsa fyller du 20 månader gammal och du har precis avklarat din första dag på förskolan på egen hand. Inskolningen har gått bra och du skyndar dig dit varje morgon och springer in till dina små kompisar. Mamma och pappa var så överflödiga under inskolningen att vi tillslut skickades hem. När vi kommer för att hämta dig så vill du absolut inte gå hem utan leker glatt vidare med kompisarna och fröknarna på gården. Det enda som förändrats är att nattningarna på kvällen nu tar längre tid och du vill gärna att vi sitter kvar hos dig tills du somnat. Du behöver även tanka lite närhet så under nätterna vill du gärna komma in till vår säng. Förövrigt är du precis lika sprudlande glad och busig som alltid :)

Mycket har hänt under de senaste två månaderna och du har utvecklats något enormt. Från att ha varit en ganska lugn och försiktig tjej så är du nu världens röjjis! Du har börjat klättra på precis allt, skrattar, busar, springer, snurrar och sprudlar av energi. Jättehärligt att spendera dagarna med dig och vi har inte tråkigt en enda sekund.

Du är fortfarande en mycket bestämd tjej med stark vilja och du vet precis vad du vill. Vi gör vårat bästa med att försöka förstå vad du vill men samtidigt sätta lite gränser :) inget du tycker om men det går snabbt över.

Du är en riktig fröken pratkvarn och snackar konstant på ditt eget språk men det börjar komma mer och mer ord som vi förstår: tack, hej hej, mer, mamma, Lillis, hopp, skål och kram är några av dina mest använda ord.

Favoritleksakerna är definitivt dockor och allt som hör dom till. Både hemma, på dagis, hos kompisar och hos din farmor och farfar så är det lek med dockorna och köra dockvagnen som gäller. Gärna med en handväska eller två runt halsen. Så gulligt!
I lekparken är gungorna din favorit men du har nu också börjat åka rutschkanorna själv och det älskar du.

Du är en modig, nyfiken, social, glad och kärleksfull tjej som ger oss så mycket kärlek och glädje. När du kommer springande mot mig med armarna utsträckta och ropar "kkjjjaaaaaamm", då smälter mitt mammahjärta och jag är din för alltid!
Dagis och sjukhus
Publicerat den


Medans Elsa spenderar sin första dag på egen hand på dagis så hänger vi på Danderyds sjukhus där det görs ultraljud inför morgondagens operation. En inte helt normal vardag för de flesta men för oss är knappt något konstigt längre. Snart ska vi hämta hem vår lilla tjej och det hjälper oss igenom detta besök. Längtar!

En dag på husdjursmässan
Publicerat den

Elsa går i mammas fotspår, vi spår en lysande framtid som ponnytravkusk!

Idag har vi besökt husdjursmässan på Solvalla tillsammans med Jennifer, Isabelle och lilla Philip. Elsa var lyrisk över alla djur och ärligt talat så var nog mamma lika lyrisk :)
Både travbanan och kattutställningen väckte minnen från mina "glansdagar" som ponnytravkusk och kattuppfödare, har hunnit med lite av varje under mitt liv.
Mycket att titta på var det och vi hade tur med vädret nästan hela dagen.

Dagen avslutades med ett varv i vagnen bakom en av travskolans russ och det var en mycket stolt mamma som såg sin dotter ta plats i vagnen och glatt prata med den tålmodiga kusken. Väljer Elsa att bli en hästtjej så kommer jag stötta henne till 120%!
Inga problem att vara själv på dagis!
Publicerat den

Trött efter en dag på dagis!

Jag förväntade mig att mötas av en Elsa som kom springandes emot mig med öppna armar när jag klev in på dagis gården i eftermiddag för att hämta henne, men icke! Elsa spelade boll med fröken Evelina och tittade knappt åt mitt håll när jag kom. Fick knappt med mig henne hem för att hon hade så roligt med kompisarna. Så var nog inte så saknad som jag hade trott :)
Känns tryggt inför lämningen på måndag, kommer gå kanon!

Nu är det dags för helg och så fort Elsa somnat dukas fredagsmaten fram!
Sista inskolningsdagen
Publicerat den

Rutschkanan på gården är en favorit!

Tredje och sista dagen på inskolningen, sen är det tänkt att Elsa ska vara här själv på dagarna. Eddie är iväg på röntgen idag så jag och Elsa fick äran att hänga på förskolan. Hon hade bråttom dit och sprang in på avdelningen när vi kom fram. Vid förmiddagsleken på gården började jag kännas överflödig så när det var dags att gå in för lunch så skickades jag hem.

Om allt går bra så är hon själv där tills vi hämtar vid 15:00.
Första dagarna på förskolan
Publicerat den

Bagaren Elsa hjälper mamma att baka bröd

Två dagar är avklarade på förskolan och det har gått över förväntan. Första dagen var både jag och Eddie med hela dagen. Jättekul att få vara med och se hur en dag på förskolan ser ut. Även en bra möjlighet till att prata med pedagogerna och lära känna dom samt att leka med alla Elsas nya småkompisar. 

Idag var Eddie med hela dagen medan jag var hemma och storstädade samt unnade mig en thai massage. Det hade gått bra på förskolan även idag och Eddie hade hållit sig i bakgrunden medans Elsa åt, lekte och sov. Vår stora lilla tjej är så modig och nyfiken. Tror att all tid vi spenderat på öppna förskolan är en del i att det nu går så bra.

 Förskolestart
Publicerat den


Vår stora lilla tjej på väg till första dagen på förskolan!Tisdag
Publicerat den

Glad tjej redo för lekparke med kompisarna igår. Handväska, napp och snuttis så är man redo!

På förmiddagen hade vi besök av min chef för att prata jobbstart och upplägg. Planen är att jag ska börja jobba nästa vecka men bara på halvtid till att börja med. Ett år i cancer-helvetet har satt sina spår även på mig tyvärr så mjukstart känns bra.

Nu väntar vi på Sara och Julia som är på väg med lunchLekdate
Publicerat den


Busförmiddag startade denna vecka med då vi mötte upp Elsas kompisar Isabelle och Alicia i parken för lekdate. Flickorna åkte rutschkana som aldrig förr och hade så roligt tillsammans.

Lunch intogs sedan på delibrukets uteservering där det bjöds på stenungsbakad pizzabuffe. Perfekt när man har ett gäng hungriga barn och mammor :)
Namnkalas
Publicerat den


Idag har vi varit på Lillys namnkalas och mumsat gott fika och träffat en massa gamla bekanta. Elsa tyckte det var lite läskigt med alla människor så det var lite kinkigt första timmarna men lagom tills vi skulle åka hem så släppte hennes blyghet och hon lekte som aldrig förr. Typiskt! Men det var ett mycket trevligt namnkalas och lilla Lilly fick många fina paket.

Tjejhäng
Publicerat den


Idag har vi hängt med Jenny och Laura i Bålsta. Jag stod för lunchen medans Laura fixat fika och Jenny visade ihop galet goda frappes. 

Njuter för fullt av sommarens sista dagar, snart är det dagis och jobb som gäller och då kommer jag sakna dessa dagar! 

Äntligen tillbaka!
Publicerat den


Äntligen är bästisarna sammanförda igen!

Som vi har saknat Alfred med familj under dessa fyra veckor som de spenderat i Thailand. Mycket att ta igen efter så här lång tid ifrån varandra :)
Dagen spenderades på stan där vi lunchade, fikade och promenerade runt. Kommer verkligen sakna dessa lediga dagar och möjligheten att kunna hänga med sin bästis och gudson så mycket som vi gjort detta år.

Födelsedags middag
Publicerat den


Kalasdagen fortsätter med middag tillsammans med hela stora kompisgänget. Eddie bjöd på Pulled Pork som puttrat hela dagen och därefter grym chokladkaka. Tio vuxna och tre barn klämdes in runt bordet och ljudnivån var stundvis helt galen men mycket trevligt att alla kom och firade Eddie!

Födelsedagsfirande
Publicerat den


Med frukost på sängen och paketöppning startade vi firandet av Eddies födelsedag idag. Elsa tyckte att hela upplägget var mycket spännande och stal showen direkt :)


På läkarbesök
Publicerat den

Elsa var nog den enda som tyckte det var spännande med pappa Eddies läkarbesök.

Ett förväntat planeringsmöte med leverkirurgen resulterade i beskedet om minst fem nya metastaser i levern så innan operation kan planeras så måste Eddies fall upp på multidiciplinära konferensen och diskuteras. Förhoppningsvis går tumörerna att operera bort och om inte så är vi tillbaka där vi stod för ett år sedan. Hur mycket mer orkar vi?!
Firar morfar
Publicerat den


Firandet fortsätter och idag är det Elsas morfar som fyller år, hipp hipp hurra!
Detta firades med tårta på sjömacken.


Elsa höll ordning på geting invasionen som rådde där
Lunchgäster
Publicerat den


Söndagen startade med finbesök i form av Elsas faster och kusiner. Eddie drog igång grillen och bjöd på goda hamburgare till lunch och Elsa var mycket nöjd med att andra dagen på raken få busa med sina älskade kusiner.

Firar Eddie i förskott
Publicerat den


Idag har vi firat pappa Eddie lite i förväg. Med grillmiddag och tårta firades den blivande +30-åringen av familjen i Åkersberga.

Elsa blev bortskämd med paket hon också från gudmor och kusinerna


Elsa på shoppingtur
Publicerat den
Parken igen
Publicerat den


Idag hänger vi med Jenny och alla flickorna i marabou parken. Njuter av solen, sällskapet och en och annan glass :)

Välbehövlig tjejkväll
Publicerat den


Vi är mitt i en mycket känslosam och turbulent tid med sjukhusbesök, röntgenbesked och oro men idag tryckte jag på pausknappen, skickade ut man och barn till åkersberga och spenderade eftermiddagen och kvällen på stan med väninnan Sara. 
Shopping hela dagen lång, fantastisk middag på Boquerian och drinkar i sommarnatten. Behövde verkligen detta och Sara är en kanonbra energi påfyllare.

Tack för en grym kväll Sara, kommer leva på detta länge :)
Bästa stunden på dagen
Publicerat den


Bästa stunden på dagen är när vi sover lunch. Kommer sakna dessa stunder när Elsa börjar på förskolan. Bara två veckor till start och sen ska vår lilla tjej klara sig själv på dagarna.


Ute öser regnet ner och åskan mullrar för fullt. Får se vad vi ska hitta på resten av dagen.
Hästsvans
Publicerat den
Dagens frisyr: hästsvans. Hur gulligt som helst och mamma är mycket nöjd med att äntligen kunna variera frisyrerna lite :)
På besök i Bålsta
Publicerat den


Idag bjöd vi ut oss till Jenny och tjejerna i Bålsta. Efter lunch och glass så intog vi barnens plaskpool och höll oss där i för svalka :) 
Termometern visade över 30 grader hela dagen, pust!
Elsa fick för första gången äta glass på egen hand. Det var en kladdig historia men hon var mycket nöjd med att få smaska i sig denna härlighet.
Värmen håller i sig
Publicerat den


Herregud vad det är varmt, högsommarvärmen håller i sig!

Större delen av helgen har spenderats på en filt i marabou parken med närhet till plaskdammen och i söndags fick vi sällskap av Linda och Emmy. Härligt för Elsa med lite leksällskap :)

Eddie varvar hemmet och sjukhuset men skönt att han slipper ligga inlagd på heltid!
Lugnet infinner sig
Publicerat den


Elsa sover äntligen och jag njuter av lugnet som lagt sig här hemma. Eddie är på väg hem på permission över natten och ska sen tillbaka till sjukhuset imorgon bitti.
Tillbaka på sjukhuset
Publicerat den

Då var vi tillbaka här igen!

Trots att det bara är några timmar sedan Eddies operation så känns han redan mycket piggare än innan och har mindre ont. Elsa fick köpa med fika från kiosken och körde picnic i pappas säng varvat med spring i korridorerna, prata med sköterskorna och titta på fiskarna i akvariet. 
Tur att hon är så liten att hon inte förstår allvaret i det hela. Förhoppningsvis kommer hon inte minnas något av denna tid när hon blir stor.