Shoppar på iittala outlet och här på bilde...
Publicerat den

20110129021 (MMS)

Shoppar på iittala outlet och här på bilden ett färgsprakande hav av kivisar
Den ständige följeslagaren Lillis
Publicerat den
Hon nämns lite här och där i bloggen, syns ofta på de bilder som läggs upp och vill alltid vara med och "hjälpa" till så fort något spännande görs eller händer. Min älskade katt Lillis är min ständiga följeslagare här hemma och hon har verkligen en speciell plats i mitt hjärta.

Och nu när jag varit hemma sjuk några dagar så lämnar hon inte min sida. Ligger nära, nära och håller mig sällskap. Ovillkorlig kärlek är vad det är!
Målning av hallmöbler
Publicerat denDom ekfärgade hallmöblerna som fyndades på Blocket håller nu på att renoveras och blir självklart vita. Ser redan mycket lovande ut och kan knappt vänta tills de blir klara och kan placeras i hallen.

detta pysslar pojkvännen med medans jag ligger och läser min nya bok :)

En glad överraskning
Publicerat den


Pojkvännen kom hem och överraskade sin sjuka flickvän med Alex Schulmans nya bok.

Vinterkräksjukan är på ovälkommet besök här hemma. Började må illa under torsdags eftermiddagen och därefter spenderades resten av dagen, kvällen och natten med spring mellan sängen och toalettstolen. Inte trevligt alls :(

Min älskade pojkvän pysslade om mig så gott det gick mellan springandet och nu på dagen tittade han förbi här hemma med ett paket till sjuklingen. Han är verkligen världens bästa som tänker på mig så och överraskar på detta vis :)
Vilket fynd!
Publicerat den


Nya hallmöbeln... som självklart ska målas vit!

Minns ni hallmöbeln som jag skrev om igår? den som vi skulle beställa på Stalands möbler? Satt och slösurfade på nätet igår kväll och hamnade av någon anledning på Blocket.se. Skrev in sökordet "hallmöbel", bläddrade lite i sökresultatet och vips, vad hittar jag om inte exakt de möbler vi skulle beställa! Hur stor är chansen? Största skillnaden var priset, den nya skulle kostat 2400+900kr medans denna uppsättning endast kostade 600kr!

Men den är ju inte vit, tänker ni säkert. Nä precis men det ska den självklart bli så nästa projekt på "att göra-listan" blir nu att måla om detta ekipage så de matchar övriga möbler i lägenheten. Återkommer med bild när det är klart.

Så otroligt nöjd med mitt fynd!
Fixar lite....
Publicerat den
Snabbt fixat och så användbart att samla post och tidningar i, ska även sättas upp två tavlor ovanför men det får vänta till imorgon

Efter att ha skjutsat ut vänner till Arlanda så har vi idag farit runt på möbelaffärer och letat hallmöbler. Hade spanat in en favorit hos Stalands i Rotebro som vi nog kommer köpa, men blev besviken när de meddelade att den har tre veckors leveranstid. När jag är inställd på att fixa så ska det ske direkt så hade räknat med att hallmöbeln skulle följa med hem direkt.

Väl hemma sattes det igång med en hel del småfix så som att hänga upp postlådan som ni ser ovan, flytta runt lite möbler och "piffa" lite innte på kontoret. Allt för att kompensera de uteblivna möblerna som jag räknat med :)

Men nu är det nog dags för lite kvällsmys här hemma så inget mer fix för idag.
Torsdag nästan fredag
Publicerat den


Nyinköpta ramar från Mio och macroner köpta på bromma blocks.

Idag börjar helgen för mig eftersom jag är ledig imorgon. Så denna torsdag känns nästan som en fredag och lite ledighet är precis vad jag behöver nu. Öronvärken har blivit bättre men jag hör fortfarande inget vilket är enormt jobbigt när man tex sitter i möten på jobbet. Imorgon ska jag besöka vårdcentralen så får hoppas att de har någon lösning på mitt öronproblem.

Jag har länge sparat på tavelramar och planen är att dessa tillsammans ska utgöra en stor tavelvägg i vardagsrummet. samlingen börjar arta sig så ska lite smått börja planera hur väggen ska se ut. Ett mycket spännande projekt som startar.
Öronvärk
Publicerat denÅrets två första veckor har rusat förbi i 180 verkligen. Med ny tjänst på jobbet så finns det hur mycket som helst som man ska sätta sig in i och ta tag i så timmarna på dygnet räcker inte till. Mitt i allt detta vaknade jag upp i torsdags med en extrem värk i vänster örat. Och värken blev bara värre och värre så på fredags kvällen bar det av till närakuten. hårdvax på trumhinnan löd prognosen, det kanske inte låter så farligt men herregud vad jobbigt det är. Ljust nu hör jag nästan ingenting på örat och trycket inne i örat gör att det känns som om det ska sprängas när som helst. Får bita ihop och uthärda det hela tills det går över.

Projektet med möbelmålning börjar bli klar här hemma så nu får vi se vad jag ska hitta på härnäst.
Nytt år = Nya projekt
Publicerat den

Efter att julen dansat ut är hemma med allt sitt pynt så fanns det äntligen tid och lust till att påbörja nya projekt. Och som tidigare projekt så innehåller även detta vit målarfärg och möbler som behöver renoveras.

Denna gång är det en sliten gammal träpall, ett gäng tavelramar och en stor spegel som ska få sig ett ansiktslyft.


Väl använd pall som överlevt många renoveringar.


En av tavelramarna som får sitt första lager färg


Eftersom möblerna ska få en sliten Shabby Chic look så målas de först med mörkgrå färg.


Därefter är det dags för den vita färgen, nu börjar man se början på det färdiga resultatet.


Brukar bli 3-4 vändor med färg innan den vita täcker helt.


När färgen har torkat så är det dags att börja slipa kanter och det är nu den gråa färgen tittar fram.


Så här ser det ut när man slipat klart. Det får gärna vara lite ojämnt eftersom det ska se gammalt och slitet ut.

När allt är målat slipat och avtorkat stryker man på ett eller flera lager lack som förseglar det hela. Därefter är man klar och har helt plöstligt en helt ny uppsättning möbler.

Ett bra sätt att återanvända möbler som annars hade sålts eller slängts på tippen.
Nyårsafton i bilder
Publicerat den

När Julhelgen var över var det dags att fira in det nya året och det gjordes verkligen med pompa och ståt. Nyårsafton firades hemma hos oss i Sundbyberg med glada, härliga vänner. God mat åts, god champange dracks och festen forsatte ända in på småtimmarna.


Årets nyårsdukning

Gästerna har börjat anlända

Snälla Sara hjälpte till med all matförberedelse i köket

Dags för förätten - smörstekt toast med räk & löjromsröra

Därefter var det dags att tillaga varmrätten

Som var mycket uppskattad av alla - Oxfilé med hasselbackspotatis, portvisnssås och sparris

Pojkvännen Eddie förbereder efterrätten - Fudgetårta med chokladdoppade jordgubbar och vispgrädde

12-slaget firades i snön ute på Fredsgatan

Tack alla som var med och firade in det nya året, det blev en mycket lyckad kväll!
Julen 2010
Publicerat den

Julen firades iår i dagarna fyra för min del. Vi började den 23:e med den traditionella julvakan som i år hölls hos oss. Vänner samlades och tillsammans bakades det julgodis, julskinkan griljerades, paketinslagning och rimmstuga pågick och en himla massa mat åts. Ett mycket bra sätt att börja julhelgen på. Julafton, Juldagen och Annandagen firades med nära och kära.

Glögg och snittar var lite av allt som bjöds

Julskinkan skärs upp

tror detta skulle bli jordnötsmörs-godis, blev de goda?

Vår fina gran :)

Några av vännerna

Älskade katterna Lillis och Daisy som fått tag på julklappsnöre