Simhallen
Publicerat den


Eddie har fortsatt feber så vi håller oss hemifrån även idag och kör vidare på premiärerna. Idag i form av besök till sundbybergs nyrenoverade simhall. Vi har inte varit där sedan babysimmet med Elsa som bebis så det var kul. Det var fint gjort för barnen och Elsa trivdes som fisken i vattnet :)
Måste definitivt gå hit igen!
Efter badet åt vi lunch på cafe Princess innan vi gick hem för att sova middag

Vilken mysig tjejhelg vi haft, jag och Elsa!
Elsas premiär på bion
Publicerat den
Elsa är åter feberfri men Eddie mår desto sämre så för att han ska få vila så håller vi oss hemifrån idag. 

Vi åkte till Täby centrum och gick på bio. Premiär för Elsa som tyckte att det var så spännande att få köpa dricks och popcorn och gå in i stora biosalongen och titta på Alfons. Ett speciellt ögonblick för oss båda och det var inga problem för Elsa att sitta still och titta på hela filmen. Så duktig!

Lunch på Vapiano och sedan sov hon gott i vagnen medans jag kikade i lite affärer. Därefter fika och bus i lekrummet. Vilken heldag!


Då jag hade middag inplanerat med bästa väninnorna på kvällen så ställde Elsas farmor och farfar upp och kom och tog hand om Elsa och Eddie så jag kunde gå ut. Tack för hjälpen!

Sjuklingar
Publicerat den


Operationen gick bra och Eddie kom hem lagom till middagen och mådde okej. Fantastiskt att de kan göra en så omfattande operation så snabbt och att man mår helt okej efter!

Men nu ett dygn senare så har han fått hög feber och om den beror på operationen eller om han smittats av Elsa kunde läkaren inte svara på. Elsa hade feber i natt igen så det var bara att ställa in jobb och dagis för att stanna hemma även idag. 
Håller oss sysselsatta
Publicerat den


Eddie är nu inne på operation och för att hålls oss sysselsatta och ha tankarna på annat håll så åkte vi tjejer till ikea en sväng. Lunch och lite shopping fick vi till. Elsa är feberfri idag och mår mycket bättre så hoppas på att det vänder nu och hon håller sig frisk.

Typiskt att solen skiner så härligt när vi är fast inne
Publicerat den


Ute skiner solen och vi sitter inne med sjukling i form av Elsa och tröttisar I form av katterna. Fortfarande hög feber för lilltjejens del och idag är hon ordentligt hängig. 

Detta kommer lite olägligt med tanke på att Eddie ska in på operation imorgon och vi vill inte att han blir sjuk innan dess så att operationen måste skjutas på. Anledningen till operationen är att läkarna har hittat nya tumörer i hans lever som ska tas bort med titthålskirurgi. Vi håller tummarna att allt går bra och han får åka hem samma dag. Samma förfarande som operationen i september så vi vet någorlunda vad som väntar.
Vab dag 2
Publicerat denÄr man hemma sjuk så gäller det att hålla sig sysselsatt och idag kom knasfia på att hon skulle duka upp picnic i hallen helt på eget bevåg. Observera att det är viktigt med blommor när man fikar :)
Övning ger färdighet
Publicerat denElsa kämpar på med sin nya cykel som hon är mycket stolt över och idag kom ringklockan på plats så nu är den komplett. Än så länge föredrar hon att leda den men även cyklingen går framåt. Vi tog en sväng runt kvarteret på eftermiddagen i det fina vädret. 
Vab och hälsa på morfar
Publicerat den


Så var det Vab-dags igen. Elsa fick feber och hosta under natten så vi stannade hemma idag. Elsa var väldigt pigg och febern hade gått ner så vi besökte Elsas morfar och hunden Tore en sväng på förmiddagen. Solen värmde skönt på altanen och medans barn och hund busade runt på gräsmattan så njöt vi av sol och fika. Underbart att kunna sitta ute så här, kanske behöver ett hus ändå?!
Solig söndagskväll
Publicerat den


Självklart tittade solen fram strax efter att vi kommit hem helt stelfrusna efter vår förmiddag i parken. Typiskt!
Så efter vila och mellis så gick vi en sväng till matabou parken och med solen värmandes så fick vi lite försmak på hur härligt det kommer bli i denna vackra park så fort sommaren kommer. Vi längtar!
Korvgrillning i parken
Publicerat den

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom att det var så varmt och härligt igår så tänkte vi att lek i parken och korvgrillning till lunch var en bra ideé för denna söndag. Sagt och gjort så blev det men någon sol och vrme var det inte tal om. Kallt och blåsigt var det. Barnen var ordentligt klädda så de lekte och hade skoj på den fina lekplatsen medans vi föräldrar huttrade och försökte få liv i grillen. Men ändå mysigt med en utedag och barnen tyckte nog att det var lite spännande att få äta lunch och fika i lekparken så blev lyckat ändå.Tisdagskväll
Publicerat den

 
Nyss hemkommen från ett hårt träningspass, familjen sover och nu väntar soffan och Hollywoodfruar. En bra tisdagskväll helt enkelt :)
Och imorgon vankas tjejmiddag med tapas och vin på Public med Linda så lyxen fortsätter!
 Ponnyridning på 4H
Publicerat den

 
 
 
 
Söndagen har vi spenderat i Kallhäll hos min bror och hans familj. Vi bjöds på lunch följt av promenad till Kallhälls 4H gård där Elsa hade lovats ponnyridning. Andra gången på kort tid som hon rider och idag pratade hon om att galoppera och hoppa hinder, känns lite tidigt kanske?! Sammanbiten men nöjd var hon iallafall under och efter sin ridtur. På denna gård har jag spenderat många timmar under min barndom så det var ordentligt med nostalgi att komma tillbaka hit.
Därefter gick vi hem och värmde oss med fika medans barnen lekte. En lagom söndag men visst är vi väll redo för lite sol och värme snart!   
 Häng i stäket
Publicerat den


Underbart härligt vårväder idag så medans Eddie jobbar så åkte jag och Elsa ut till pappa i stäket och hälsade på. Äntligen är sjömacken igång för säsongen så där blir det mycket häng framöver. Håller även på att hjälpa pappa att komma igång med sociala medier för att marknadsföra sjömacken och med tanke på att han lärde sig att sms:a typ i förrgår så är detta inte något lätt projekt. Bara att få fram alla hans gamla inlogg har tagit oss flera veckor. Suck för otekniska föräldrar ;)

Elsa har alltid varit lite på sin vakt inför min pappa men idag vet jag inte vad som hände för idag var han hennes största idol. Hon sprang efter honom vart han än gick och ropade ständigt "moffa, moffa!". Sjukt gulligt :)
Påskdagen
Publicerat den

 
 
 
 
 
Påskfirandet fortsätter och idag har vi varit hos min farmor och farfar i Norrtälje och firat påskdagen tillsammans med min släkt. Pappa, lillebror med sambo, farbro och kusin var alla samlade där och roligast av alla var hundarna Tore och Ricky tyckte Elsa som busade med dem tills de var så slut att de gick undan och gömde sig för henne. Mat, promenad, lek och prat var ungefär vad vi sysselsatte oss med hela dagen.
 
 Påskafton
Publicerat den

 
 
 
 
 
Påskafton firades hos Elsas farmor och farfar i Åkersberga tillsammans med hela stora släkten. Elsa är som alltid nöjd när hon får vara med storkusinerna så det var full fart på henne. Hon fick idag gå sitt livs första påskäggsjakt vilket var mycket spännande och tillsammans med kusinerna hittades ledtråd efter ledtråd som tillslut ledde till "påskägget" vilket för Elsas del var en mycket efterlängtad cykel och hjälm. Tyvärr var inte vädret helt på rätt sida så det blev mestadels premiäråkning inomhus. 
 Glad påsk
Publicerat den

Påskpynt
Publicerat den

 
Klä "Påskariiis" är nästan lika roligt som att klä granen och Elsa använde sig av samma metod genom att hänga fjädrarna på grenarna. Vi fick även hem lite fint påskpynt från förskolan som Elsa stolt har placerat runt i vardagsrummet. Första riktiga påsken för Elsas del så allt är lite extra spännande.