Gott nytt år!
Publicerat den

 
Så var detta år snart slut. Bara några timmar kvarstår av 2012 och vilket år det är som vi lämnar bakom oss. 2012 kommer föralltid vara ett mycket speciellt år för mig, det är året då jag gifte mig med mitt livs kärlek och det är året då vår älskade lilla dotter föddes. Kvällen firas i lugn och ro här hemma och det är med spänning som vi nu blickar framåt mot ett nytt år tillsammans med vår nya lilla familj.
 
Hoppas ni alla får ett gott nytt år!Hemfärden
Publicerat den

Efter några trygga dygn på BB så bar det idag av hemåt. Superläskigt men ändå skönt att nu komma hem och försöka skapa rutiner och bekanta oss med vår nya familjemedlem
Äntligen här!
Publicerat den

Nu är hon äntligen här, vår älskade och efterlängtade lilla flicka. 3,2 kg och 49cm lång anlände hon till oss den 25/12 kl: 03:53.

Vi mår alla bra och njuter nu av vår lilla familj med känslor lite "all over the place".
På förlossningen
Publicerat den

Tanken var att förlossningen skulle sättas igång lördag kväll men väl på BB så fanns inga lediga rum så vi fick åka hem igen för att återkomma söndag morgon. Verkar vara fler bebisar som tänkt titta ut nu i juletider så även idag har det varit körigt här på BB, men efter 6h har vi äntligen fått ett rum och förlossningen har körts igång. Nu väntar vi på att värkarna ska starta vilket kan ta lång tid om vi har otur.
Gravid vecka 39
Publicerat den

Nu verkar vår lilltjej ha bestämt sig för att komma ut. Natten mot fredag 21/12 vaknade jag av att vattnet gick men kände inte av några värkar. Under fredagen blev det att par vändor in till BB för undersökning och CTG men det blev till att åka hem och fortsätta invänta värkarna. Fostervattnet har fortsatt läcka ut och troligtvis blir det igångsättning nu lördag kväll så just nu laddar vi här hemma genom att äta och vila, vet ju inte hur det närmaste dygnen kommer se ut.
 
En sista magbild tagen strax innan första vändan in till BB under fredagen
 
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
 
Information från www.familjeliv.seSnart är julen här....
Publicerat den

Julen närmar sig med stormsteg, klapparna har fyllts på under julgranen här hemma, lite julmat har inhandlats och vi har fått en massa fina julkort från våra underbara vänner. Stort tack för dem! Förkylningen har hängt i hela veckan så har mest hållit mig hemma och myst på dagarna vilket känns helt okej när det är julpyntat och fint inne och kallt ute :)
Tre generationer
Publicerat den


Igår hämtade vi hem denna vagga som min mamma och moster gjort i ordning  till vår lilla bebis. Den byggdes av min morfar för över 50 år sedan och vår dotter blir nu tredje generationen som sover i denna. Innan henne så har min moster och morbror, jag och min bror samt alla våra kusinerna legat i denna som nyfödda så en mycket fin tradition att få ta vidare. Nu står den redo i sovrummet och väntar på att lillan ska anlända.
Tredje advent
Publicerat den

Tredje advent redan och bara en vecka kvar till julafton. Är ni klara med allt julpyntande och julklappsinköp? Här fick vår fina gran flytta in till tredje advent och står nu så stolt och grann i vardagsrummet och ger ett mysigt ljus i vintermörkret.


Hade tänkt att ordna med de sista julklapparna idag men förkylningen sitter i så får bli ytterligare en dag i soffan med vila. Hoppas jag känner mig bättre i morgon för då ska jag till både barnmorskan och frisören.
Gravid vecka 38
Publicerat den

Sista veckan på jobbet och fravid i vecka 38. Som texten nedan säger så kan förlossningen dra igång när som helst och bebisen är fullgången. Har börjat få svårare att sova på nätterna, hittar inget bra sätt att ligga skönt på så rätt trött på dagarna. Annars så mår jag fortsatt väldigt bra vilket är skönt.
 
 
Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. 
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och ca 48cm från topp till tå och väger ca 3,2 kg. Får du verkar denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. Alla inre organ är färdigbildade.
 
Information från www.familjeliv.seFöräldraledig....
Publicerat den


Denna fina present fylld med godsaker fick jag från mina snälla kollegor 


Igår jobbade jag min sista dag på väldigt länge och det kändes lite ledsamt att säga hej då till alla fina kollegor, jag kommer sakna dem. Vanligtvis kanske man förbereder för lite semester eller liknande men att nu avrunda sitt jobb för att gå på föräldraledighet och vara borta hela nästa år är en ny känsla. I nio månader har jag tillsammans med bebisen i magen kämpat på och nu är det en tidsfråga innan jag ska påbörja mitt livs största utmaning, livet som mamma. 

Första dagen som föräldraledig har spenderats nerbäddad i soffan då jag åkt på världens dunderförkylning som bröt ut i natt. Så typiskt! Inte roligt att både vara höggravid och sjuk så hoppas att detta inte blir något långvarigt.
En lång väntan närmar sig sitt slut
Publicerat den

Inte bara Lillis som är trött här hemma....
 

En lång väntan börjar nu närma sig sitt slut. Håller på att avsluta allt på jobbet och planen är att gå på föräldraledighet efter fredagen, alltså bara två dagar kvar att arbeta och sedan ska jag vara borta i minst ett år. Känns jättekonstigt just nu samtidigt som det är en ny spännande tid som börjar. Hoppas på att få lite ledighet och vila innan vår lilla tjej bestämmer sig för att komma ut.
Samtidigt  närmar sig jul och nyår med stormsteg så försöker förbereda och planera lite inför det, även om allt blir högst preliminärt framöver :)Andra advent
Publicerat den

Denna söndag och andra advent har det julpyntats här hemma och gud så mysigt det blir när alla julsaker kommer på plats. Tänkte vänta någon vecka till med granen som brukar bli kronan på verket i julpyntandet.Packar BB-väskan
Publicerat den

Förlossningen närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja packa BB-väskan. Det känns stort att packa inför denna mycket speciella resa och förlossningen känns om möjligt ännu mer verklig nu.
 
 
Hade ingen aning om vad man behöver ha med sig så sökte runt på nätet och hittade en lista på "bra att ha-saker" till BB, alltid något att utgå ifrån. Svårast tycker jag det är att packa till lilla bebisen. Kommer hon ha 50 eller 56 i storlek? hur tjock overall behövs när vi ska åka hem? Hur många bodysar och byxor behövs? Säkert helt orelevant när hon väl kommit men när man nu står och packar så är frågorna många :)

Att packa till mig själv:
Lypsyl
Necessär
Strumpor
Hårsnoddar
Hårborste
Underkläder
Amningsbehå
Amningsinlägg
Hygienartiklar
Ombyteskläder
Dricka/frukt och snacks
Duschkräm
Vetekudde
Purelan (bröstvårts kräm)

Att packa till mannen:

Tidning
Ombyteskläder
Dricka/frukt och snacks

Att packa till bebis:
Filtar
Napp
Bilbarnstol/Babyskydd
Kläder i storlek 50 och 56 (byxor, bodys, pyjamas, strumpor)
Overall, tossor, vantar och mössa

Övrigt:
Pengar
Plånbok
Kamera
Mobiltelefon
Mödravårdspapper
Mobilladdare
Identitetshandling
Mynt till parkering
Dator med filmer/serier
Kameraladdare
Älskade lilla bebis
Publicerat den

 
 
Älskade lilla bebis. Det är så himla härligt att känna dig så mycket innuti min mage. Du rör dig massor, buffar runt och sparkar.
Man känner verkligen såå mycket mer för sitt lilla barn i magen när man känner deras rörelser och får buffar och sparkar tillbaka när man kittlar eller buffar på magen. Det är vi nu. Och så länge vi lever..
Tiden går för fort nu bara. Jag vill vara gravid föralltid känns det som. Det är så himla mysigt. Samtidigt som vi längtar efter dig så mycket och efter att få ha dig på bröstet, se hur du ser ut, och lära känna dig och den lilla minimänniska du är. Men jag älskar att ha dig i min mage och bära med dig vart jag än går.
Att vi snart ska få ett barn känns fortfarande helt ofattbart. Och det är svårt att förstå att det lilla livet växer inom mig, i min mage, i min kropp. Hälften min älskade och hälften jag. Snart är vi en familj och det känns SÅ underbart!Gravid vecka 37
Publicerat den

Redan v37 och vår lilla prinsessa kan komma precis när som helst. Mår fortfarande väldigt bra så förhoppningsvis dröjer förlossningen ett tag till. Börjar känna mig rätt otymplig och att nå ner och sätta på sig strumpor är ett stort projekt varje morgon. Ska jobba två veckor till är det tänkt så mycket att ordna med och förbereda där innan jag försvinner. Hemma börjar det mesta ordna sig, de viktigaste sakerna till bebisen har införskaffats och ska börja packa BB-väskan så att den är redo när de tväl är dags att åka in.
 
Bild tagen i v37+1
 
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 3000 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
 
Information från www.familjeliv.se
 
 
 
 Första advent
Publicerat den

Idag är det första advent och det firas enligt tradition hemma hos härliga jultokiga jenny. Här bjöds det på allt möjligt gott så som julskinka, julmust, pepparkakor, lussebullar och risgrynsgröt. Efter detta besök så är julstämningen på topp och nedräkningen till julafton kan börja. I år har däremot denna nedräkning lite dubbel betydelse för oss, dels så är det nedräkning till julen men även nedräkning till vår dotters ankomst och nu är vi verkligen inne på slutspurten. Hon kan komma när som helst men hoppas än så länge på att hon stannar kvar där inne tills efter nyår. Men vi får se, hon kommer när hon är redo :)
Helgmys
Publicerat den

Favoritfärgerna just nu: Blått, grått och vitt. Så himla snyggt tillsammans

 

Så var det helg igen och utanför fönstret ligger snön så vit och härlig, älskar verkligen snö och vilken julkänsla det ger. Perfekt inför första advent imorgon. Helgen startades med långfrukost och nu ska jullådorna grävas fram i förrådet så att vi kan börja julpynta lägenheten. Ska även ge oss iväg på en tur till inredningsbutiken Indori i Sickla köpkvarter för att köpa fler kuddöverdrag, behöver några röda till samlingen. Denna butik kan verkligen rekomenderas om ni behöver överdrag till prydnadskuddar, de har alla möjliga tänkbara färger och till bra pris.