Gravid vecka 38
Publicerat den

Sista veckan på jobbet och fravid i vecka 38. Som texten nedan säger så kan förlossningen dra igång när som helst och bebisen är fullgången. Har börjat få svårare att sova på nätterna, hittar inget bra sätt att ligga skönt på så rätt trött på dagarna. Annars så mår jag fortsatt väldigt bra vilket är skönt.
 
 
Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. 
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och ca 48cm från topp till tå och väger ca 3,2 kg. Får du verkar denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. Alla inre organ är färdigbildade.
 
Information från www.familjeliv.se


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?