Som ett löv
Publicerat den

 I helgen fyndade vi världens bästa barnvakt, babysitterna Nuna Leaf!

Fick tips om den här för länge sedan och den har liksom hängt kvar i minnet sedan dess och när jag hittade en till bra pris på Blocket så slog vi till.

Som ett löv vajjar den fram och tillbaka i sidleds när man puffar till den och Elsa trivs riktigt bra med att sitta där och filosofera medan hon vaggas. Kan verkligen rekomenderas till alla småbarnsföräldrar som ibland behöver paus från bärandet och vaggandet :)

 

 

Uppdaterad 18:30: Nu ska det gå att se filmen :)

 
En tjej med många stilar
Publicerat den
Grattis älskade Elsa på enmånadsdagen!
Publicerat den

Idag är det en månad sedan vår lilltjej föddes, en månad sedan vi spenderade julafton på förlossningen och väntade på att hon skulle komma. Så mycket har hänt sedan dess och hon har verkligen förändrat våra liv. Dagarna och nätterna anpassas till vad hon vill, blir mycket amning och blöjbyten men också en hel del bebismys :)
 
Lagom till hennes 1 månads-dag så har vi äntligen beslutat oss för vad hon ska heta:
Elsa von GerberMor och dotter
Publicerat den

Nu är det bara vi tjejer här hemma då mannen började jobba idag efter fyra veckors ledighet. Dags att få till vardagsrutiner och vänja sig vid att vara ensamma, lite ovant men ska nog gå bra. lilltjejen har sovit sedan kl:09:00 så har både hunnit med att klä på mig, äta frukost och nu blogga :)
 Vinterpromenad med familjen
Publicerat den

Från bar mark och plusgrader så kom tydligen vintern tillbaka med en massa snö och kyla. Men efter tre veckor inne så är det skönt att komma ut lite så idag gick vi på promenad runt sjön. Vi passar på att njuta av mannens sista dagar hemma för på måndag börjar han jobba igen så då är det slut på "smekmånaden" och dags för oss att få in vardags rutinerna då jag och lilltjejen ska spendera dagarna på egen hand.Livet som mamma
Publicerat den

Livet som mamma är omvälvande och helt otroligt. Trodde att det skulle vara med kaosartat och jobbigt men mycket har kommit helt naturligt och nu efter två veckor så har vi börjat lära känna vår lilla flicka och hennes rutiner, eller ickerutiner kanske vi ska kalla dem. Ingen dag är den andra lik utan vi anpassar oss helt efter henne och hennes mat och sov- klocka. Min man har ordnat så att han är hemma totalt fyra veckor vilket ger oss en bra start med vår nya lilla familj. Vi tar dagarna som de kommer och går mest runt och myser här hemma i vår lilla "bubbla" av bebisglädje. Känns konstigt att han snart ska vara iväg på dagarna och arbeta men vi passar på att njuta tills dess.Första promenaden
Publicerat den

 
Dagarna som nyblivna föräldrar rullar på och det är mycket som man ska lära sig och göra för första gången. Idag gick vi ut på vår första promenad med lilltjejen och det gick mycket bra. Var skönt att komma ut och röra på sig och få lite frisk luft och hon sov så skönt, nedbäddad i vagnen under hela promenaden.
 Sammanfattning av 2012
Publicerat den

Som tradition här på bloggen så brukar jag sammanfatta året som gått, ta mig tid till att reflektera över allt bra jag varit med om vilket gör att jag uppskattar det så mycket mer. 2012 var nog det största året i mitt liv, så mycket har hänt och detta år kommer jag minnas för resten av livet!


Så här kommer nu min sammanfattning av 2012

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Mycket hände under detta år som jag aldrig tidigare varit med om och som jag kanske aldrig kommer vara med om igen. Men minnen kommer leva kvar för alltid. 2012 var året då jag äntligen gifte mig med mitt livs kärlek. Att planera ett bröllop var ett stort projekt i sig och när vi dessutom fick reda på att jag var gravid mitt i alla bröllopsförberedelser så var lyckan total. Under detta år fick jag även en ny, spännande och utmanande tjänst som gruppchef. Det har varit oerhört lärorikt och jag har lärt mig mycket i den nya tjänsten. Och störst av allt detta år var dagen då jag blev mamma, den 25/12 förändrades mitt liv totalt och detta är verkligen det största jag någonsin varit med om.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nyårslöftet 2012 var att fortsätta jobba med min stressnivå. Ambitiös som jag är så lägger jag alltid ribban lite för högt och presterar på 110% mest hela tiden. Stundvis har nog stressen tagit över lite väl mycket men samtidigt som jag blev gravid så inföll sig också ett enormt lugn i min kropp som gjort att jag känt mig väldigt harmonisk under hela hösten. Nyårslöfte till 2013 får bli att vara den bästa mamman och frun som jag kan, hitta en bra balans i livet och acceptera "God enough". Inte göra saker för att jag borde utan för att jag vill.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Våra vänner Carina och Robert blev föräldrar till fina lilla Sigge och vi väntar spänt på att Karro och Daniels lilla kille ska kika ut i februari. 2013 kommer bli ett riktigt bebisår :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Inga nära och kära har gått bort i år vilket jag är oerhört tacksam för men sänder en tanke till vår kära katt Love som efter många år av kärlek och kattgos fick komma till katthimlen.

5. Vilka länder besökte du?
Under 2012 hann vi med två otroliga resor. Den första var vår bröllopsresa till Grekland där vi spenderade två veckor på öarna Santorini och Antiparos. I september bar det iväg till USA där vi hann besöks San Francisco, Los Angeles och New York. Herregud vilken häftig resa detta var! Gravid som jag var (i v25-26) så var jag inte jättepigg men vi han ändå med väldigt mycket under de två veckor vi var där.

6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Ska försöka bli bättre på att hålla kontakten med mina nära och kära, är väldigt dålig på att höra av mig och detta hänger på mitt samvete för jämnan. 

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Här får det bli två datum: 30/6 dagen då vi gifte oss och den 25/12 dagen då vår dotter föddes. Stora datum som jag bär med mig resten av livet!

8. Vad var din största framgång 2012?
2012 har ju varit ett mycket bra år för mig fullt med framgångar på olika plan. En stor framgång har varit min nya tjänst, en utmanande roll där jag fått lära mig väldigt mycket om mig själv och andra samt av mina misstag. Men den absolut största framgången är så klart att jag blivit mamma. 

9. Största misstaget?
Att jag låter dagarna rinna iväg och inte tar vara på dem tillräckligt.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har hållit mig ovanligt frisk under 2012 och graviditeten gick också mycket bättre än förväntat

11. Bästa köpet?
Gud så svårt... Måste säga att jag var mycket nöjd men min vackra brudklänning så den var en av de bästa köpen i år.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet, helt klart!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Första blicken på min dotter när hon lades upp på min mage efter födseln var helt oslagbart!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
?
Låten "Euphoria" med Loreen kommer för alltid känneteckna året 2012. Inte bara för att den vann Eurovision utan för att den spelades på repeat under både min möhippa och på bröllopsfesten, samtidigt som mina underbara vänner bjöd på fantastisk koreografi till. Oförglömligt :)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
2012 har helt klart varit ett glädjens år i det stora hela så har nog varit gladare än tidigare år.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Sammanfattade denna så bra förra året så kopierar rakt av: Precis som förra året önskar jag att jag vore bättre på att ta vara på nuet, njuta av alla underbara människor jag har runt omkring mig och uppskatta det lilla i vardagen. Även att ta mig tid att reflektera över allt vi har i våra liv istället för det vi inte har.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressa och ora mig!! Jag försöker verkligen att inte stressa och jobbar hårt på det men ibland kryper det på och vips så är man mitt uppe i stresshjulet som är så svårt att kliva ur. Helt onödigt när man ser tillbaka på det, mycket bättre att njuta och acceptera att man inte kan ha kontroll på allt. Lägger även mycket tid på att oroa mig för saker, något som jag också behöver träna på att inte göra, släppa saker och inte överanalysera sönder utan istället agera.

18. Hur tillbringar du nyår?
Nyår firades hemma i lugn och ro men min man och vår nyfödda dotter. Vid 12-slaget skålade vi i alkoholfri cider och kikade på fyrverkerierna genom fönstret.

19. Blev du kär i år?
Fortsätter att bli kär i min man om och om igen, han är en klippa och min stora trygghet i livet.

20. Favoritprogram på TV?
TV-junkie som jag är så slukar jag det mesta i tv-väg. Alla favoritserier fortsätter att följas och nya tillkommer hela tiden :)

21. Bästa boken du läste?
Har blivit många gravid och barnböcker under hösten men annars har jag inte läst någon speciell bok som jag kommer på. Många chick-lit böcker blir det alltid.

22. Största musikaliska upptäckten?
Vet inte om jag upptäckt så mycket ny musik i år heller. 

23. Något du önskade dig och fick?
Bröllop, barn, nytt jobb... ja det räcker nog :)

24. Något du önskade dig men inte fick?
Inget jag kommer på.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Vi befann oss i New York på min födelsedag. Världens bästa stad tillsammans med världens bästa man, frukost på sängen och shopping hela dagen.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Kan inte komma på något. Är så oerhört tacksam över allt detta år gett mig.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
I takt med att magen växte så blev klädstilen allt mer begränsad. Byxor med resår i midjan och lösa toppar och skjortor var min stil under hösten.

28. Vad fick dig att må bra?
Min älskade man, min underbara dotter, mina vänner och mina kära katter, samma som förra året.

29. Vem saknade du?
Saknade min fina mormor, hade gärna haft henne med och delat allt som skett under året med bröllop och barn.

30. De bästa nya människorna du träffade år 2012?
Har fått många nya härliga kollegor under året och även lärt känna ett gäng blivande mammor som jag hoppas på att hänga mycket med nu under mammaledigheten tillsammans med våra bebisar.

Sammanfattningsvis så har 2012 varit ett händelsrikt år, mycket har hänt och jag är lyckligare än någonsin. Går nu in i 2013 full av förväntan på hur detta år ska arta sig. Kommer vara mammaledig hela detta året och ska verkligen försöka njuta och ta tillvara på denna tid tillsammans med min älskade dotter.
1 vecka gammal
Publicerat den

 
Idag är det en vecka sedan vår älskade lilla tjej bestämde sig för att komma ut och förändra våra liv för alltid. Från första stund så har hon kännts så självklar och vi njuter av varje sekund tillsammans med henne. Visst har det varit en tuff första vecka med stora omställningar, lite sömn, öm kropp och mycket tankar men allt det överspeglas när man tittar på detta lilla knytte.