På egen hand i Malmö
Publicerat den


vi bor på 19:e våningen på Hilton och har fantastisk utsikt över stan 

Tidigt imorrse begav sig pojkvännen iväg för att spendera dagen med svensexa för sin vän som ska gifta sig på Lördag. Detta gjorde att jag fick klara mig på egen hand idag, ensam i Malmö. Slöslappade på hotellet på förmiddagen när det regnade och på eftermiddagen mötte jag upp den blivande bruden för en fika på stan. Efter att vi sagt hej då så begav jag mig på upptäcktsfärd. Blev en del shopping och därefter middag innan jag gick hem mot hotellet igen. Nu målas här naglar och jag har dukat upp med godis och tidningar för att fördriva kvällen, gissar att det dröjer innan pojkvännen kommer hem.



Nu är vi i Malmö
Publicerat den


Efter att ha spenderat ett dygn i Göteborg så åkte vi igår vidare till Malmö där vi checkade in på hotell Hilton mitt inne i stan. Denna resa var lite hemlig då avsikten med den är att pojkvännen tillsammans med kompisar idag skulle "kidnappa" den blivande brudgummen för en svensexa. Kunde alltså inte skriva om att vi var i Malmö igår.

Vi begav oss tidigt ut på stan igår och vandrade runt på alla shoppinggator. Åt middag på en italiensk restaurang på Lilla Torget som serverade super god mat, kallskurna italienska delikatesser, vitlöksbröd och kött med medelhavssallad. Njöt av solen som värmde och den goda middagen tillsammans med min älskling

Efter middagen promenerade vi igenom staden och ner till hamnen vid Turning Torso. Det var fullt med människor ute och känslan av att vara utomlands innfann sig när man kände de varma vindarna från havet och såg alla fina hus som byggts nere i hamnen med inspiration från medelhavets arkitekturen.

Var såklart tvugna att fånga Turning Torso på bild också. Måste vara riktigt häftigt att bo högt där uppe i detta mycket speciella hus, med utsikt över grannlandet Danmark



Onsdag i Göteborg
Publicerat den

Vi anlände igår till Göteborg där vi inatt övernattat hos min pojkvänns farmor som så snällt tog emot oss med öppna armar. Idag har vi promenerat runt i den vackra staden Göteborg, kikat i mysiga små inredningsaffärer och fikat på en uteservering nere vid vattnet. Njuter för fullt av att ha semester och att få vara med min älskling hela dagarna.



Lördagen på Gotland
Publicerat den


Kom på att jag inte visat bilder från lördagen på Gotland. Kanske blir lite rörigt att skriva om lördagen idag men det får gå. Lördagen bjöd på underbar sol och blå himmel så vi tjejer packade bilen och begav oss till Kneipbyn. Snabbt intog vi tre solstolar där vi sedan låg resten av dagen. Laura fick med mig upp i vattenruschkanorna två gånger men sedan återgick vi till solandet igen.

Efter en shoppingrunda inne i Visby så åkte vi hem för att laga middag och det  skulle då grillas. Hur kommer det sig att det alltid är killar som tänder grillen och grillar köttet? Vi stod länge vid grillen och funderade på hur killarna brukar göra, men hur svårt kan det vara?

Inga problem det här inte. Grillen fick bra glöd och maten kunde grillas.

Blev en fantastiskt god middag tillslut och vi kunde från verandan njuta av den härliga sommarkvällen på underbara Gotland.

I väntan på färjan som skulle ta oss hem kl:00.50 så hyrde vi filmen "Brudens bäste man" och till det blev det chips, dipp och godis. Många timmar senare, rättare sagt 05:30 kom vi tillslut hem till Kungsängen igen. Glada och nöjda efter en härlig helg på Gotland. Tack Jenny för att vi fick komma och hälsa på :)



Är vi framme snart?
Publicerat den

`
Vi är alltså på väg till Göteborg och har snart paserat Borås, är vi framme snart?!
Passar på att blogga lite på vägen :)



Packar bilen
Publicerat den

Blev lite hektiska dagar här. Kom hem från Gotland i söndags, solbränd och toppen nöjd över vår lilla weekend där. Sedan var det till att packa om väskorna och nu håller vi på att packa bilen med all packning som ska med. Idag bär det av till Göteborg och därifrån ska vi sedan vidare till Ystad där vi till helgen ska gå på bröllop.

Nu borde jag nog hjälpa till lite här. Bloggar lite senare så ska ni få lite fler bilder från Gotlandsresan



Lördagen bjuder på sol, sol, sol!
Publicerat den

Här är vi uppe tidigt som aldrig för. Vädergudarna ser ut att bjuda på blå himmel och sol även idag så vi ska snart packa oss iväg till Kneipbyn där vi ska sola och bada hela dagen



En fredagskväll på Gotland
Publicerat den

Resan till Gotland blev tills slut av och ön mötte oss med en blå himmel och vacker kvällssol. Efter lite shopping på stan och middag på "Lilla elefanten" så åt vi glass på glassmagasinet nere i hamnen. De har över 100st olika glass sorter så det var inte enkelt att välja. Fick bli en mjukglass för min del medans tjejorna var provade några av de 100 olika smakerna

Det är så vackert inne i Visby på sommaren

promenerade längs hamnen på väg tillbaka till bilen

och tittade samtidigt på alla stora, fina båtar som lagt till i hamnen

Kvällen avslutades med bio på biografen "Borgen" som låg innanför murarna i vackra Visby. Självklart såg vi en tjejfilm och ikväll blev det "The Proposal" som sågs. En rolig och lätt komedifilm som helt klart är värd att se om ni inte gjort det redan.



Vi åker till Gotland
Publicerat den


Väskorna är packade och nu väntar jag på att Laura ska komma förbi, sedan bär det av mot Nynäshamn. Båten var 1,5h försenad fick vi reda på vid 5-tiden imorrse så inte allt för sen avgång. Nu får vi bara hoppas på strålande sol när vi anländer till ön så vi kan sola hela helgen.

Spana även in detta inlägg om mitt fina badrum på bloggen Inspirera Mera



Semesterhinder
Publicerat den

har blivit lite problem med vår semester. Jag och Laura ska åka till Gotland imorgon bitti var planen. Men efter att två av destination gotlands färjor idag har krockat med varandra så är det nu stora förseningar på färjorna och det finns ingen information om hur båtarna kommer gå imorgon. Laura kom hit för en stund sedan och ett kort krismöte hölls. Ska vi strunta i att åka? ska vi åka? ska vi boka om hemresan om det är möjligt? Många frågor är det. Destination gotland är dessutom helt nerringda så där kommer vi inte fram när vi försöker ringa, så ingen hjälp därifrån. Beslutet togs att vi packar och går upp tidigt imorgon och kontrollerar status på avgångstiderna. Förhoppningsvis är vi på Gotland om några timmar.

Fortsättning följer



Projekt klädkammare klart!
Publicerat den


Före:
Till skillnad från alla mina stora projekt så gick det välldigt snabbt att göra klart klädkammaren. Väggarna målades för fyra år sedan när jag flyttade in i lägenheten men golvlister med mera kom aldrig på plats. Nu har lister satts dit, latexfogar har lagts för att fylla igen springorna mellan lister och vägg och skohyllorna har målats med vit lackfärg. Så skönt att ha detta gjort. och visst blev det skillnad?

Efter:



Sol och middag
Publicerat den


  
Kjol: Lindex, Linne: Forever21, skor: Nine West, kofta: H&M, örhängen: Glitzy.se

Fick sällskap av Laura på stranden igår och solen höll i sig resten av dagen. Har varit så dåligt väder senaste dagarna så det var härligt att äntligen kunna sola på stranden igen. Efter stranden fick jag skynda hem för att byta om, det vankades middag hos Eddies föräldrar då hans mamma fyllde år. Gott grillat kött med en somrig potatissallad till och svenska jordgubbar till efterrätt. Ett perfekt slut på den härligt soliga onsdagen 



Onsdag
Publicerat den


Skohyllorna har nu målats en vända, behövs minst ett lager till med färg innan de är klara. Men det får vänta för idag är det inte ett moln på himla så ska göra ett nytt försök att åka till stranden och sola. Gick ju inte så bra igår.



Dags för ordning i klädkammaren
Publicerat den

Nu när vardagsrummet är klart så måste självklart något nytt projekt startas. Igår tog jag äntligen tag i att fixa min klädkammare. Golvlister ska sättas och skohyllorna ska målas vita

Några av skorna i samlingen fick flytta ut ur garderoben så länge

Medans skohyllorna ska målas vita

Och som alltid har jag hjälp av mina kära katter



Ska det regna nu?
Publicerat den

Blev en kort stund på stranden innan ett monster mörkt moln kom och täckte solen. Nu ser det ut att bli regn så inget mer solande idag :(



Tisdag
Publicerat den


Ska man sitta såhär när man är katt ?

var uppe tidigt idag för ett snabbt besök hos tandläkaren som konstaterade att infektionen i tanden såg mycket bättre ut nu än förra veckan. Jag kan konstatera att jag kunnat konstatera det själv och då sparat 450kr till något roligare. Jaja sånt är livet.
Nu ska jag skynda mig ner till stranden, himlen är blå och solen skiner så här ska solas.



Svalkande recept på Pink Lemonade
Publicerat den


Ingredienser

10 10 st citroner, saften
2.5 2.5 dl strösocker
5 5 dl iskallt vatten eller bordsvatten
2 2 st färska rödbetor
Isbitar

Gör så här

1. Pressa citrusen och blanda med strösockret i en bunke.

2. Tillsätt kallt vatten och skalade rödbetor i skivor, rör om och ta ur dem när saften fått lagom med färg.

3. Häll upp saften i en tillbringare med is




Semester
Publicerat den

Snart har första dagen på semestern avklarats, mulet väder och noll med energi idag. Har semester i två veckor nu och de första dagarna kommer spenderas hemma, hoppas på lite sol så jag kan ligga  på stranden och sola. På fredag morgon åker jag och Laura över till vackra Gotland där vi ska hälsa på Jenny över helgen, med hemfärd igen på söndag natt. Därefter har jag och pojkvännen planerat att packa bilen och åka iväg på bilsemester.  Vi ska på bröllop i Ystad nästa helg så då passar vi på att se lite av vårat avlånga land samtidigt.

Detta är lite av semesterplanerna nu närmaste två veckorna, måste komma ihåg att njuta av nuet för snart närmar sig hösten och med den massor av arbete och måsten igen. 




Snart klar med vardagsrummet
Publicerat den


Blev lite uppehåll i renoverandet här hemma medans jag låg sjuk. Väggarna är äntligen färdigmålade, det mesta är åter på plats och nu ska här sågas golvlister som ska sättas på plats. Därefter är vardagsrummet äntligen klart.



Sol och bad
Publicerat den


Lördagen bjöd på härligt solväder, så på eftermiddagen tog vi oss ut till Drottningholm där vi hittade en perfekt liten klippa där vi solade och badade resten av dagen. Så himla skönt att svalka sig en varm dag som denna och klipporna var perfekta för dessa ändamål. Solbrända och nöjda med badandet så avslutade vi dagen med middag på vår favorit restaurang Kho Phangan där vi njöt av god mat och drömde oss bort till Thailand för en stund. En film orkades med nöd och näppe med också, "The day the earth stod still". Helt okej film men ingen höjdare



Lunch
Publicerat den


Dags för lite lunch nu, pastasallad med parmaskinka fetaost och oliver är en riktig favorit på sommaren. Termometern ute på balkongen visar 30c och jag håller på att smälta bort i värmen. Någon som har ett frysrum eller en AC över?



Senaste dagarna i bilder
Publicerat den


Nerbäddad i soffan med en bok och magvärmaren Lillis....

Inte mycket annat att göra när man har tandvärk så läsandet fortsatte... Lillis avvek inte en sekund

Blev en hel del sovande också...

Vart tog hon vägen???

Om ni undrar vart jag tagit vägen så kan jag berätta att jag legat hemma med tandvärk och feber. Ingen rolig historie alls som slutade med besök hos både närakuten och tandläkaren. Lite pencillin och bedövningsmedel samt en massa vilande senare så börjar värken nu äntligen avta, sakta. Det är verkligen panik att ha så ont i tänderna, går inte att äta och prata så vad gör man? Vilar, läser och myser med Lillis. 



Ösregnar
Publicerat den

Vaknade upp till ljudet av smattret från regnet mot fönsterbläcket imorrse. Första tanken var att dra täcket över huvudet och ligga kvar i sängen resten av dagen, läsa en bra bok och endast gå upp för att laga en kopp thé och därefter återvända till sängen. Tänk om det vore så bra, men icke! det var till att ge sig ut i ösregnet och fara till jobbet ändå. Vart tog sommaren vägen?



Nu är det äntligen vitt
Publicerat den


Äntligen börjar vardagsrummet ta sin form. Väggarna är så gott som klara, bara en strykning till så är de färdigmålade. Fick problem med nacken så projektet tog uppehåll några dagar men två besök hos kiropraktorn senare så är jag nu igång igen. Hoppas på att hinna måla klart ikväll men vi får se.

Nu ska jag måla elementet och efter det ska jag åka upp till Coop Bygg och köpa lite mer färg samt hämta en pizza hos lokala pizzerian på vägen hem. Bra med renoveringsmat så man orkar :)



Onsdag
Publicerat den


Klädsel idag: chinos:gina tricot, topp: lindex, väst:H&M, jacka: Tommy Hilfiger, skor: H&M




Tisdagen
Publicerat den

Medans regnet öste ner utanför fönstret så höll vi oss igår inomhus hela onsdagskvällen. Medans köttfärssåsen stod på spisen och puttrade så följde vi på tv:n, minnesstunden för Michael Jacksons som igår begravdes i L.A. En stor legend som då lämnade oss för gott, men som alltid kommer finnas kvar genom sin musik.




Renoveringen fortskrider
Publicerat den


Det hela började med en ideé om att jag "bara" skulle måla om vardagsrummet över en helg. Snabbt och enkelt, bara att rolla lite ny färg på väggarna...

Någon stans på vägen eskalerade detta "lilla" projekt och detta ledde till att det nu ser ut som kriget här hemma.

Kom på att om jag ändå ska måla om så kan jag lika gärna vara så nogrann att jag spacklar igen tapetskarvarna. Så det gjordes med världens fart. Nu 1 vecka senare har jag äntligen lyckats slipa spacklet och fått bort alla golvlister. Så nu kan det äntligen börjas målas här inne.

To be continued



Fredagsmiddag på balkongen
Publicerat den


Efter att ha överlevt en galet stressig arbetsdag så var jag helt slut när vi kom hem. Fanns ingen ork kvar till att laga middag så köpte med thaimat hem som vi satt ute på balkongen och åt. Ibland är det skönt att slippa laga mat och köpa med något färdigt. Så härligt att nu kunna sitta ute sent på kvällarna, på balkongen, för inne vill man knappt vara i värmen

Publik hade vi också medans vi åt, i form av Lillis och Daisy som undrade vad det bjöds på för gott



Torsdag
Publicerat den


Som ni ser i bakgrunden så går det sakta med renoverandet, har inte börjat slipa och måla än

Värme böljan håller i sig och idag var det över 30c varmt. Visst är det skönt med värmen och det fina vädret men när man har tråkigheter som tvättstuga och städning på schemat så blir allt så mycket jobbigare att göra. Fick ändå en hel del gjort ikväll och fick även trevligt besök av Jenny och lilla Vera som var här och hälsade på katterna, eller "Maaoo" som Vera säger. Två av tre katter fick dessutom ett välbehövligt bad ikväll så de har haft fullt upp med att få ordning på sina pälsar sedan dess. Stundvis blev jag sittandes med tre katter i knät som alla skulle tvätta på varandra, mysigt men varmt.


Nu är det dags för sängen och imorgon är det äntligen fredag!



Onsdag
Publicerat den


Chinos: Gina Tricot, topp: Lindex, Skor: H&M, Stor väska:H&M, axelväskan: köpt i New York

Vaknade upp och kände direkt hur mör kroppen var efter åkandet igår. Fick en rejäl smäll på käken och nacken vilket gör rätt ont idag. Som ni ser på bilden så är det idag mulet men fortfarande 20c varmt. Skönt med lite svalka efter de senaste dagarna med gassande sol. Men den får gärna komma tillbaka imorgon för så roligt är det inte med dåligt väder.



Premiäråket
Publicerat den


Igår blev det av, premiäråket på wakeboard. Kan lova att det inte var i närheten av så enkelt som det ser ut när killarna åker. Men det var kul att ha provat

Ett par försök såg det ut som ovan.....

Men det slutade alltid likt denna bild med en jättekrasch.

Jättekul, supersvårt och smärtsamt. Så kan man sammanfatta premiären på wakeboard.