Fredagsmys!!
Publicerat den

Några av favoriterna till fredagscharkisarna är parmaskinka, Tallegio ost, tryffelsalami och Fuet salami


Nu är det slut på veckan det är dags för fredagsmys!!!


Bästa stunden på hela veckan är våra heliga fredagskvällar. Så fort Elsa somnat dukas charkisarna fram, ljusen tänds och veckans serier rullas igång på mediaboxen. Älskart!!





Ledig fredag
Publicerat den


Då pappa Eddie var beredskapsledig idag så passade vi på att lyxa till fredagen med lunch på nya favorit-restaurangen The Public. Kan verkligen rekomendera detta ställe om ni inte redan varit här!

Medans Eddie åkte en sväng till gymmet och mataffären på eftermiddagen så promenerade jag och Elsa till Bromma Blocks. Kikade runt i affärerna och lekte i lekrummet. Fick med mig en snygg vårjacka hem från h&m och Elsa fick ett par nya finskor. 




På besök i Bålsta
Publicerat den

Elsa och Alfred kör trum-solo på varsin kakburk

Idag for vi ut till Bålsta och hälsade på Jenny med familj. Blev mys med lilla Stina, pyssel med storasystrarna Vera och Stella samt god lunch och fika. Inte nog med att Jenny är nybliven trebarnsmamma utan hon hade även bakat semlor till oss. Fantastisk kvinna :)
Vi firade även Vera lite i förskott då hon fyller hela 6 år nästa vecka. Grattis!



Fullt upp
Publicerat den


Inatt sov Elsa mellan 23:00-08:00! Vet inte om det någonsin hänt förut men ingen är gladare än oss med tanke på hur våra nätter har varit historisk. Efter förmiddagsvilan så gick vi över till Karro och Alfred för lek och lunch. Perfekt att ha bästisen ett kvarter bort :)
Åkte sen en sväng till Täby C för att köpa födelsedagspresenter till morgondagens kalas och på vägen hem svängde vi förbi jobbet och hämtade hem Eddie. För några veckor sedan flyttade vårat jobb till nybyggda lokaler på Torsplan så det är hit jag ska ta mig när jag börjar jobba om några veckor.




Lekhuset i Barkarby
Publicerat den

Lekhuset i Barkarby var riktigt skoj, bra anpassat för de små och barnen kunde glatt leka runt på egen hand. Elsa ger det betyget EEEEE


Idag har vi besökt lekhuset stor & liten i Barkarby tillsammans med Elsas småkompisar Alfred, Emmy, Ella, Elliot och Gry. Vi var alltså ett helg gäng med mammor som packade oss in i bilar och besökte Barkarby. Lekhuset var väldigt stort och de hade en kanonbra och inhägnad lekhörna för de mindre barnen beläget precis bredvid fiket. Alla barn trivdes här och lekte glatt runt medans vi mammor umgicks :) 
Efter lunch och lite mer bus så var alla barn riktigt trötta och alla åkte hem. Jag och Karro spenderade eftermiddagen på IKEA innan vi åkte hem.





En bra söndag
Publicerat den


Lugn och skön söndag precis som det ska vara. Förmiddag iklädd myskläder och pyjamas, sen frukost/lunch och bus med Elsa.
Eftermiddagen spenderade jag och Elsa på IKEA där vi fyndade allt utom det vi åkt dit för att köpa. Får bli en sväng till i veckan. 





Familjedag
Publicerat den

Lekrummet i Täby C får av Elsa Betyget EEEE+ !

Lördagen har spenderats i Täby C tillsammans med Elsas faster, farbror och kusiner. Rea-shopping varvades med lunch på Vapiano och lek i det fina lekrummet. Elsa som numera går tycker allt är ett äventyr numera så länge hon får promenera runt. En allmänt nöjd och nyfiken tjej :)
Dagen avslutades med mycket god middag hos Elsas farmor och farfar i Åkersberga.






Bus(shopping)-dag
Publicerat den


Idag har vi hängt med Karro och Alfred hela dagen och som alltid när vi fyra besöker gallerior så blir det alltid en massa tokigheter och bus. Då lekrummet i Kista galleria var borttaget så fick barnen nöja sig med att busa inne på Polarn och Pyret istället. Men de hade lika skoj där. De provade mössor, körde tåg och tuggade på dinosaurie. Allt man behöver och lite till :)








Testar nya skorna
Publicerat den



Fick tips av svärmor om att Barnskospecialisten rear ut hela sitt sortiment på 70% rea så idag åkte vi dit och fyndade två par vinterskor. De skulle tidigare ha kostat 800kr/st men med rean så betalade vi 450kr totalt,  mycket prisvärt för det är dyrt med dessa små barnskor. Nu ska vi bara gå in dem också, ovant att gå med skor på nämligen så vi får öva.
 
Efter lunchträff med Karro, Daniel och Alfred så bar det av vidare ut till Åkersberga för middag hos svärföräldrarna. Den annars så matkräsna Elsa mumsade mat så det stod härliga till, förhoppningsvis har prinskorv och majs-perioden gått över nu.
 



Frukost på sängen
Publicerat den



Sovmorgon, frukost på sängen och senaste nummret av tidningen Mama, jag har inget att klaga på just nu!
Får se vad jag och Elsa hittar på resten av dagen medans mannen jobbar men först ska jag njuta av lite egentid :)
 



Premiärtur med pulka
Publicerat den


Premiär för pulkaåkning idag. Elsa fick låna Emmys pulka och åka lite tillsammans med kompisarna och tyckte att det var himla roligt. Får passa på att göra det fler gånger så länge snön ligger kvar. Efter pulkaåkning blev det lek och lunch för de små hemma hos Johanna och Ella innan vi gick hem och sov eftermiddagsvila. Ikväll ska vi på middag hos pappa i stäket så ska snart göra oss iordning för det.





Sång, finlunch och biblioteket
Publicerat den


Elsa och Alfred på lunchdejt på The Public
 

Vilken mysig torsdag vi haft! Mötte upp mammorna tidigt för lek och sång på öppna förskolan vilket alltid uppskattas av de små. För Elsa som numera går så är leksakerna inte lika spännande längre jämfört med allt annat man nu kan göra och komma åt. Efter att de små fått i sig lunch så kurrade mammamagarna högt så jag och Karro fortsatte till Sumpans nya restaurang The Public och provade deras lunch. God mat och grymt fin restaurang, måste gå hit och äta middag någon gång snart.
Därefter var vi lite kulturella och gick till biblioteket. Har helt missat att de har en superfin lekhörna på övervåningen så där spenderade vi eftermiddagen med att leka, läsa böcker och blåsa såpbubblor. Perfekt är det är kallt och ruggigt ute.
 







Tankar som far runt
Publicerat den

Bloggen blir ibland lite för ytlig för att det ska gå att skriva här. Mycket händer i mitt liv som jag inte vet hur jag ska få ut, kan jag skriva av mig här eller ska jag behålla det för mig själv? 
Jag vet faktiskt inte utan behöver fundera lite på hur mycket jag kan dela med mig av. Visst vore det skönt att ventilera de tankar och känslor jag har men blir det för privat? Ska detta bli en anhörig/ cancer-blogg eller ska den fortsätta vara en lite ytlig bilddagbok om min och Elsas vardag?
 
 
Ända sedan min man fick sin diagnos i början av sommaren så har vårat liv varit som en berg och dalbana. En sådan händelse går inte obemärkt förbi även om det inte skrivits så mycket om det här. Får ofta frågan hur jag orkar vara så stark? Svaret på den är att jag inte har något val, jag måste vara stark för Elsas skull, för min mans skull och för min egen. Men jag är långtifrån stark jämnt och ibland tar sorgen, ilskan och rädslan överhand och det är då svårt att hålla sig över vattenytan. Den annars så positiva och lyckliga Cissi försvinner i en mörk gegga av tankar om vårat öde och varför just vi skulle tas ifrån möjligheten om en framtid tillsammans. 
Det är då bloggen tystnar, när det är för mycket som snurrar och jag inte kan sätta ord på min situation. Tillsammans med detta kommer många sömnlösa nätter, dessa kom samtidigt som cancerbeskedet och under hösten har det varit många långa nätter då tankarna tar över mitt huvud och hindrar mig från att sova. Tröttheten som det för med sig är tung och påverkar såklart humöret och tålamodet under dagarna. Energin räcker då inte alltid till. Hur mycket jag än vill engagera mig i sådant som händer runt omkring mig och i vännernas liv så orkar jag inte det när jag inte är stark nog. Hoppas ni då har tålamod med mig! 



Nu går vi!!
Publicerat den

 
 
Vips så var vår krypande lilla tjej ett minne blott och istället promenerar vår stora tjej runt här hemma. Över natten så har denna enorma utveckling skett och en helt ny värld av möjligheter öppnar upp sig. Även om vi föräldrar inte känner oss helt redo för detta så är vi mäkta stolta och följer varenda steg hon tar. Dags att köpa skor till Elsa nu tror jag.



Äntligen kom snön!
Publicerat den


Äntligen kom snön som vi väntat på hela vintern. Självklart dokumenterades elsas första möte med snön och det var både läskigt och spännande tyckte liten :) 






Sjukstuga
Publicerat den

 
Vi har sjukstuga här hemma sedan två dagar tillbaka. Stackars Elsa hade under gårdagen runt 39 graders feber hela dagen och var varm som en kamin, trött och hängig. Varvade mys i sängen med mys i soffan och däremellan lite lek när hon orkade. Så synd om de små när de är sjuka och inte kan utrycka vad de behöver. Försökte hålla febern i schakt med hjälp av alvedon och mycket att dricka och som tur är så har hon haft bra aptit trots den höga febern. Idag fortsatte febern att hålla i sig men var nu nere på 38 grader och Elsa kändes mycket piggare. Hoppas att det snart går över så att vår pigga och glada lilla tjej är tillbaka i sitt rätta jag.
 



Gott nytt år!
Publicerat den

 
Så var äntligen nyårsafton här och detta firades hos Eddies syster med familj i Sandviken. Elsa busade för fullt med kusinerna hela kvällen men somnade tillslut vid 20-tiden och sov sig igenom hela tolvslaget trots alla smällare utanför. Vi åt god middag, spelade spel och när tolvslaget närmade sig klädde vi på oss och gick ut för att skjuta smällare och titta på alla andras vackra smällare. Med ett glas Moët i ena handen och babymonitorn i den andra så skålade vi in det nya året.
 
Nyårsblåsan och festskorna på, redo för nyårsafton
Kusinerna facetime:ar med farmor/mormor på nyårskvällen
Nyårssupé i form av prinskorv och makaroner för Elsas del