Kusinbus
Publicerat den


Idag fick Elsa äntligen busa med sin faster och kusiner igen. Vi möttes upp i Täby centrum för lunch, shopping och lek i lekrummet. Elsa älskar sina kusiner och det finns ingen som kan få henne att kikna av skratt så som Bus-Bella kan. Så härligt att se dom leka och att se Elsa så glad och lycklig. Synd att vi inte kan ses oftare med tanke på hur roligt de har tillsammans.

Dagen avslutades med god middag i åkersberga hos svärföräldrarna och Elsa röjde ända in i det sista.






På stan med Elsa
Publicerat den


Det som från början var tänkt till en sväng på stan och lunch blev till en riktig heldag, som oftast när jag och Sara umgås. Tiden flyger iväg och vips är det dags att avbryta shopping för att åka hem och natta trött barn. Skulle egentligen träffat bokklubbs-gänget för middag men det blev inställt i sista sekund så detta möjliggjorde heldagen på stan. Vi hamnar av någon anledning alltid i Mood gallerian när det är dags för lunch och så även idag. Upptäckte även att gallerian har en liten lekhörna för de små till Elsas förtjusning. Lagom till fikat tog Elsa sin eftermiddagslur ( händer typ aldrig!) så mamma kunde i lugn och ro dricka sin latte och äta sin bulle utan att behöva bjuda. Shoppingrundan avslutades på Åhléns City och kan tipsa om att även här finns ett lekrum för barnen = ytterligare lite bus för en annars rätt uttråkad lilltjej.

Nämnde jag att jag maxar mammaledigheten sista veckorna :)






Maxa sista tiden
Publicerat den



Redan onsdag och hälften av min näst sista vecka som mammaledig har nu passerat. Känns som att vi maxar den sista tiden nu genom att göra så mycket skoj som det bara går på denna lilla tid.
Vid elva-tiden mötte vi upp Karro och Alfred och hoppade på bussen mot Solna centrum. Lunch intogs på Burger King och efter det var det lek på öppna förskolan som stod på schemat. Även om de har lite väl mycket förhållningsregler på Solnas öppna förskola så trivs barnen himla bra där och leker som tokar.
Sen åkte vi vidare till jobbet för att träffa min nya chef och prata om min återkomst till arbetslivet. Inte långt kvar nu. Elsa trivs som fisken i vattnet på vårat jobb och röjer runt i korridorerna där. 






Tisdag
Publicerat den


Idag har vi haft en supermysig dag med bästaste vänninorna Karro och Jenny. Tänk att vi alla tre nu är mammalediga tillsammans, vem trodde det för några år sedan. Jenny och fina lilla Stina kom och besökte oss i Sumpan. Startade med en promenad runt lötsjön och fortsatte sedan hem till Karro och Alfred för lunch och fika. Har jag någon gång sagt att jag älskar mammalivet?!!

Ingen kan fylla mig med så mycket kärlek och energi som dessa härliga tjejer!




Elsa 14 månader
Publicerat den



Tiden rusar iväg och vår stora lilla tjej är nu 14 månader och Elsa är underbarare än någonsin. Känns som att man alltid har tyckt att nu är hon härligare än någonsin men så blir det bara bättre och bättre. Just nu är hon så nöjd med livet, pysslar och leker förnöjt mest hela tiden. Älskar att leka med sina väskor och att bära runt på saker. Öppnar alla lådor och luckor som går att öppna och plockar ut allt i dem. Pratar som aldrig förr och det kommer nya ljud hela tiden och det senaste är när hon är upprymd och busar, då skriker hon ut: Aaaeeeddiiee vilket typ låter som att hon ropar pappa Eddies namn. 
Elsa har börjar pussas och det är rejält blöta pussar med öppen mun som hon bjuder på. Ber man om en puss så kommer hon mot en med vidöppen mun och lutar sig fram, även småkompisar och gosedjur bjuds på dessa tillsammans med en stor kram.
När du hör musik så dansar du på ditt alldeles egna vis, med böjda ben och gungande knän. Så sött att vi dör lite grann :) 
Du har fortfarande inte fått några fler tänder än de små risgrynen nertill som du haft ett tag nu.
Du förstår allt mer av vad vi säger, ber vi dig att ställa tillbaka något i hallen så gör du det. Bet jag om hjälp att bära tex tvätten till tvättmaskinen så gör du det och stoppar till och med in tvätten i maskinen. Mammas lilla hjälpreda.
Äter på egen hand har du nu gjort rätt länge men först nu har du börjat testa nya smaker med stor nyfikenhet. Ju mer smakrik mat desto mer tycker du om den. När du har ätit klart så ställer du muggen och besticken på tallriken och räcker den till oss samtidig som du säger "dack".
Din mjölkallergi tror vi har börjar växa bort så vi testar nu att införa mjölk i små små mängder och i olika former.


Du är en helt fantastiskt glad, nyfiken och härlig liten tjej som vaknar varje dag med ett leende och lyser upp vår tillvaro. Du får oss ständigt att skratta och vi gör allt vi kan för att få fram ditt härliga leende. Jag tröttnar aldrig på att överösa dig med pussar och kramar och kärleken blir bara större och större för varje dag, trots att man inte trodde att det var möjligt. Tänk vilken lycka att just vi fick äran att bli dina föräldrar!




Lekparken
Publicerat den


Ny vecka och den börjar riktigt bra med sol och varmt ute. På förmiddagen mötte vi upp alla småkompisarna i annedal och lekte i det vackra vädret. Tog på krafterna att leka så mycket så efter lunch somnade Elsa och sov mellan 12:30-15:15. Himla skönt då det inte händer så ofta.





Solsken i stan
Publicerat den


Herregud så stor vår lilla tjej har blivit, när hände detta?! Idag har vi invigit de nya vårskorna med en promenad på Birger Jarlsgatan i väntan på familjen Washer-Eriksson. Tillsammans promenerade vi ner på stan i det underbara solskenet. Blev lunch på favorit nudel-restaurangen i Mood gallerian följt av fika lite senare. Tiden rusade iväg så som den gör när man har trevligt och vi avslutade dagen med middag tillsammans innan vi for hemåt. Älskar när en spontan träff blir en heldag/helkväll och i trevligt sällskap blir det ännu bättre :)







Bad och bus
Publicerat den


Idag har vi besökt sundbybergs simhall och även om det var något kallt i vattnet så tyckte barnen om det. Ett skojigt äventyr för både de små och oss mammor:)
Efter intogs lite välbehövlig lunch hemma hos oss och sen sov alla barnen gott resten av eftermiddagen. Roligt att testa lite nya aktiviteter så här på sluttampen av mammaledigheten. Kommer verkligen sakna dessa dagar med mammahäng när jag börjat jobba.





Lyxtisdag
Publicerat den


Denna tisdag har jag unnat mig lite lyx och varit hos frisören. Tre timmar i frisörstolen och sen känner man sig som ny nästan. Under tiden hängde Elsa med sin farmor och hade det mysigt.





Äntligen solsken
Publicerat den

Välkommen tillbaka underbara sol, du har varit saknad!


Helt plötsligt händer det! Efter veckor av tjocka gråa moln så tittar äntligen solen fram och vårkänslorna infinner sig direkt. Idag jag vi haft lite mammalunch här hemma, Karro och Sara kom över och vi hade en supermysig eftermiddag. Gjorde avbrott i fikandet för en promenad runt Lötsjön i solskenet. Så himla skönt att äntligen se sol och blå himmel, hoppas det är här för att stanna.




Söndag
Publicerat den

Kompisarna Elsa och Alfred leker medans vi vuxna får en stunds lugn och ro att avsluta middagen 


Helgen avslutades med en lugn söndag och till kvällen fick vi trevligt sällskap av Karro, Daniel och Alfred som kom över på middag. 

Ett bra avslut på en härlig helg!






Publicerat den

Utanför inredningsbutiken Mångfaldens hus i Turinge. Definitivt värt ett besök om ni har vägarna förbi.


Vilket härligt dygn vi har haft! Alla hjärtans dag spenderades alltså på Trosa stadshotell där vi bokat romantikpaket dagen till ära. Detta fick jag i 30-års present av min far och vilken dag än denna passar väll detta bättre på? 
På fredagseftermiddagen checkade vi in på Trosa stadshotell för ett härligt dygn med god mat och spa. Först ut var det afternoon tea med scones, därefter bytte vi om till badrockar och gick ner till spa:t för relax i poolen och njuta av lugnet med en tidning och ett glas juice.  Efter en drink i baren så avnjöts sedan en fantastiskt god fyrarätters middag med tillhörande vinpaket. Vilken lyx och varför gör man inte sådant oftare!

Nöjda och glada lämnade vi Trosa på lördagsförmiddagen. Stannade på Mångfaldens hus i Turinge för lite shopping och lunch men sen skyndades vi oss ut till åkersberga för att hämta hem vår älskade lilla tjej som haft det kanonbra hos sin farmor och farfar.




Alla hjärtans dag
Publicerat den


Härlig sommarbild på mina två älsklingar


Det är två dagar i kärlekens tecken. 
Igår var det vår 5-års dag, 5 år sedan jag och Eddie träffades den där fredagskvällen då ett gäng kollegor bestämde sig för att köra spontan aw och biljard. Vem trodde då att vi några år senare skulle vara gifta och ha världens finaste dotter! 
Idag är det alla hjärtans dag och detta ska vi fira med övernattning på Trosa stadshotell. Afternoon Tea, middag, spa och frukostbuffé imorgon bitti. Längtar!

Hoppas ni alla får en härlig dag i kärlekens tecken!




På besök hos veterinären
Publicerat den


Idag är vi på besök hos veterinären med vår ena katt Lillis. Jättespännande tycker Elsa som glatt röjer loss även här. Allt är ett äventyr numera när man kan gå runt och upptäcka. 




Lite tankar
Publicerat den


De flesta tankar just nu kretsar kring det faktum att det bara är några få veckor kvar på min mammaledighet. Jag har varit lyckligt lottad som haft ett helt underbart år med min älskad dotter. Har njutit av varje sekund som jag fått tillbringa med henne och bara tagit varje dag som den kommer.
Tanken på att detta snart är över får det att värka enormt mycket i hjärtat, inte för att jag inte älskar mitt jobb och vill tillbaka dit utan för att jag aldrig kommer få tillbaka den här tiden med min Elsa. Känner mig inte redo att släppa det här men förhoppningsvis kommer det kännas bra när vår nya vardag kommer igång.

Det har varit ett lärorikt, spännande, roligt, kärleksfullt och mysigt år som vi haft tillsammans du och jag Elsa!




Förmiddagar
Publicerat den


Älskar när vi har lediga förmiddagar och efter frukost kan krypa ner i sängen igen. Elsa sover och jag passar på att läsa en tidning eller bok och blogga lite.
I eftermiddag ska vi träffa Carina och Sigge i Bromma blocks för lek och fika.




Positiva besked
Publicerat den

Just nu är Elsa inne i en fas där allt ska bäras. Iår bar hon runt på en resväska, ryggsäck och snuttis så klart


Det gick bra hos läkaren idag så nu kan vi andas ut i två månader till tills nästa besök. Röntgen visade inte någon spridning eller ökning av tumörerna vilket var skönt att höra, hade inte skett någon minskning heller som man så klart önskar men så länge sjukdomen hålls i schakt så är det positiva besked. Blir nu fem nya cellgiftsbehandlingar för Eddie och ny röntgen efter det, precis som vi har hållit på sen i somras.





Movienight
Publicerat den


Ikväll har vi barnfritt här hemma. Elsa sover hos sin farmor och farfar i Åkersberga för vi ska upp tidigt imorgon och iväg på läkarbesök på Danderyd. Avnjuter söndagskvällen med spännande film och grönsaker med dipp.

Håll alla tummar ni kan att Eddies röntgenresultaten ser bra imorgon!!





Förmiddagsfika med mammorna
Publicerat den




Vi startade denna söndag med förmiddagsfika tillsammans med mammagänget. Bjöd på nybakade scones med marmelad och en stor kanna the. Medans barnen röjde loss så fick vi chans att prata ikapp oss om allt och inget. Alla utom jag har börjat jobba så vi hinner inte ses på samma sätt längre som tidigare när alla var lediga. Perfekt att träffas så här på förmiddagen såhar man resten av söndagen till annat. Detta får vi göra om snart!






IKEA & Lekhuset
Publicerat den


 
Efter en snabbvisit på IKEA denna gråtrista lördag så mötte vi upp Linda och Emmy på lekhuset Stor & Liten i Barkarby. Vi somtidigare bara varit där på vardagar blev smått chockade över hur mycket folk det var där, helt galet många barn och ljudvolymen var maxad!
Barnen älskar ju att leka här men idag var de ovanligt reserverade och hölls sig nära oss föräldrar. Skoj ändå att få busa av sig lite denna lördag och inte bara hänga på oss vuxna :)
 
 



En annorlunda dag
Publicerat den


Idag har vi haft heldag med Karro och Alfred i Täby centrum. 
Efter att ha hjälpt en förvirrad äldre gumma att försöka hitta hem var vi i stort behov av lunch. Barnen var hungriga och trötta så den trevliga lunchen på Vapiano blev en stressig tillställning men maten var god. Efter lunchen hade vi stor förhoppning om att barnen skulle sova så att vi kunde kika runt i affärerna men istället spenderade jag de kommande två timmarna med att springa fram och tillbaka till gallerians enda skötrum för att byta bajsblöja efter bajsblöja. Vet inte vad det var med Elsas mage idag men fyra byten senare så lugnade det ner sig. Vi hann med lite lek i lekrummet som var mycket uppskattat av barnen och sedan var det dags att åka hem. Blev en annorlunda dag och noll shopping för min del. 






Besök i stan
Publicerat den

 
Idag har vi haft heldag med Sara och lilla Julia. Startade med fika hemma hos Sara och sedan promenad ut på stan. Lunch intogs i fina Mood gallerian och sen fortsatte vi till Svenskt Tenn där vi hade kunnat shoppa allt om det inte vore för prislapparna. Så mycket snyggt men himla dyrt. En mycket mysig dag :)






Playdate och lunch
Publicerat den

När det äts korvgryta med tomatsås så åker kläderna av och haklappen på!

Uppe med tuppen idag vilket var perfekt eftersom att vi planerat in en tidig playdate i annedal. Men går man upp tidigt blir man snabbt trött igen så Elsa bestämde sig för att sova förmiddag strax innan vi skulle gå. Vi blev lite sena till playdaten men lite bus hanns med ändå. Blir inte alltid som man tänkt sig när de små är med och bestämmer :)
De duktiga mammorna slängde dessutom ihop en riktigt god lunch som vi bjöds på. Tack så mycket!




På 1års kalas
Publicerat den

 
Idag firar vi Emmys 1års dag i efterhand. Alla småkompisar var där och uppklädda i sina finaste kalaskläder. Det blev massor av gott fika och en himla massa bus. Ett mycket trevligt avslut på helgen!
 
 
 



Pulkaåkning
Publicerat den

 
Äntligen fick Elsa inviga som pulka som hon fick i julklapp. Hon tyckte att det var himla skoj att färdas på detta nya sätt och vinkade glatt medans hon for förbi. Vi gick även en sväng till tornparkens lekplats och gungade men blev snabbt kallt så då bäddades tjejen ner i varma vagnen.