Gravid vecka 37
Publicerat den

Redan v37 och vår lilla prinsessa kan komma precis när som helst. Mår fortfarande väldigt bra så förhoppningsvis dröjer förlossningen ett tag till. Börjar känna mig rätt otymplig och att nå ner och sätta på sig strumpor är ett stort projekt varje morgon. Ska jobba två veckor till är det tänkt så mycket att ordna med och förbereda där innan jag försvinner. Hemma börjar det mesta ordna sig, de viktigaste sakerna till bebisen har införskaffats och ska börja packa BB-väskan så att den är redo när de tväl är dags att åka in.
 
Bild tagen i v37+1
 
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 3000 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
 
Information från www.familjeliv.se
 
 
 
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?