Kyckling i parma skinka och tomatsalsa
Publicerat den
Här kommer receptet på middagen som utlovat:
Ingredienser för Portioner: 4
Tid: 30 minuter
4 kycklingfiléer
1 krm peppar
4 skivor parmaskinka
1 msk rapsolja
Tomatsalsa:
½ kg tomater
1 röd chilifrukt
1 rödlök
½ dl olivolja
1 lime
2 krm salt + 2 krm peppar
Till servering:
4 portioner bulgur (eller matvete)
rucola
Kall sås:
Creme Fraiche light
Sweet chili sås
salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Peppra kycklingfiléerna, dela dem på mitten om de är stora, linda in dem i parmaskinka, fäst med tandpetare och stek i olja på medelvärme.
3. Lägg över kycklingbitarna i en ugnssäker form. Stek i ugnen 15–20 min tills kycklingen är färdig och köttsaften är klar. Koka bulguren.
4. Tomatsalsa: Grovhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka rödlöken. Blanda allt med olivolja. Pressa i limejuicen. Smaka av med salt och peppar. (man kan skära i vad man vill i denna salsa, så gå på tycke och smak)
5. Servera med bulgur, rucola, tomatsalsa och creme fraiche sås.
Snabbt, enkelt, nyttigt och gott!!
Åh tack! Längtar tills imorgon då jag får laga det=)
Jenny