Radhus med stjärnglans
Publicerat den



Ljuset är alltid nära i detta sju meter höga vardagsrum. Arkitekten Gun Ahlströms bor i ett av Sveriges första radhus, ritat för 100 år sedan åt en konstnär som ville ha ateljén hemma.
Ett hem att inspireras av...


Sovrummet går i samma färgskala som i resten av huset, vita väggar och vitoljade trägolv, med grå och grågröna accentfärger. Den platsbyggda sänggaveln är anpassad till husets stil. Klädda sittpuffar vid sängens fotända. Sänglampa, Artemide. Målning av Tom Ahlström. Mohairpläd och kudde, R.o.o.m. Blomlampan säljs bl a av Norrgavel.




Matrummet har ett massivt ekbord och är liksom golvet lutat och vit­oljat. Papegojtulpaner i vas av Ingegerd Råman. Stolar Highframe av Alberto Meda, Alias interstudio. Lampa i plexiglas, design Stephen Burks, från David design. Konstverk av Tom Ahlström. Under, en konsolhylla för tidningar




  
Vänster: Förvaringsfrågan i köket löstes med dubbla rader överskåp. Eames plastic chair. Näckroslampa, inspirerad av en lampa som hänger på Carl Larssons Sundborn, Gösta Westerberg.
Höger: Ursprungligen byggdes huset för en konstnär, därför ritades ateljén som i dag används som vardagsrum. Skinnsoffa, Bo concept, dagbädd, Inneboende. Soffbordet i ek är lutat och vitoljat. Sidobordet av egen tillverkning. Stämningsbelysning med lampan Globall, av Jasper Morrison. Ovanför hänger en målning av Nils-Gunnar Zander. I hörnet står Le Courbusiers fåtölj Chaise lounge

Bilder och artikel från Sköna hem.se



Anonym

drägel WOW vad fint,precis i min smak...



URL: http://thedevilwears.blogg.se/


Jennica med vit inredning

sv; tack :D



sååå snyggt radhus! precis min stil!



URL: http://catylicious.blogg.se/





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?