Gravid vecka 36
Publicerat den

Har varit lite uppehåll i magbilder här på bloggen men här kommer nu en uppdatering. Vi är nu i mitten på v36 och vår lilla bebis kan titta ut när som helst, men självklart hoppas vi att hon stannar där inne i några veckor till. Besök hos barnmorskan förra veckan visade att bebisen nu ligger helt fixerad med huvudet nedåt och det är inte troligt att hon ska kunde vända sig sista tiden fram till förlossningen. 
Igår var vi på informationsträff på BB Stockholm där de berättade om allt vi behöver veta inför förlossningen så som vart vi ska ringa, smärtlindring, värkarbetets faser osv. 
 
Bild tagen i v36+1, magen växer med en rasande fart just nu och har inte vant mig vid den kanonkula jag möts av när jag tittar ner :)


Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet ca 2800 gram och längden är ungefär 46 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen
 
Information från www.familjeliv.se


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?