Gravid vecka 29
Publicerat den

Är det verkligen redan vecka 29!? Inte långt kvar till december och sedan är lillan förhoppningsvis här. Jag märker av graviditeten mycket mer nu än tidigare, speciellt på sparkarna och det känns att det är trängre där inne i magen. 
Har fått lite problem med foglossning de senaste veckorna och det är inte skoj, det hugger till bak i ryggen titt som tätt och det ömmar i ljumskarna. Försöker ta det lugnare, undviker trapport och vaggar fram likt en anka :) Försöker även att stressa mindre vilket är lättare sagt än gjort men det är verkligen tur att kroppen är så bra på att säga ifrån, för om jag håller för högt tempo så säger kroppen till direkt.
 
 
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. 

Information från www.familjeliv.seSandra

Grattis cicci, vad härligt att ni ska bli föräldrar!!!URL:


Jenny f

Fin du är:)URL:


Maria

Grattis Cicci! Vad fin du är, de verkligen strålar om dig!! :)URL: http://www.hundmaria.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?